מיליוני אנשים ברחבי העולם יפנו מחר (שני) את הלו"ז שלהם לציון הלוויית המלכה אליזבת' השנייה, ששלטה בבריטניה למשך פרק הזמן הארוך ביותר והלכה לעולמה ב-8 בספטמבר והיא בת 96. ממשלת בריטניה הכריזה על יום אבל לאומי ביום ההלוויה, ובבירה לונדון מצפים לאירוע ההמוני ביותר בהיסטוריה הבריטית, יותר מבהלוויה של הנסיכה דיאנה ב-1997, באולימפיאדת לונדון 2012 ובחתונות המלכותיות.
להלווייתה של המלכה אליזבת' יגיעו שורה של מנהיגים ומכובדים כמעט מכל העולם, שיצטרפו למשפחת המלוכה הבריטית, האליטה הפוליטית, גנרלים ובכירים ממערכת המשפט, נציגי ארגוני רפואה וצדקה ועוד. הבריטים שלא יצטופפו ברחובות לונדון, יוכלו לראות את מסע הלווייתה הממלכתית ב-125 בתי קולנוע ברחבי בריטניה, בפארקים המרכזיים, בכיכרות ובקתדרלות שכבר הציבו מסכי צפייה ענקיים לקראת האירוע.
טקס ההלוויה במנזר ווסטמינסטר והתהלוכות ברחבי לונדון יועברו בשידורי בטלוויזיה הממלכתית ב-BBC, ITV ו-Sky, שם אנשי החדשות יספרו ויפרשו לצופים מה עושה המלך, באיזה מרחק נמצאים הנסיכים וויליאם והארי, האם הם עומדים בכללי הטקס ואילו מדים כל אחד לובש.
יום ההלוויה יתחיל עם סגירת המתחם במנזר ווסטמינסטר שבו הוצג לציבור בימים האחרונים ארונה של המלכה ב-08:30 שעון ישראל. אז יחלו ההכנות של המשמר המלכותי, שבשעה 10:35 אנשיו ירימו את הארון אל הכרכרה הממלכתית של הצי המלכותי - כרכרת תותח ששימשה בעבר בהלוויה של המלכה ויקטוריה, המלך אדוארד השביעי, המלך ג'ורג' החמישי, המלך ג'ורג' השישי וצ'רצ'יל. הכרכרה תיגרר בידי אנשי ונשות הצי המלכותי בעצמם, בעקבות מקרי עבר מצערים שקרו כשסוסים הובילו אותה. הם ייצאו לדרך בשעה 12:44 שעון ישראל.
על השיירה יפקדו אנשי הצי המלכותי והנחתים המלכותיים, ויובילו אותה הגדודים הסקוטיים והאיריים, בריגדה מחיל האוויר המלכותי ו-200 נגנים. כרכרת התותחים שתישא את הארון תהיה מוקפת באנשי יחידות משמר המלך וחיל הכבוד, ומאחורי הארון יצעדו המלך ובני משפחת המלוכה, שיגיעו לשער המערבי של מנזר ווסטמינסטר בשעה 10:52.
טקס הלוויה עצמו יתחיל בשעה 13:00 שעון ישראל. אנשי הדת, ראש הממשלה ליז טרוס והמזכ"ל של חבר העמים הבריטי יקראו נאומים. מנהיג הכנסייה האנגליקנית, הארכיבישוף מקנטרברי, יישא דרשה ויוביל תפילה לשבחה של המלכה, שהייתה ראש הכנסייה האנגליקנית. אחרי הנאומים ייערכו שתי דקות דומיה במנזר וברחבי הממלכה.
שירת ההמנון הלאומי ושיר קינה יביאו את החלק הראשון של טקס ההלוויה הממלכתית לידי סיומו ב-14:00 בערך, אז הארון יעלה שוב לכרכרה ומשפחת המלוכה תצא שוב לדרך. בשעה 14:15 התהלוכה תצא לכיוון הייד פארק. התהלוכה תכלול נציגים ממדינות חבר העמים הבריטי, המשטרה הקנדית, עובדי מערכת בריאות ואחרים.
תותחים מלכותיים ירעמו כשהתהלוכה תגיע ל"קשת וולינגטון" בשעה 15:00, אז החוליה שנושאת את הארון תתכונן לצאת לטירת ווינדזור. עם יציאת הרוכבים, המצעד יבצע הצדעה מלכותית ואנשי המשמר ינגנו את ההמנון הלאומי.
משפחת המלוכה תיסע לווינדזור ברכב, ובשעה 17:10 התהלוכה גם תצא לשם, והמלך ושאר בני משפחת המלוכה יצטרפו בערך בשעה 17:40. התהלוכה תיעצר בתחילת גרם המדרגות המערביות של קפלת סנט ג'ורג' בשעה 17:53 אז יחלו מזמורי הודיה וקינה שונים. לפני הפזמון האחרון, הכתר והשרביט יוסרו מהארון ויונחו על המזבח.
