סממן נוסף להתחממות ביחסים: ימים לאחר ההודעה על ההסכם עם איחוד האמירויות, נתניהו התראיין ל"סקיי ניוז ערבייה". מדובר ברשת הטלוויזיה המובילה באיחוד האמירויות, שמשדרת מאבו דאבי. זמן קצר לאחר הריאיון, ראש המוסד יוסי כהן נחת הערב (שני) באיחוד האמירויות לביקור שנועד להידוק הקשר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
לאמירויות הגיעה משלחת מצומצמת בראשותו של יוסי כהן. הוא ייפגש עם הצמרת המקומית כדי לתאם את כל תהליך הנורמליזציה והתיאום של פגישה אפשרית בין המנהיגים וחתימה על ההסכמים.
בריאיון שהעניק לתקשורת המקומית במדינה הערבית ,נתניהו התייחס לשיחות עם האמריקנים וגם לדחיית הסיפוח - שאותה הגדיר "השעייה זמנית". מנגד, ג'ארד קושנר - חתנו של טראמפ ומנסח תוכנית השלום - צינן את ההתלהבות והבהיר כי לא יהיה סיפוח ללא הסכמת ארצות הברית, שלא תאפשר זאת בקרוב.
במהלך הריאיון ההיסטורי אמר נתניהו: "הייתה דרישה אמריקנית, בעת הנוכחית, להשעות את סיפוח השטחים בגדה המערבית ואנחנו הסכמנו. האמריקנים אמרו לנו - אנו רוצים להרחיב את מסגרת השלום וזאת העדיפות הראשונה בעת הנוכחית".
עוד הצהיר, בריאיון לעיתונאית פאדילה סוויסי: "הרחבת השלום בעת הנוכחית זה מה שיגרום לנו להצליח. אני חושב שמדינות ערביות נוספות יבחנו את מה שאנחנו עושים ויאמרו: אולי נצטרף למעגל של חדשנות, טכנולוגיה ושגשוג. מדוע לא נעשה את מה שמועיל לעמים שלנו בתחומי הבריאות, שיפור איכות המים, וניצור עתיד טוב, עם מוצרי מזון, אנרגיה וסחר משופרים. למשל כאן בישראל - נייבא סחורות ממדינת האמירויות במחיר זול וזה נכון גם בכיוון השני".
נתניהו הוסיף: "אני בטוח שאיחוד האמירויות לא תהיה המדינה הערבית האחרונה תעשה שלום עם ישראל, יש מדינות רבות שעתידות לעשות זאת בעתיד ואני חושב שמוטב לשמור על שקט כשעובדים על כך, אבל יש מפנה ביחסן של מדינות ערביות רבות כלפי ישראל וגם ביחסה של מדינת ישראל כלפיהן. מדינות ערביות ראו בישראל אויב שלהן וכעת זה משתנה והן אינן רואות בה מדינת אויב".
לדבריו, "אין זה מפתיע שאירן מתנגדת - היא תמיד התנגדה לשלום. היא מעודדת את הקיצוניות והטרור ותומכת בטרור בכל רחבי העולם. אירן, כמובן, אינה מרוצה מההסכם וזה דבר טוב. זה אומר שאנחנו בדרך הנכונה. זו קואליציה של מדינות מתונות, כדי לעמוד בפני אלה שרוצים להישאר בעבר. אני חושב שבקרב עמי האזור ובפרט בקרב צעירים, רוצים לבחור בשלום. צר לי על עמדתה של טורקיה - זה אומר שהם לא בכיוון הנכון. אנחנו בכיוון הנכון, אני בטוח בכך".
עוד לפני הריאיון נפגש נתניהו, לאחר תקופת נתק ארוכה, עם נשיא המדינה - שבירך אותו על ההסכם. ריבלין אמר כי מדובר ב"הישג גדול שיכול להביא לתפנית חשובה ביותר בהיסטוריה של המזרח התיכון ובהיסטוריה של העם בישראל ושל עם ישראל".
נתניהו הודה לו והוסיף: "אני מאד מעריך את התמיכה שלך. היא חשובה ואני חושב שהיא משקפת מה שכל אזרח ואזרח בישראל מרגיש וטוב שכך".
ראש הממשלה הצהיר: "זהו הסכם היסטורי שיטיב לא רק עם כל אזרחי ישראל ועם איחוד האמירויות. אני חושב שהוא מקדם שלום ישראלי-ערבי שבסופו של דבר יקדם שלום כולל. אבל זו בהחלט תפנית גדולה וחשובה. יש כאן שתי מדינות באמת מן המתקדמות ביותר בעולם, והשיתוף פעולה בינינו יצור כאן אפשרויות כלכליות וטכנולוגיות בכל התחומים לרבות הבריאות והחיפוש אחר החיסון ודברים רבים נוספים. זו פשוט בשורה גדולה".
"סיפוח - רק בהסכמתנו"
קושנר, חתנו של טראמפ שמוגדר כ"יועץ בכיר לבית הלבן" ומנסח תוכנית השלום, שוחח היום עם עיתונאים והתייחס לנושא הסיפוח. לדבריו, ארצות הברית לא תסכים להחלת ריבונות בגדה המערבית "למשך זמן מה" - מבלי לנקוב באורך התקופה. קושנר הבהיר, כפי שציין לאחר מכן גם נתניהו, כי הממשל מעדיף להתמקד בנורמליזציה בין ישראל לאיחוד האמירויות ובמאמצי השלום האזורי.
"ישראל הסכימה איתנו שהם לא יתקדמו עם הסיפוח מבלי הסכמתנו", אמר קושנר. "אנחנו לא מתכננים לתת את הסכמתנו לכך למשך זמן מה. כרגע הפוקוס צריך להיות ליישום הסכם השלום החדש. אנחנו רוצים כמה שיותר הידברות בין ישראל לאיחוד האמירויות, ואנחנו רוצים שישראל תתמקד ביצירת קשרים חדשים ובריתות חדשות".