חוקרים מהונג-קונג תיעדו לראשונה חולה קורונה שנדבק מחדש בנגיף - כך דווח היום (שני) בסוכנויות הידיעות בעולם. על פי המחקר, אצל החולה שהבריא לפני כ-4 חודשים נמצא "זן" נוסף של הוירוס. כעת עולה החשש כי לגילוי יהיו השלכות משמעותיות על פיתוח החיסונים נגד קורונה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
על פי החוקרים מהמחלקה למיקרוביולוגיה באוניברסיטת הונג-קונג, מדובר במטופל צעיר ובריא שנדבק לראשונה בנגיף לפני 4 וחצי חודשים. כאשר אובחן פעם נוספת, לא היו לו תסמינים - ולא ידוע אם הצליח להדביק אנשים אחרים במהלך תקופה זו.
"מקרה זה ממחיש שחולי קורונה שהבריאו יכולים להידבק פעם נוספת", נכתב מטעם האוניברסיטה. "הממצאים שלנו מוכיחים כי נגיף הקורונה יכול להידמות לשפעת - שבה אנשים מכל רחבי העולם חולים מספר לא מוגבל של פעמים".
כעת, החוקרים טוענים כי חולי קורונה שהבריאו לא בהכרח חסינים: "אותם אנשים חייבים להמשיך לשמור על מגבלות הריחוק החברתי ולהקפיד על עטיית מסכות". אם המחקר, שפורסם בכתב העת הרפואי "Clinical Infectious Disease" אכן נכון - פירוש הדבר שחיסונים נגד הנגיף עשויים שלא להעניק לנו הגנה קבועה.
בעבר כבר היו מספר דיווחים על חולים אשר נדבקו מחדש מהנגיף, אך הדבר התבסס על מאפיינים קליניים בלבד של המחלה. לעומת זאת, במקרה זה המדענים השתמשו ברצף הגנטי של המטופל על מנת לנתח את הזנים השונים של הנגיף. תוצאות המחקר המלא טרם פורסמו.