המכונות ששומרות את ארצ'י בן ה-12 בחיים אמורות להפסיק לפעול היום (רביעי) בצוהריים. ההחלטה התקבלה לאחר שבית המשפט העליון בבריטניה דחה את בקשת המשפחה להמשיך ולשמור אותו בחיים. הניסיון האחרון בעניינו נכשל אתמול: הוריו אמרו ל-SKY NEWS כי הטיפול בו צפוי להיפסק לאחר שהפסידו בתביעתם בנושא.
פחות משעתיים אחרי הפסיקה של בית המשפט אתמול, אמרה אימו של ארצ'י, הולי דאנס, כי המשפחה תגיש בקשה נוספת למניעת ניתוקו ממכונות בית החולים. לדבריה, היא מקווה שבית הדין האירופי לזכויות אדם יתערב במהלך. היא הוסיפה ואמרה כי רופאים מיפן ומטורקיה פנו אליה ואמרו לה כי ביכולתם לסייע לארצ'י להישאר בחיים ואף להחלים. כעת, היא שוקלת את משמעויות העברתו מבריטניה.
ההחלטה לסיים את חייו של ארצ'י התקבלה אתמול אחרי שאביה של אימו, פול באטרסבי, הפסיד בערעור לבית המשפט העליון שקבע כי יש להפסיק את הטיפול בו. בית המשפט דחה את בקשת המשפחה לערעור, אחרי שהרופאים המטפלים בארצ'י בבית החולים המלכותי בלונדון טענו שמוחו כבר מת, ואמרו כי המשך הטיפול תומך החיים בו אינו לטובתו.
משפחתו מתעקשת כי "ליבו צריך להמשיך לפעום", ואימו אמרו כי אינה יכולה לקחת אותו הביתה ולא יכולה לעשות דבר בנוגע אליו. "זה לא בסדר", הוסיפה, "ארצ'י הוא הילד שלי. זה לא צריך להיות תלוי באנשים אחרים שיחליטו על נשימתו האחרונה ואם הוא יחיה או ימות. זה לא בסדר". הוריו ביקשו להאריך את הטיפול בו כדי לאפשר לגורמים בין-לאומיים לדון במקרה.
השופטים אמרו כי "אומנם יש להם אהדה גדולה למצבם של הוריו המסורים של ארצ'י, אבל אין סיכוי להחלמה של ממש". לדברי נציג השופטים, "גם אם הטיפול בו יימשך, ארצ'י ימות במהלך השבועות הקרובים כתוצאה מאי-ספיקת איברים ולאחר מכן מאי-ספיקת לב".
גב' דאנס טוענת כי בית החולים "דוחף לשים קץ לחייו של בנה". היא הוסיפה: "זה רגע מביש, האם זו הדרך במדינה הזאת, שמותר לנו להוציא להורג ילדים בגלל שיש להם מוגבלויות?" היא האשימה את משרד הבריאות ובית המשפט ב"הרס משפחה שלמה", והבטיחה להמשיך במאבקה "עד הסוף המר".
ארצ'י עומד במרכזו של סכסוך משפטי ממושך, כמעט מאז שנפגע ונפצע קשה בתקרית בביתו באפריל האחרון. אימו מצאה אותו מחוסר הכרה, עם חבל כרוך לראשו. היא ואחרים מאמינים כי הוא לקח חלק באתגר מקוון, שעד כה עלה בחיים של ילדים רבים ברחבי העולם.
מאז, הוא נמצא בתרדמת וטרם חזר להכרה. הוא נותר בחיים בזכות שילוב של התערבויות רפואיות, כולל הנשמה וטיפולים תרופתיים. בית המשפט העליון קבע כבר בעבר כי הטיפול בו צריך להסתיים מכיוון שמבחינה רפואית הו "מת מגזע המוח".