שגרה מתוחה לקראת הגל השני באירופה: כבר לפני קרוב לשבועיים, במגזין Time דווח כי אירופה עומדת להיכנס לגל קורונה שני, לאחר שמדינות רבות ביבשת כבר החלו לחזור לשגרה. למרות העלייה בנתוני התחלואה, ברחובות לונדון, פראג ופירנצה נדמה שהחיים ממשיכים כסדרם. בזמן שבישראל מאיימים להטיל שוב סגר בחגים - בחלק ממדינות אירופה התיירות חוזרת, הממשלה מעודדת את התושבים לצאת למסעדות ואנשים לא עוטים מסכות בציבור. ישראלים המתגוררים באירופה תיעדו עבור N12 את שגרת החיים שחוזרת לעצמה, בצל החשש מגל שני.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

איטליה

לאחר שהייתה אחד ממוקדי הקורונה באירופה במהלכו של הגל הראשון, איטליה כבר החלה לחלום על חזרה לשגרה - שתשכיח את ימי הסגר הקשים. אבל שלשום (שני) הממשלה החליטה לסגור את מועדוני הלילה, ובמקביל הטילה חובת עטיית מסכות בברים, פאבים ובאזורים המיועדים להתקהלות. זהו השלב הראשון בחזרה להגבלות, לאחר שבשבוע שעבר מספר הנדבקים החדשים ליום הכפיל את עצמו ביחס לשלושה שבועות לפני כן. עם זאת, נדמה שבאיטליה לא מתרגשים מהעלייה במספרים, כשהאיטלקים ותיירים רבים מציפים את הרחובות.

"כפי שאתם רואים, יש המון תיירים", דיווח עמוס גואטה ל-N12 מפירנצה שבאיטליה. "ההרגשה היא שהעיר מתאוששת. למרות שעדיין לא מצליחים למלא את המלונות הגדולים - אז חלקם סוגרים. ההוראות החדשות מגיעות על רקע העלייה בתחלואה: לפני 10 ימים היו 200 נדבקים חדשים ביממה, ולפני יומיים המספר טיפס  והגיע ל-600 נדבקים חדשים ביום. יש סימנים שהתחלואה עומדת לעלות בקרוב, אז החלו לנקוט בצעדים קשים יותר".

שגרת קורונה בפירנצה, איטליה
עמוס גואטה, איטליה

צ'כיה

נתוני התחלואה בצ'כיה מתחילים להדאיג את האזרחים, כשיותר ממאה נדבקים חדשים מתגלים במדינה מדי יום. מספר החולים החדשים מסרב לרדת לרמתו כפי שהיה בחודש מאי, וזה בדיוק מה שמעלה את החשש שבצ'כיה נמצאים בפתחו של גל שני. על רקע זה, הממשלה החליטה על חובת עטיית מסכות במקומות סגורים ובתחבורה הציבורית - החל מ-1 בספטמבר.

דניאל מרון, שגריר ישראל בצ'כיה
דניאל מרון, שגריר ישראל בצ'כיה

"חופשת הקיץ בפראג נמצאת בעיצומה", הסביר שגריר ישראל בפראג דניאל מרון. "הציבור הרחב מקבל בהבנה את הצעדים החדשים של הממשלה לגבי הקורונה. בסך הכל האווירה פה חיובית, אבל עדיין נדמה שהאנשים אינם עוטים מסכות. רוב העסקים כבר פתוחים - למעט אלו שנפגעו כמובן בגלל היעדר תיירות בחודשים האחרונים".

שגרת קורונה בפראג, צ’כיה
קורונה בפראג, צ'כיה

בריטניה

בבריטניה לא שכחו עדיין את התקופה הקשה שעברה על הממלכה, לכן החשש מהתפרצותו של גל קורונה נוסף מדאיגה את הממשלה - ואת התושבים. בלונדון כבר מאובחנים כמאה מקרים חדשים מדי יום, לאחר שבשבועות האחרונים מספר החולים החדשים ביממה עלה ביחס למספר הנדבקים בחודש יולי. בשעה שבמדינה חוששים מגל נוסף שתביא איתה עונת החורף, הממשלה הכריזה אמש (שלישי) על הקמת מכון חדש שירכז את ההתמודדות עם מגפות.

