הקורונה בסין: מדיניות "אפס הדבקה"
בשנה האחרונה, הממשל בסין נוקט מדיניות "אפס הדבקה", כזו ההפוכה ממדיניות "לחיות עם הנגיף". על פי הנתונים מסין, הממשל הצליח להגיע לכך שבשנה האחרונה מתו במדינה 2 בני אדם מקורונה. לכן אין זה מפתיע, שהתפרצות מקומית בעיר שיאן, של 635 נדבקים מתוך אוכלוסייה של 13 מיליון איש, הביאה את הממשל להכריז על סגר מחמיר עם הגבלות יציאה מהבית. לצורך השוואה, מדובר באחוז חיוביים של כ-0.005% בלבד.
הרשויות בהובלת הנשיא שי ג'ינפינג נחושות להכחיד כל מקרי הדבקה מקומיים לקראת אולימפיאדת החורף בבייג'ין בפברואר. כל מקרה חיובי נשלח לסגר ומביא מיד מעקב אחר המגעים באמצעות טכנולוגיית מעקב ובינה מלאכותית. מקרה אחד מסמן תחילת בדיקה של בניינים ושכונות שלמות שנאטמות, רק בעקבות מקרה אחד. זה כלי חריג מאוד, אבל לטענת הממשל הסיני - כתוצאה מהמדיניות הקשוחה, לסין יש הרבה פחות מקרי מוות.
העיר הסינית שיאן נמצאת בסגר כבר חמישה ימים בעקבות ההתפרצות. בין התאריכם 9 בדצמבר ל-26 בדצמבר, נדבקו 635 בני אדם, מתוכם 150 עם סימפטומים. מ-23 בדצמבר, לכל משק בית מותר שאדם אחד ייצא לקניות חיוניות, לקנות מצרכים ותרופות, ומלבד זה – היציאה מהבית אסורה. בני משפחה אחרים אינם רשאים לעזוב את הבית אלא אם יש להם עבודות חיוניות או עניינים דחופים לטפל בהם. מי שקובע מהו עניין דחוף או חיוני הם המעסיקים או ראשי קהילות.
נוסף על כך, בשביל לצאת מהעיר – על התושבים לקבל אישור מיוחד מהרשות המקומית. למרות ההגבלות המחמירות, לפי הנתונים מסין – אף אחד ממאות הנדבקים אינו עם אומיקרון. ברחבי סין זוהה קומץ של נדבקים עם אומיקרון בקרב תיירים ובדרום סין, לא בשיאן. בספירת המקרים החדשים של נדבקים סימפטומטיים מקומיים, סין הגיעה לשיא מאז שוועדת הבריאות הלאומית החלה לסווג נשאים אסימפטומטיים בנפרד במרץ 2020.
שיאן גם השיקה קמפיין חיטוי ברחבי העיר. עובדי המחוז ריססו תמיסות לחיסול חיידקים וזיהומים על כבישים ומבנים, ולתושבים הומלץ לא לגעת בצמחים או בקירות הבניינים. דונגיאן ג'ין, וירולוג מאוניברסיטת הונג קונג, אמר שהחיטוי ההמוני של אוויר ומשטחים באוויר הפתוח נראה מיותר בהתחשב בסיכון הנמוך של אנשים להידבק ממשטחים חיצוניים או באוויר, כשיש כל כך מעט אנשים בחוץ. "זהו ירי יתושים עם תותח", אמר ג'ין, אך הדגיש שהוא דווקא מאמין שחיטוי של משטחים בתוך המבנים, במיוחד במקומות שבהם מבקרים אנשים נגועים, הוא הכרחי.
ג'אנג בולי, מומחה סיני ונציג לשעבר בקונגרס העממי הלאומי, אמר לתקשורת הממלכתית CNWest שהוא מאמין שזה "אפשרי לחלוטין" שההתפרצות בשיאן תהיה בשליטה מלאה עד סוף ינואר. הסגר על שיאן הוא הפעם הראשונה שסין מיישמת צעדים כה חמורים מאז תחילת 2020, אבל הממשל מאוד זהיר בחודשים האחרונים.