מבצע "עלות השחר", שהחל ביום שישי, עושה כותרות ברחבי העולם. למרות זאת, ובניגוד לעימותים ומבצעים קודמים ברצועת עזה, הפעם ניכר כי העימותים נדחקים יחסית לשולי החדשות – בעוד ברוב העולם ממשיכים להתעניין בעיקר במלחמה באוקראינה ובעימות המתמשך בין סין לטייוואן. בזמן שבארה"ב הביעו תמיכה בזכותה של ישראל להגן על עצמה, במוסקווה פרסמו תגובה חריגה יחסית לעומת מבצעי העבר – שעסקה ב"התגרות" הישראלית.
האירוע שמעסיק את כל הגורמים המדיניים וכלי התקשורת בעולם, באופן טבעי, הוא הפגיעה הקשה באזרחים אתמול בג'באליה – שהתברר שנגרמה בשל שיגור כושל של רקטה של מחבלי הג'יהאד האיסלאמי. במשרד החוץ בוושינגטון "הביעו דאגה" ממה שהם תיארו כריבוי מקרי מוות של אזרחים, וקראו ל"חקירה יסודית ומהירה" של הגורמים לנפגעים הללו. עוד אמרו בוושינגטון כי ארה"ב עומדת בקשר עם גורמים ישראלים ואחרים באזור כדי למנוע הסלמה נוספת.
סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה כי משלחת מודיעין מצרית בראשות הגנרל אחמד עבד אל-חלק כבר הגיעה לישראל אתמול, ותגיע בהמשך גם לעזה – בניסיון לתווך לסיום העימות. ברשת אל-ג'זירה הקטרית ובערוצים המזוהים עם חמאס דווח שישראל מבצעת טבח: "כמה ילדים ומפקד נהרגו במתקפה ישראלית בעזה". למרות ההבהרות הישראליות כי האירוע בג'באליה נגרם בשל ירי פלסטיני תועה, בערוצי חמאס השונים מאשימים את ישראל במתקפה. באל-ג'זירה שואלים במאמר נפרד: "מה הסיכוי שהעימות יתפתח לכלל מלחמה רחבה?"
העיתון הבריטי גרדיאן מדווח ללא הסתייגויות וסימני שאלה על 24 הרוגים ברצועת עזה, לדבריו מירי של כלי טיס ישראליים, "ובהם גם בכיר בג'יהאד". הרשת מצטטת תושבים ברצועה, שאומרים: "לא יכולנו לישון אתמול בלילה, קולות הפיצוצים לא פסקו". תושבת עזה בשם לאמיה אל-בכרי אמרה כי הביאה את שלושת ילדיה לחדר השינה שלה "כדי שיישארו רגועים".
"הכול קרה פתאום", מספרת אל-בכרי, "הבת שלי בת ה-10 כל הזמן שאלה אותי – 'האם נוכל לנסוע למצרים ולגור שם? אני לא רוצה מלחמה, אני פוחדת. אני לא רוצה שאף אחד מאיתנו ייפגע'. אני לא יודעת למה הילדים האלה צריכים לסבול במשך שנים", אמרה אל-בכרי בת ה-41 לגרדיאן.
רשת BFM הצרפתית משדרת בדיווחים רצופים אחר הנעשה ברצועה, והעניקה אף היא מקום נרחב לאירוע רב-הנפגעים בג'באליה. הרשת ציטטה את משרד הבריאות הפלסטיני וכתבה בכותרת: "29 בני אדם, ובהם שישה ילדים, מתו ברצועת עזה מאז התפרצות העימות בין ישראל לג'יהאד האיסלאמי". את ההסתייגות לדברים כתבו בכותרת המשנה לכתבה: "דוח שפרסמה ישראל טוען שהילדים הפלסטינים נהרגו בהתקפת רקטות כושלת של הג'יהאד לעבר ישראל".
באיטליה מדווחים כי תיירים רבים שביקשו לבקר בישראל לאחר המתנה של שנתיים בשל נגיף הקורונה – נאלצים כעת לדחות את נסיעותיהם "בגלל המצב". "האם בטוח להגיע עכשיו?" "מה עלינו לעשות בזמן שמיעת אזעקה?" הפכו לשאלות נפוצות בקבוצות מדריכי תיירים לישראל.
ברשת CNN האמריקנית דיווחו גם כן על 29 הרוגים, כולל ילדים. בין היתר דיווחו ב-CNN על עלא קדום, הילדה בת ה-5 שנהרגה בתחילת המבצע. עוד דווח גם על שתי הרוגות נוספות – נשים בנות 23 ו-79. "ישראל אומרת שרוב ההרוגים בתקיפות האוויריות היו חמושים", נכתב. בנוגע לתקרית בג'באליה מדווח על "ארבעה ילדים, מתוך שבעת ההרוגים בפיצוץ. בתחילה דיווח משרד הבריאות הפלסטיני כי הפיצוץ נגרם מתקיפה אווירית ישראלית. ישראל דחתה את הטענה ואמרה כי מדובר בתוצאה של ירי רקטות כושל, ופרסמה סרטון שבו נראה מה שלדבריה הוא רקטת הג'יהאד האיסלאמי – שמשנה את מסלולה באוויר בחדות, ופוגעת בבניין".
באיחוד האירופי התייחסו להסלמה ואמרו כי הם "עוקבים בדאגה" אחר ההתפתחויות האחרונות בעזה. בבריסל קראו "לריסון מרבי מכל הצדדים במטרה למנוע הסלמה נוספת ונפגעים נוספים". עוד אמרו שם" "יש לעשות הכול כדי למנוע סכסוך רחב יותר, שישפיע בראש ובראשונה על האוכלוסיות האזרחיות משני הצדדים – ויגרום לנפגעים ולסבל נוספים". באיחוד האירופי ציינו: "אירועים אלה מדגישים פעם נוספת את הצורך להחזיר את האופק המדיני ולהבטיח מציאות חיים בת קיימה בעזה".
משרד החוץ הרוסי גם פרסם הודעה, ובה נכתב כי מוסקווה מודאגת מאוד מהסבב החדש של האלימות בתחום הסכסוך הישראלי-פלסטיני. דוברת משרד החוץ מריה זכרובה הודיעה שמוסקווה מודאגת מההתפתחות, מחידוש העימות הצבאי ומ"הידרדרות נוספת של המצב ההומניטרי העגום ממילא בעזה". מוסקווה קראה לכל הצדדים המעורבים לנהוג באיפוק מרבי ולמנוע הסלמה. זכרובה ציינה: "ניתן לשים קץ לאלימות רק במסגרת תהליך של משא ומתן, שתוצאתו אמורה להיות מימוש הזכויות הלאומיות הלגיטימיות של העם הפלסטיני להקים מדינה עצמאית בגבולות 1967".
לבסוף, הפינה הביזארית של הדיווחים והסיקור בנעשה במבצע בעזה שמורה לאיראן. גורמים שונים ברפובליקה האיסלאמית, ומשתמשים רבים ברשתות החברתיות באיראן, מיהרו לפרסם תיעוד של "הישגים" של הג'יהאד האיסלאמי, הנתמך בידי טהראן. בין היתר פורסמו תמונות ישנות ולא קשורות למבצע של "תיעוד" לכאורה של פגיעות בערים שונות בישראל. אחד הדיווחים האלה הגיעו לתקשורת שם – לכאורה על פגיעה ישירה בשדרות. ואולם, בדיקה מהירה גילתה כי אותה תמונה לקוחה מאירוע של שרפה ישנה בהרצליה, שאינה קשורה כלל למבצע הנוכחי או להסלמה קודמת בעזה.