ישראל תמכה בהחלטה על השהיית רוסיה ממועצת זכויות האדם של האו"ם בהצבעה שנערכה היום (חמישי) במליאה הכללית של הארגון. אתמול קראה שגרירת ארה"ב באו"ם לינדה גרינפילד לכל המדינות להצטרף להחלטה ולהביע בכך תמיכה באוקראינה. "השתתפות רוסיה במועצת זכויות האדם היא פארסה", אמרה גרינפילד במהלך ארוחת ליל הסדר המוקדמת שערך השגריר באו"ם גלעד ארדן. לפיד: "גוף קיצוני, פגום מוסרית, מוטה ואנטי-ישראלי במהותו".
מדובר במהלך שארה"ב מקדמת כחלק מצעדי הענישה על רוסיה בעקבות הפלישה באוקראינה. בארה"ב מסבירים כי זה לא הגיוני שבשעה שנחשפים פשעים כל כך קשים שמבצעים הרוסים נגד זכויות האדם, הם יהיו חברים במועצה. כדי שההצעה תאושר, דרוש רוב של שני שליש מהחברות המצביעות. לוב הושעתה ב-2011 בגלל אלימות נגד מפגינים מצד כוחות הנאמנים למנהיג דאז מועמר קדאפי.
שר החוץ יאיר לפיד: "ההצבעה היום אינה משנה את עמדתנו כלפי המועצה לזכויות אדם של האו"ם, שהיא גוף קיצוני, פגום מוסרית, מוטה ואנטי-ישראלי במהותו אשר מנוצל מאז הקמתו בידי המדינות המפרות הראשיות את זכויות אדם בעולם ככלי פוליטי, בין היתר כדי לתקוף את ישראל".
דיפלומטים מערביים בטוחים שיש להם מספיק תמיכה בקרב האספה הכללית, המונה 193 נציגי מדינות, כדי לאמץ החלטה להשעות את מוסקבה מהמועצה. טיוטת ההצעה מביעה "דאגה מהמשבר המתמשך של זכויות האדם והמצב ההומניטרי באוקראינה", ובמיוחד מהדיווחים על הפרת זכויות מצד רוסיה.
רוסיה הזהירה מדינות בעולם כי הצבעה בעד ההצעה האמריקנית או הימנעות ייחשבו כ"מחווה לא ידידותית", שלה השלכות על הקשרים בין המדינות. ההחלטה הישראלית להצביע באופן גלוי נגד רוסיה במליאת האו"ם מגיעה לאחר שישראל תמכה גם בהצעת הגינוי לרוסיה בתחילת החודש שעבר, בעקבות הפלישה לאוקראינה. אותה הצעה התקבלה ברוב של עצום של 141 מדינות, לעומת 5 מדינות שהתנגדו.
לאחר חשיפת הטבח בבוצ'ה, החריפו בישראל את הטון עוד יותר נגד רוסיה. שר החוץ יאיר לפיד מסר כי "אי אפשר להישאר אדיש אל מול התמונות המחרידות שהתגלו בעיר בוצ'ה בסמוך לקייב, אחרי שהצבא הרוסי עזב את המקום". הוא הוסיף כי "פגיעה מכוונת באוכלוסיה אזרחית היא פשע מלחמה ואני מגנה אותה נחרצות".