בארצות הברית שוקלים לחסן את האוכלוסייה בחיסון של מודרנה עם חצי מהמינון המקובל בכל זריקה, כך אמר אתמול (ראשון) היועץ לתוכנית החיסונים האמריקנית, ד"ר מונשף סלאוי, בריאיון לרשת CBS. המשמעות של צעד כזה היא שכל מתחסן יקבל רק מנה אחת של החיסון בשתי זריקות נפרדות. במקביל, באיחוד האירופי ביקשו תיקון לניירות שפייזר הגישה כדי לאפשר לתת את המנה השנייה גם 42 יום אחרי הראשונה, אך בפייזר הבהירו שאין בידם נתונים שמוכיחים יעילות במצב כזה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ד"ר סלאוי אמר כי הצעד הזה נועד להכפיל את כמות החיסונים הזמינה. "אנו יודעים שאם נותנים חצי מינון של החיסון של מודנה לאנשים בגילאי 18-55, זה גורם לתגובה חיסונית זהה", אמר. הוא דחה את ההצעות לתת לאזרחים זריקה אחת או להגדיל את ההפוגה בין זריקה לזריקה, ואמר כי הזרקת חצי מנה בלבד היא "גישה אחראית יותר שתתבסס על עובדות ונתונים".
ד"ר סלאוי הסביר כי מתן שתי זריקות עם חצי מהמינון תאפשר "השגת המטרה לחסן את מספר האנשים עם המינונים שיש לנו". הוא הוסיף כי הצוות שלו עדיין דן עם חברת מודרנה ועם מנהל התרופות והמזון האמריקני (FDA) כדי להשיג את האישור לכך, וכי לבסוף מי שיקבל את ההחלטה על צעד שכזה הוא ה-FDA.
הפתרון של ד"ר סלאוי מגיע ברקע מספר המתחסנים הנמוך יחסית עד כה בארה"ב. לפי שעה, כ-4 מיליון אזרחי אמריקנים התחסנו, אף שבממשל ציפו שבשלב הזה כבר 20 מיליון יתחסנו.
הבקשה של האיחוד האירופי, וההסתייגות של פייזר
בתוך כך, ההסוכנות האירופית לתרופות (EMA) תבקש מפייזר תיקון לניירות שהגישה כדי לאפשר לתת את המנה השנייה גם 42 יום אחרי הראשונה. מנגד, פייזר וביונטק הדגישו בהודעה משותפת כי אין הוכחות שהחיסון יישמר יעיל בהפרשים כאלה. "רוב מכריע של המתנדבים קיבלו ניסוי בתחום שהוגדר מראש ושם נקבעה היעילות והבטיחות". כלומר, נראה כי כל מדינה באיחוד האירופי תכריע לעצמה בנושא.