בזמן שגל האומיקרון בארה"ב מראה סימנים של דעיכה, בבית הלבן עומלים על תוכניות להקלה בהגבלות הממשל הפדרלי. אלא שמושלים במדינות רבות, כולל בניו-יורק הדמוקרטית, הבהירו שאין בכוונתם לחכות נוכח התסכול הציבורי הגובר והסירו בימים האחרונים את חובת המסכות במקומות סגורים ובבתי ספר. להסרת ההגבלות מצטרפות גם אנגליה שתבטל החל מעוד שבועיים את מדיניות הבידודים ושוודיה שתבטל את מערך הבדיקות לאבחון הנגיף.
מושלת ניו-יורק קת'י הוקול הודיעה אתמול כי לא תאריך את תוקף חובת המסכות במקומות סגורים הקיימת במדינה, אך תאריך את חובת המסכות בתוך מוסדות החינוך. גם אילינוי הודיעה על כך.
מוקדם יותר השבוע הצטרפו ניו-ג'רזי, קונטיקט ודלאוור למדינות שהסירו או שמעולם לא הטילו חובת עטיית מסכות על תלמידים וצוותי הוראה בבתי הספר. מסצ'וסטס תצטרף אליהן בסוף החודש. בכל המדינות, מלבד מסצ'וסטס, מושלים נציגי המפלגה הדמוקרטית שמסירים את ההנחיות בניגוד להמלצותיו של ממשל ביידן.
ביידן, שמזמן הבטיח "לפעול בהתאם למדע" בהתמודדות עם המגפה, מחכה להנחיות חדשות מפקידי הבריאות הפדרליים, שעדיין ממליצים כמעט לכל האמריקנים לעטות מסכות ברוב המקומות הסגורים.
בניסיון להגן על מדיניותו של ביידן, דוברת הבית הלבן ג'ן פסקי הודתה: "אנשים עייפים ממסכות ואנו מבינים את התחושות במדינות". פסקי ציינה כי הממשל פועל על פי עצותיהם של מומחים רפואיים שמסתמכים על ראיות מדעיות. "המדע לא זז במהירות הפוליטיקה, הוא נע במהירות של נתונים", אמרה.
בניגוד למרבית מדינות אירופה, שוודיה החליטה לבטל כמעט את כל תקנות הקורונה המועטות שעוד נותרו במדינה ולהפסיק את רוב הבדיקות לאבחון הנגיף, למורת רוחם של אנשי מערכת הבריאות ומדענים שקראו ל"יותר סבלנות במלחמה בנגיף".
ממשלת שוודיה, שלאורך כל המגפה בחרה בגישה וולונטרית ולא הטילה סגר של ממש על תושביה, הודיעה בשבוע שעבר שתבטל את ההגבלות הנותרות ולמעשה הכריזה על סיום המגפה. "המגפה כפי שאנחנו מכירים אותה נגמרה", אמרה שרת הבריאות לנה האלנגרן. "זה לא נגמר, אבל כפי שאנחנו מכירים את זה במונחים של שינויים מהירים והגבלות זה כן. הנגיף לא יסווג עוד כסכנה לחברה".
גם באנגליה מתכנן ראש הממשלה בוריס ג'ונסון לבטל החל מעוד שבועיים את כל הגבלות הקורונה, כולל הדרישה לבידוד לאחר בדיקה חיובית. ראש הממשלה הקדים את התוכנית בחודש ואמר שהשינוי "מראה שהעבודה הקשה של העם הבריטי משתלמת". המדיניות החדשה מציבה את אנגליה במסלול שונה ממדינות רבות אחרות שממשיכות לאכוף הגבלות עם עונשים וקנסות לצד הקלה בהנחיות אחרות.
כמה מדענים הזהירו שג'ונסון מסתכן בשליחת איתות שהמגפה "נגמרה", בעוד איגודי העובדים אמרו שהוא "הולך רחוק מדי, מוקדם מדי" בשאיפה לסיים את כל ההגבלות המקומיות באנגליה החל מה-24 בפברואר. ארגוני צדקה טענו שהמדיניות החדשה עלולה להותיר אוכלוסיות פגיעות חשופות לנגיף.
בתוך כך, בקנדה מתרחבת המחאה של אנשי תעשיית הרכב ונהגי המשאיות. מפגינים רבים חוסמים את גשר אמבסדור העמוס ביותר שבין קנדה לארצות הברית. המהלך מאיים לשבש את פעילות תעשיית הרכב ולפגוע בייצוא החקלאי – ובכך לגרום להפסדים של מיליוני דולרים. תנועת המחאה מובילה את ההתנגדות למדיניות מגבלות התנועה בין המדינות.