הערפל מתבהר: במשך קרוב ליממה לא פורסם שמו של החמוש שהתפרץ לבית הכנסת "בית ישראל" וחטף ארבעה בני ערובה. התקרית הסתיימה ללא נפגעים מלבד החשוד שנהרג. בריטניה אישרה קודם לכן כי מדובר באזרח בריטי והערב (ראשון) משטרת דאלאס וה-FBI פרסמו פרטים נוספים על התקרית, ואת שם האיש שעורר בהלה גדולה.
תמונתו של החוטף פורסמה ברשת פוקס - ולא באופן רשמי על ידי הרשויות, שזיהו כי "מדובר במאליק פייסל אקראם, אזרח בריטי בן 44", כך נכתב בהודעת צוות החקירה. "אין כרגע אף מידע שמעיד על כך שהיו מעורבים נוספים בתקרית". צוות של FBI בודק את הזירה ואוסף ראיות, יחד עם גופים נוספים.
אדם שהזדהה כאחיו של החוטף פרסם בעמוד הפייסבוק של הקהילה המוסלמית בעיר בלקבורן באנגליה: "בעצב גדול אני מאשר שאחי מת בארצות הברית. אנחנו הרוסים. לא יכולים להגיד הרבה בגלל חקירת ה-FBI. אנחנו כמשפחה לא תומכים בפעולות שלו ורוצים להתנצל בפני כל הקורבנות של התקרית המצערת הזו".
עוד טען כי בן משפחתו סבל מבעיות נפשיות, אך למרות זאת "היינו בטוחים שהוא לא יפגע בבני הערובה". עוד הוא כתב: "לא היה שום דבר שיכולנו להגיד לו או לעשות כדי לשכנע אותו להיכנע. הוא נורה ונהרג". האיש שהזדהה כאחיו הוסיף: "כל מתקפה על כל בן אדם היא פסולה וצריך לגנות אותה".
ראש הממשלה נפתלי בנט שוחח עם מושל טקסס גרג אבוט והודה לו על פעולתם הנחושה של כוחות אכיפת החוק במדינתו שהביאה לסיומו של האירוע בשלום. עוד הודה בנט לאבוט על עמידתו האיתנה לצד הקהילה היהודית בקוליוויל ובטקסס בכלל, ועל מאבקו באנטישמיות ובתנועת החרם (ה-BDS). נוסף על כך, הזמין ראש הממשלה את המושל לביקור בישראל.
נשיא ארה"ב: "מעשה טרור"
נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן התייחס הערב לתקרית ואמר כי מדובר ב"מעשה טרור". הוא שוחח עם התובע הכללי על התקרית והוסיף: "אנחנו עדיין לא יודעים למה הוא סימן את בית הכנסת כמטרה". עוד אמר הנשיא ביידן כי התוקף "השיג את הנשק שלו ברחוב". לדבריו, "הרעיון של בדיקות רקע הוא קריטי, אבל אי-אפשר לעצור דבר כזה אם מישהו קונה נשק ממישהו אחר ברחובות".
שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן התייחס לאירוע החטיפה בבית הכנסת של קהילת "בית ישראל" בטקסס. "ביקור בבית כנסת לא צריך להיות מעשה אמיץ, נמשיך להוביל את המאבק באנטישמיות", כתב בחשבון הטוויטר שלו. "אנחלו עומדים בסולידריות עם קהילת 'בית ישראל' ועם הקהילה היהודית כולה".
שרת החוץ הבריטית ליז טראס צייצה בטוויטר: "מחשבותיי עם הקהילה היהודית ועם כל מי שנפגע מהמעשה המחריד בטקסס. אנחנו מגנים את פעולת הטרור והאנטישמיות הזו".
My thoughts are with the Jewish community and all those affected by the appalling act in Texas. We condemn this act of terrorism and anti-semitism.
— Liz Truss (@trussliz) January 16, 2022
We stand with US in defending the rights and freedoms of our citizens against those who spread hate. https://t.co/36Eb8lRQTV
רב בית הכנסת, צ'ארלי סיטרון-ווקר, פרסם היום הודעת תודה לאחר התקרית המפחידה: "אני אסיר תודה ומלא הערכה על התפילות והאהבה והתמיכה, לרשויות אכיפת החוק ולאלו שהגיבו לראשונה ודאגו לנו ולכל אימוני הביטחון שעזרו להציל אותנו".
עוד כתב הרב: "אני אסיר תודה למשפחתי, לקהילה היהודית, לקהילת בני האדם. אני אסיר תודה שיצאנו מזה ואסיר תודה שאני בחיים".
לאורך כל שעות הלילה זרמו דיווחים מטקסס על מצבם של בני הערובה שנחטפו בבית הכנסת. לאחר שעות ארוכות נודע כי בני הערובה שוחררו לבתיהם והחוטף נורה למוות. בהמשך התבהר כי מטרת החשוד הייתה ככל הנראה לשחרר ממעצר את עאפיה סידיקי, מחבלת מטעם אל-קאעידה שמרצה מאסר של 86 שנים. מדובר במחבלת שנחשבת לאחת המבוקשות בעולם, הכלואה בבסיס חיל האוויר קרסוול, ליד פורט וורת'.
כבר בשעות הבוקר הודיע מפקד המשטרה בקולוויל כי בני הערובה מבית הכנסת שוחררו והחוטף נהרג – אולם אז לא היו פרטים על זהותו. בארה"ב הודיעו כי הם ממשיכים לחקור את המניעים לביצוע המעשה, והבהירו כי החקירה נעשית בשיתוף פעולה עם לונדון ותל אביב. בתוך כך, החוקרים שוללים את האפשרות כי מדובר באחיה של המחבלת סידיקי, כפי שדווח בתחילה.
בתוך כך, בקהילת "בית ישראל" עדיין מנסים לעכל את האירוע. מדובר בקבוצה קטנה של יהודים רפורמים שהתקבצו בשנת 1999 כדי להתפלל יחד. מיק אוונס, מייסד מוזיאון ידידי ישראל בטקסס, סיפר: "לא האמנתי שזה יקרה סמוך לאיפה שאני גר. האמירות של האדם החמוש הזכירו אמירות של חמאס".