כמו בכל אחד מן הסבבים הקודמים של לחימה ברצועת עזה, גם הפעם נדמה שתושבי הרצועה הם הראשונים לשלם את המחיר הכבד ביותר. תושבי עזה סובלים ממצוקת חיים קשה גם בזמן שגרה, ובזמן מבצע הם גם חשופים להפצצות כבדות – מה שעשוי ללמד על מידת המאמץ של הג'יהאד האיסלאמי להקים את עמדותיו ומתקניו הצבאיים בלב ליבו של מרכז האוכלוסייה האזרחית בעזה.
"די, זה מספיק", אמר מוחמד חמאמי בן ה-40. "חיינו בשלום ופתאום החלה ההפצצה. בכל חודש או כל שנה יש מלחמה". דוניה אסמעיל, תושבת העיר, אמרה לסוכנות הידיעות הצרפתית AFP: "ההסלמה האחרונה מחזירה תמונות של פחד, חרדה והרגשה שאנחנו לגמרי לבד. זה הפך להרגל להכין תיק הישרדות שמכיל כמה דברים חשובות כמו תמונות, מסמכים וקצת כסף ותרופות. אני מקווה שההסלמה הזו לא תהפוך לסכסוך גדול יותר ושהתיווך המצרי ישיב את השקט".
נאדיה, בת 68 שמטפלת בארבעה בנים ובנות, חלקם נכים, אמרה: "הבת שלי אמרה שהשכנים שלנו קיבלו הודעה על הפגזה שתפגע בבית שלנו ושלהם. השארתי את האוכל והכול מאחור והתחלתי לרוץ, נפלתי שלוש פעמים בדרך, המשכתי לרוץ ונפלתי שוב. אנשים עזרו לי להזיז את הילדים שעל כיסאות הגלגלים, התחלתי לבכות ולצרוח ואז המל"ט פגע – ואחרי זה הייתה עוד תקיפה אווירית, שכמו שאפשר לראות, שיטחה את הבתים שלנו לקרקע. כאן היו לנו שלושה חדרים, שירותים ומטבח – והכול נהרס. מה אנ יכולה לעשות? לאן נלך הלילה?"
אברהים שמלח, שגם ביתו נהרס בהפצצת צה"ל, סיפר: "הופתענו כשהם קראו לנו לפנות את הבית. אנחנו אנשים שלווים, יושבים בבית שלנו, לא קשורים לכלום. הם התקשרו ואמרו 'פנה את הבית שלך מיד'. ופתאום זה קרה..." הוא מצביע על ההריסות סביבו, ואומר: "אין לי מילים".
אחמד תמרז מרפיח סיפר: "הבית היה עמוס בלא פחות מ-22 אנשים. מסביבו היו עוד שישה בתים שנפגעו כולם. זה קרה ללא אזהרה, זה היה מחריד. הם תקפו את הבית עם חמש או שש פצצות. היו חלקי גופות על הקרקע, זה מחריד".
גורם בכיר ברצועה הוסיף, בשיחה עם N12: "אף אחד לא מעוניין בעימות הזה, הוא נגד האינטרס של העזתיים". לדבריו, האבסורד גדול – "רק בגלל שמישהו נעצר באיזה מקום בגדה, האנשים בעזה צריכים לסבול מתקיפות. קשה לאנשים לעכל את זה, זה מעיק על האוכלוסייה ברצועה".
"רוב האנשים מקווים שהסבל ייפסק והלחימה תסתיים, ושיוכלו לחיות חיים רגילים וטובים", אמר ל-N12. "יש תקווה שיותר פועלים יוכלו להיכנס לישראל, ושיעור האבטלה בעזה יירד. המצב היום ברצועה קשה מאוד מבחינה כלכלית והומניטרית. ממש היום, למשל, אין חשמל למשך 16 שעות ביממה – זה לא פשוט".