"לונדון עדיין ריקה עם תנועה מאוד דלילה", דיווחה שרון גוב, ישראלית שעובדת בענף התיירות בבריטניה ומתגוררת בה ב-21 השנים האחרונות. "אין תיירים והמון אנשים עדיין לא חזרו לעבודה. מי שיצא לחופשה ללא תשלום מקבל משכורת לפחות עד סוף אוקטובר, והרבה אנשים פשוט נשארים לעבוד מהבית. המסעדות נפתחו לפני שישה שבועות והממשלה מעודדת את הציבור לאכול בחוץ כדי לתמוך בבעלי העסקים".

"רק לפני שבועיים החלה חובת עטיית מסכות במקומות ציבוריים", המשיכה גוב. "עד אז היה צריך לעטות מסכות רק בתחבורה הציבורית. אנגליה הודיעה על מיתון, ובתי הכלבו הגדולים כמו סלפרידג'ס, ג'ון לואיס ומרקס אנד ספנסר הודיעו על פיטורים של מאות עובדים בחודש הקרוב. בתי הספר אמורים להיפתח בספטמבר עם המון חוקים ומגבלות. בנוסף, השמיים נפתחו ואז נסגרו ליעדים מסוימים. מי ששהה בצרפת בשבוע שעבר למשל היה צריך לחזור עד שישי בלילה - או להיות בבידוד שבועיים. כולי תקווה שתגיעו לכאן במהרה, לונדון מחכה לכם וגם אנחנו".

שגרת קורונה בלונדון, בריטניה
שגרת קורונה בלונדון, בריטניה

בימים שבהם ישראל נמצאת בעיצומו של גל שני שמאיים על עתידה הכלכלי, אין לדעת מה יוליד יום באירופה פגועת הקורונה. ניתן היה לחשוב שהאירופאים יזכרו עד כמה מהר המצב יכול להידרדר, אך נדמה כי הישיבה הממושכת בבתים והסגר החונק עשו את שלהם. כרגע נראה כי האנשים באירופה פשוט רוצים ליהנות כל עוד הם יכולים - מבלי לדאוג למה שעשוי לקרות ממש בעתיד הקרוב.

דנמרק

ממשלת דנמרק קיבלה מחמאות רבות על אופן הטיפול במשבר הקורונה במהלך הגל הראשון. הם פעלו לפי תוכנית מסודרת, הדרגתית וגמישה על פי הצרכים המשתנים. "הציבור מחזיר להם אמון", סיפר יובל מאי, תושב קופנהגן.

החל בסוף חודש יולי נרשמה עלייה מסוימת בתחלואת הקורונה במערב המדינה. בעקבות העלייה, בממשלה פרסמו המלצה רשמית לעטות מסכות בתחבורה הציבורית. הציבור, בתגובה, יישם את ההמלצה בהצלחה רבה. "אנשים דאגו לשמור על הביטחון האישי ועל ערבות הדדית", אמר מאי.

האווירה הציבורית כלפי הממשלה וכלפי המשבר - רגועה. במסיבת העיתונאים האחרונה של הממשלה, בה הודיעו כי ההמלצה לעטות מסכה בתחבורה הציבורית הופכת לחובה, הייתה אווירה מבודחת. "במקביל, בגלל העלייה בתחלואה, הקלות מסוימות שהיו צריכות להיכנס לתוקף כבר לא רלוונטיות", הסביר מאי. "פתיחת מועדונים ודיסקוטקים נדחתה, האיסור על התכנסויות של מעל למאה משתתפים נמשך". 

יובל מאי הוסיף בשיחה עם N12 מקופנהגן: "אחרי כל השינויים, אין היסטריה לרכישת מסכות בסופרים. מרגישים שהעניינים נמצאים תחת שליטה. גם בחדשות נושא הקורונה לא נמצא במרכז".