ביום שלאחר התפרצות המפגינים למעונו של נשיא סרי לנקה, גוטבאיה רג'פקסה, השלווה חזרה לרחובות הבירה המסחרית קולומבו, והמפגינים צהלו כשהנשיא הסכים להתפטר. רג'פקסה, גיבור מלחמת האזרחים בת רבע המאה נגד המורדים הטמילים, מתכנן להתפטר ביום רביעי.
במהלך היום (ראשון) עוד הסתובבו מפגינים במעון הרשמי, שחלקים ממנו הושחתו ונופצו. בצלאל, ישראלי שמתגורר בקולומבו אמר לנו ש"היום הכל רגוע" בקולומבו. השקט מתוח והעתיד בסימן שאלה.
חלק מהמפגינים נהנו לצלם "סלפי" בחדרי המעון היוקרתיים, העומדים ניגוד בולט לאומללות שרבים מתושבי המדינה שבדרום אסיה חווים עכשיו. למדינה המונה 22 מיליון תושבים חסר מזון ודלק, והאינפלציה הגיעה לשיא של 54.6% בחודש יוני האחרון. "החלטתו של הנשיא לפרוש מתפקידו ב-13 ביולי התקבלה כדי להבטיח מסירה שלווה של השלטון", אמר היו"ר הפרלמנט מהינדה יאפה אביוורדנה. "אני מבקש מהציבור לכבד את החוק".
ווסאנת'ה קומרה, בילה את הלילה בביתו של הנשיא, צילם אגרטל מרוסק במעון וכתב: "תבלו כמה שאתם רוצים, אבל אל תהרסו ואל תבזזו". בפוסט שהפך לויראלי בסרי לנקה, הוא סיפר שעכשיו מי הבריכה שאמש המפגינים קפצו אליהם - הפכו עכורים, וכי הובקר איש לא נכנס לשחות. קומרה, עובד ממשלתי בן 33, אמר כי הוא מצפה לראות את הנשיא מקיים את הבטחתו ופורש מתפקידו ביום רביעי. "אם הוא לא יילך אני אמשיך לבוא לכאן, ואני אמשיך לישון כאן עד שהוא ילך", הבהיר.
רניל ויקרמסינגה, מי שנבחר לראשות הממשלה בפעם השישית ונראה על ידי המפגינים כחלק מהאליטה השלטת במדינה, הסכים לפרוש עוד קודם לכן. גם חלק ממעונו הפרטי שבנמצא בפרבר אמיד של קולומבו נהרס לחלוטין, לאחר שמפגינים פרצו אל הבית והציתו אותו. לא ראג'פקסה ולא ויקרמסינגה שהו בבתיהם באותו זמן.
עדיין לא ברור כיצד חילופי השלטון יצאו לפועל, אך היוזמה הבולטת היא עריכת בחירות לנשיאות בתוך שבוע. באחת מפינות מעונו הרשמי של ראג'פקסה, יושבים שלושה חברים ומנגנים שירי פופ על פסנתר גדול ומבריק. "זה חלום להגיע למקום כזה", אמר אחד מהם. "רק באנו לראות מה קורה".
נאמל ג'איוורדן, מנהל משאבי אנוש מקולומבו, אמר הבוקר על התפטרות הנשיא כי "זה הדבר הגדול ביותר שהאנשים והנוער של המדינה הזאת עשו אי פעם. הצלחנו לגרש את האיש הזה". הוא הבהיר כי "הוא גורש, הוא לא התפטר. אין לו את הריבונות מהעם. עכשיו צריך שהאנשים שאוהבים את המדינה יתאחדו כדי לבנות אותה מחדש".
קרן המטבע הבינלאומית, שמנהלת מגעים עם ממשלת סרי לנקה לסיוע אפשרי של 3 מיליארד דולר, אמרה כי היא עוקבת מקרוב אחר המצב. "אנו מקווים לפתרון המצב הנוכחי באופן שיאפשר את חידוש הדיאלוג על תוכנית התמיכה", אמר המלווה העולמי בהצהרה. הוא הוסיף כי הוא מודאג מאוד מהשפעת המשבר הכלכלי על התושבים.
המשבר הכלכלי החמור בסרי לנקה התפתח לאחר שמגפת הקורונה פגעה קשות בכלכלת המדינה התלויה בתיירות, וצמצמה את העברות הכספים מעובדים זרים מעבר לים. יחד עם חובות ממשלתיים שהלכו וגדלו, עליית מחירי הנפט וקריסת ענף החקלאות, רוב תושבי סרי לנקה נאבקים כדי לשרוד מיום ליום.
המדינה מוכה באינפלציית שיא, פיחות במטבע, הפסקות חשמל ומחסור כרוני בדלק. האינפלציה בשוק בסרי לנקה הגיעה ל-54.6% בחודש שעבר, והבנק המרכזי הזהיר כי היא עלולה לעלות ל-70% בחודשים הקרובים.