אלפי נהגי משאיות חוסמים את רחובות בירת קנדה אוטווה, במחאה נגד מדיניות החיסונים נגד קורונה במדינה. התושבים בעיר זועמים, וראש העיר טים ווטסון אף הזהיר כי התושבים "נמצאים בנקודת רתיחה". מארגני המחאה, מנגד, אומרים שמבחינתם הם מוכנים להישאר ברחובות במשך חודשים - עד שדרישותיהם ייענו.
אמש מרכז העיר של אוטווה הפך לבלתי נסבל בגלל שאלפי משאיות חסמו את הצירים, בעוד הנהגים הרעישו בצפירות ממושכות. אלפי נהגי משאיות ותומכים נוספים שמתנגדים להגבלות הקורונה, התאספו ליד גבעת הפרלמנט גם הבוקר ליום שלישי ברצף של הפגנות. ראש העיר אמר כי ההפגנות משפיעות על אזורי המגורים ומשבשות את חיי התושבים העיר.
"התושבים מרגישים שהם אסירים בבית שלהם", הבהיר ווטסון. "אני מקווה שבשלב מסוים המשטרה תגיע למסקנה שהגיע הזמן לפנות את האנשים האלה. הם לא יכולים להמשיך ולחסום כבישים שהם גם נתיבי חירום, קווי אוטובוס ודרכי הגישה מהעיר והחוצה". ראש העיר הוסיף במסיבת עיתונאים כי אמנם יש למוחים זכות להפגין, אך הבהיר: "שמענו את המחאה, עכשיו, בבקשה תמשיכו הלאה. העיר שלנו צריכה לחזור למצב רגיל".
המחאה התמקדה בתחילה בחובת החיסונים שהממשל הפדרלי החליט להפעיל על נהגי המשאיות שחוצים את הגבולות, אך היא התרחבה לתנועה גדולה יותר נגד כל הצעדים שמגבילים את הציבור במטרה לבלום את התפשטות הקורונה. מלבד החסימות והרעש, המשטרה טוענת כי ההפגנות התנהלו בשלווה עם מעצר אחד בלבד. "זה היה יכול להתפתח למצב אלים", אמר מפקד משטרת אוטווה, פיטר סולי, שהבטיח שנוכחות המשטרה תישאר ככל שהמחאות ימשכו.
מארגני המחאה קראו שוב ושוב למפגינים להיות שלווים ולהימנע מהתנהגות תוקפנית. עם זאת, ההפגנות הקולניות כללו כמה תקריות, כולל מפגינים שקפצו על "קבר החייל האלמוני" בבירה. חלק מהמפגינים נשאו דגלי קנדה, בעוד שאחרים החזיקו כרזות שדרשות מאנשים "לחשוב בעצמם", סיסמה של החוגים שמתנגדים לחיסונים.
כמה מפגינים נראו מניפים את דגל הפטריוטס, קריצה למרד של 1837-38, כאשר מתיישבים דוברי צרפתית מקוויבק נלחמו נגד השלטון הקולוניאלי הבריטי. דיכטר, אחד המארגנים שאסף יותר מ-8 מיליון דולר כדי לתמוך בשיירה, אמר שהמטרה היא ליצור "סיוט לוגיסטי" לממשלה. המטרה היא בסופו של דבר, לאלץ את הממשלה לבטל את חובת החיסונים. "אנחנו מוכנים להיות במצב הזה לעוד הרבה זמן", הוא אמר לרשת CBC הקנדית.
חוסר הוודאות לגבי המשך המחאה מגיע כאשר בית הנבחרים אמור לחדש את הפעילות אחרי שבועות של חופשת החגים. יו"ר הממשל מארק הולנד אמר שהפרלמנט יתנהל כמתוכנן: "יש לנו עבודה חשובה להשלים עבור הקנדים בפרלמנט, ואנחנו מצפים לעשות זאת ולספק תוצאות". ראש הממשלה ג'סטין טרודו ומשפחתו לא היו בביתם ברידו קוטג' במהלך סוף השבוע ובלשכתו לא הסכימו לדון במקום הימצאו, על פי הדיווחים - מסיבות ביטחוניות.