התחזית החמורה שצופה עתיד שחור לאירופה: מספר המתים מקורונה באירופה יעלה מעבר לשני מיליון קורבנות עד מרץ - כך, מזהיר ארגון הבריאות העולמי (WHO). מספר מקרי המוות היומי עלה לכמעט 4,200 ביום - כפול מהנתון בסוף ספטמבר, והחשש הוא שהמגמה החמורה רק תחריף. הולנד החלה להעביר חולי קורונה לגרמניה במטרה להקל על הלחץ על בתי חולים, מחשש לקריסה.
ב-53 המדינות באזור אירופה מתו יותר מ-1.5 מיליון איש, והנגיף הוא גורם המוות מספר אחת ברחבי אירופה ובמרכז אסיה. ארגון הבריאות העולמי אמר שהוא מצפה שיהיה "לחץ גבוה או קיצוני על מיטות אשפוז ב-25 מדינות, ולחץ גבוה או קיצוני ביחידות לטיפול נמרץ ב-49 מתוך 53 מדינות מעכשיו ועד מרץ 2022". על פי ההתרעה החריפה, אירופה נותרה "באחיזתה האיתנה" של המגפה.
ארגון הבריאות העולמי אמר כי שלושת הגורמים העיקריים שמניעים את שיעור המקרים הגבוה באירופה הם וריאנט הדלתא המידבק, הבלתי מחוסנים והאופן שבו ממשלות מסוימות הבהירו לאנשים שהמגפה "כבר לא מהווה איום חירום" והקלו את ההגבלות.
ד"ר הנס קלוגה, המנהל האזורי של WHO לאירופה, אמר: "אנו עומדים בפני חורף מאתגר, אך אל לנו להיות חסרי תקווה, מכיוון שכולנו - ממשלות, רשויות בריאות, יחידים - יכולים לנקוט בפעולה נחרצת לייצוב המגפה. לכולנו יש את ההזדמנות והאחריות לעזור למנוע טרגדיה מיותרות ואובדן חיים, ולהגביל הפרעות נוספות לחברה ולעסקים במהלך עונת החורף הזו".
הבכיר הדגיש: "כדי לחיות עם הנגיף הזה ולהמשיך את חיי היומיום שלנו, עלינו לנקוט בגישת 'חיסון פלוס'. משמעות הדבר היא קבלת המינונים הסטנדרטיים של החיסון, נטילת בוסטר אם מוצע, כמו גם שילוב של אמצעי מנע בשגרה הרגילה שלנו - חבישת מסכה, שטיפת ידיים, אוורור חללים פנימיים, שמירה על מרחק פיזי והתעטשות לתוך המרפק, כל אלו הן דרכים פשוטות ויעילות להשיג שליטה על הנגיף ולשמור על החברה".
סממן נוסף למשבר האירופי הוא ההחרפה במצב בהולנד: חולי קורונה הועברו מהמדינה לגרמניה, כשבתי החולים נאבקים להתמודד עם עלייה במספר המקרים. רשויות הבריאות מסרו כי מטופל אחד הועבר הבוקר באמבולנס מרוטרדם לבוכום, עיר המרוחקת יותר מ-150 ק"מ במערב גרמניה, וכי חולה אחר יועבר לאותו בית חולים מאוחר יותר היום, על פי הדיווח ברויטרס.
בתי החולים ההולנדים נמצאים ברמת התפוסה הגבוהה ביותר מאז מאי, והמצב צפוי להחמיר עוד יותר כאשר מספר הנדבקים מגיע לרמות שיא. בתי חולים גרמניים הציעו בינתיים 20 מיטות להולנד, וממשלת הולנד הודיעה על תוכניות להכניס מגבלות נוספות, שיובילו כנראה לעוד מהומות - אחרי שלושה לילות רצופים של עימותים ברחוב . ביום שני, 470 מתוך 1,050 מיטות טיפול נמרץ במדינה שימשו את חולי הקורונה ובתי חולים מצמצמים את הטיפול הרגיל, כולל טיפולי סרטן וניתוחי לב.
בגרמניה אומנם מקבלים חולים מהולנד, אך גם מפנים אצבעות. בעלה של הקנצלרית מרקל מאשים את המהססים להתחסן ב"עצלות ושאננות גרמנית מסוימת". יואכים סאואר, בן זוגה של מרגל, סיפר על תדהמתו מכך שכשליש מהגרמנים אינם מחוסנים.
סאואר, שעד לפרישתו לפני ארבע שנים היה פרופסור לכימיה קוונטית, אמר לעיתון האיטלקי לה רפובליקה: "זה מדהים ששליש מהאוכלוסייה לא עוקב אחר עדויות מדעיות. חלקית זה נובע מעצלנות ושאננות גרמנית מסוימת. הקבוצה השנייה היא אנשים שמגיבים אידיאולוגית למה שהם חושבים על דיקטטורת חיסונים". כ-68% מהגרמנים חוסנו, מה שמציב את המדינה מאחורי מדינות כולל בריטניה, צרפת, פורטוגל וסינגפור".