אירוע מורכב: לאחר שישראל אישרה היום (רביעי) כי מתקיים משא ומתן לשחרור תושבת ישראל שחצתה את הגבול לסוריה – נראה כי ישנן כמה מהמורות בדרך לסיום הסוגיה הדיפלומטית. למרות שיש הסכמה גם על מתווה השחרור וגם על המחיר שתידרש ישראל לשלם – ראש המל"ל מאיר בן שבת והממונה על השבויים והנעדרים חוזרו ממוסקבה כשהדברים עדיין אינם סגורים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
אמנם ישנם גם שיקולים לוגיסטיים ועניינים בירוקרטיים, אבל ההערכה כאן בארץ היא שהעסקה תצא לפועל בקרוב למרות האתגרים ואי האמון בין המדינות היריבות – זאת בעיקר בגלל התערבותה של רוסיה כמדינה מתווכת.
כמו כן, ישנה גם סוגייה בנושא שחרורו של דיאב קהמוז, שנידון ל-14 שנות מאסר בגין סיוע לחיזבאללה. על פי מקורות פלסטינים שקשורים לבתי הכלא בישראל – לאורך כל שעות הבוקר התקיים משא ומתן בין קהמוז לבין מדינת ישראל בנושא תנאי שחרורו.
האסיר, שהצהיר כי הוא סורי ודרש שיתייחסו אליו כסורי, מתנגד כעת שיגרשו אותו לדמשק ומבקש לשוב לכפר ע'ג'ר שנמצא על גבול ישראל לבנון. עוד מסתמן שייתכן כי בשל חוסר האמון בין שתי המדינות, ישראל תידרש להתחייב לכך שהשניים לא יעצרו מיד לאחר שחרורם ואף לתת ערבויות שיבטיחו זאת.
מאירוע הומניטרי לתקרית דיפלומטית
נכון לרגע זה נראות שתי סיבות מרכזיות לך שאירוע הומניטרי מסוג זה, שכמותו יש אחת לכמה חודשים, התפתח לכדי תקרית בינלאומית. הסיבה הראשונה היא ככל הנראה אי הבנה מצד הסורים, שחשבו שיש להם קלף חזק יותר מזה שהיה בידם. בסוריה חשבו כי הישראלית שחצתה את הגבול הינה חיילת צה"ל או סוכנת מוסד, ועל כן הציבו תחילה דרישות גבוהות במיוחד.
הסיבה השנייה היא הרצון של ישראל להימנע מאירוע ארוך טווח. מבחינת ישראל היה ברור שצריך לשים סוף לאירוע מהר ככל שניתן, זאת במטרה שלא להגיע למקרה שבו אירוע הומניטרי יגבה מחיר כבד מאוד מהמדינה כולה.
בינתיים, באזור מגוריה של משפחת הצעירה במודיעין עילית שורר שקט מפתיע ביחס לגודל האירוע ולמשמעותו. ספק אם תושבי העיר יודעים את זהותה של המשפחה שנמצאת בלב האירוע הדרמטי הזה, אך אנשים שכן מעורים בפרטים יודעים לספר כי מדובר במקרה מורכב של צעירה, כבת 25, שחזרה בשאלה ומנהלת אורח חיים שונה מזה של משפחתה וקרוביה.