פיתוח אחד גנב את תשומת הלב בתערוכת הטכנולוגיה (CES) בלאס וגאס. מדובר בהמבורגר חזיר כשר, שעשוי כולו מתחליפים מן הצומח. כתבנו עומרי ברק יצא לטעום את המוצר החדש, שכנראה עתיד לעשות עליה לישראל.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"זהו המוצר החדש שאנחנו משיקים אחרי 'ההמבורגר הבלתי אפשרי'", סיפרה לאורה קלימן, מחברת Impossible foods. קלימן סיפרה כי המוצר עשוי מחומרים מן הצומח, כמו חלבון סויה: "שמים שמן קוקוס, שמן חמנייה כתחליפים לשומן וכמובן את "מרכיב הקסם" שלנו: מולקולה ביוכמית, שאחראית על העברת טעם הבשר".
החברה היא אחד הסטרט-אפים המסקרנים ביותר - ההמבורגר שלה כבר נמכר ביותר מ-10 אלף מסעדות בארה"ב ובאסיה, וקהל היעד הם דווקא אוכלי הבשר. מנכ"ל החברה הוסיף כי איכות החלבון במאכל החדש זהה לאיכות החלבונים בבשר בקר או בבשר חזיר.
תחליפי המזון כבר הוכיחו שלא מדובר בטרנד חולף, אלא בשוק שמגלגל 140 מיליארד דולר בשנה ואף הצליח להעלות את המכירות ברשתות המזון המהיר.
המוצרים של החברה עדיין לא נמכרים בישראל, אך גורמים בחברה מספרים כי יש כוונה "לעשות עלייה" למוצר שמגדירים אותו ככשר ליהודים.