המלך יניח את סמל פלוגת משמר המלכה על הארון, ראש הכנסייה בווינדזור יאמר פרקי תהילים, החלילן המלכותי ינגן שיר קינה ויתרחק לאט, והמוזיקה בתוך הקפלה תדעך בהדרגה. הארכיבישוף מקנטרברי יקריא ברכה והנוכחים ישתתפו בשירת "אלוהים, נצור את המלך". בשעה 19:30 תיקבר המלכה סמוך לבעלה, הנסיך פיליפ, בקפלת הזיכרון של המלך ג'ורג' השישי לצד מלכים מהעבר המפואר של הממלכה, בטקס קבורה פרטי של המשפחה.
בהלוויה של המלכה אליזבת' ביום שני ישתתפו כ-500 אורחים, המייצגים כמעט 200 מדינות וטריטוריות, אמר גורם במשרד החוץ הבריטי, קרוב ל-100 נשיאים וראשי ממשלה ויותר מ-20 בני מלוכה ישתתפו. בין המנהיגים שיגיעו, הנחשבים ביותר הם בני משפחות מלכים וקיסרים שמגיעים ממדינות שעדיין לא ויתרו על מוסדות המלוכה. ביניהם הקיסר נארוהיטו והקיסרית מאסאקו מיפן, המלך וילם-אלכסנדר ומלכת הולנד מקסימה, המלך פליפה השישי ומלכת ספרד לטיסיה, חואן קרלוס, מלך ספרד לשעבר, המלך פיליפ והמלכה מתילדה מבלגיה, מלכת דנמרק מרגרטה השנייה, יורש העצר פרדריק ונסיכת הכתר מרי, המלך קרל ה-16 גוסטף ומלכת שוודיה סילביה, המלך האראלד החמישי ומלכת נורווגיה סוניה, מלך בהוטן ג'יגמה קיזר נאמגייל ואנגצ'וק, סולטן ברוניי חסן אל-בולקיה, עבדאללה מלך ירדן, יורש העצר של כווית שיח' משעל אל-אחמד אל-סבאח, מלך לסוטו לטסי השלישי, נסיך ליכטנשטיין ניקולאוס, אנרי - הדוכס (הגדול) של לוקסמבורג (הקטנה), הסולטן המלזי עבדאללה מפהנג, נסיך מונקו אלברט השני, יורש העצר של מרוקו מולאי חסן, סולטן עומאן היית'ם בן טארק אאל סעיד, אמיר קטר, שיח' תמים בן חמד אאל ת'אני ומלך טונגה, טופו השישי.
המדינות הבודדות שמנהיגיהן לא הוזמנו הן רוסיה, מיאנמר, בלארוס, סוריה, ונצואלה ואפגניסטן. את ישראל ייצג בהלוויה הנשיא יצחק הרצוג. מאמריקה יגיע הנשיא ג'ו ביידן עם רעייתו ג'יל מוושינגטון. עוד נציגים: ג'סטין טרודו ראש ממשלת קנדה, ז'איר בולסונארו נשיא ברזיל, נשיאת טרינידד וטובגו, נשיאת ברבדוס, ראש ממשלת ג'מייקה, המושל של בליז.
מאירופה יגיעו עמנואל מקרון נשיא צרפת, פרנק-ואלטר שטיינמאייר הנשיא הגרמני, סרג'ו מטרלה הנשיא של איטליה, נשיא אירלנד שיגיע יחד עם ראש הממשלה מדבלין, נשיא פורטוגל, נשיא אוסטריה, נשיאת הונגריה, אנדז'יי דודה נשיא פולין, נשיא לטביה ונשיא ליטא, נשיא מלטה, נשיא קפריסין, נשיא פינלנד ונשיאת יוון.
מאירופה יגיעו גם שארל מישל, נשיא המועצה האירופית שיגיע יחד עם אורסולה פון דר ליין, נשיאת הנציבות האירופית. יגיעו גם ינס סטולטנברג, מזכ"ל נאט"ו. יגיע גם ראש הממשלה הפלסטיני מוחמד אשתייה. מאפריקה יגיעו סיריל רמפוזה, נשיא דרום אפריקה, סגן נשיא ניגריה, ננה אקופו-אדו נשיא גאנה ונשיא גבון. מאסיה יגיעו נשיא הודו, וואנג צ'ישאן, סגן נשיא סין, נשיא סרי לנקה וראש ממשלת בנגלדש, גם ראש ממשלת ניו זילנד ארדרן תגיע עם אנתוני אלבניה, ראש ממשלת אוסטרליה, וכן יון סוק-יאול ונשיא דרום קוריאה.
הפרשן המלכותי של SKY הזכיר שלמרות ההוד וההדר, מדובר בסופו של דבר ב"הלוויה של נשמה נוצרית פשוטה שהפכה למלכה". טקס הלוויה במנזר ווסטמיניסטר יתקיים במקום שידע ימים שמחים יותר: זה המקום שבו המלכה נישאה לנסיך פיליפ לפני 75 שנים, וזה המקום שבו נערכה הכתרתה של אליזבת' ב-1953. אז, בשני האירועים, נראה עתיד המלוכה מובטח על כתפיה הצרות של אליזבת'. היום בריטניה מצפה לראות כיצד המלך צ'ארלס השלישי, שהמתין לימים האלה כל חייו, ינסה להשאיר את המלוכה רלוונטית גם בתחילת המאה ה-21.