ההתנפלות על סיני: מעבר טאבה היה מלא בישראלים בימים האחרונים ורבים בחרו להעביר את החגים בסיני ולא חסרות סיבות – הקרבה לאילת, המחירים הזולים, האוכל האותנטי והאווירה הרגועה והשלווה. עם זאת, עדויות של ישראלים מעידות על יחס מזלזל וגזענות מצד המקומיים.
בשנים האחרונות סיני הפכה ליעד מבוקש במיוחד. השנה נשבר גם שיא – במהלך חגי תשרי ינפשו בחצי האי לא פחות מ-100 אלף תיירים ישראלים, עלייה של 40 אלף תיירים ישראלים משנת 2019.
חופשה של 6 לילות במלון בשארם א-שייח' ב-14 באוקטובר ועד ה-20 באוקטובר על בסיס הכול כלול וטיסות תעלה 1,300 דולרים לזוג. חופשה זהה אחרי החג תעלה 570 דולרים – פחות מחצי. חופשה ממוצעת באילת באותם תאריכים תעלה לכם בקלות פי שניים ואפילו יותר. "המחירים באמת עלו. אבל עדיין זה ממש זול בהשוואה לכל דבר אחר", הסבירו צעירים ישראלים בדרכם לסיני.
"אחרי הרבה שנים שרציתי לבקר בסיני, השנה עשיתי זאת. וכמוני הרבה ישראלים שבחרו לנפוש פה - אני לא מתפלאה, כיף אמיתי כאן", מספרת הנופשת לאה שנירר. "הפשטות, הצלילות, האוכל טעים, הנדיבות ומזג אוויר המושלם – הכול פה טוב".
אבל לצד כל הכיף לאחרונה יותר ויותר תיירים מדווחים על יחס מזלזל מצד המקומיים. אחד מהם הוא מורן שבחר לקצר את החופשה: "נהג יכול לעצור באמצע הדרך ולהגיד לך 'הגענו ליעד', אבל זה לא היעד, אז הוא יגיד לך 'בוא תוסיף לי עוד כסף ואם לא אז אני לא מוכן לקחת אותך'. ישבתי במסעדה ותוך כדי יכולים לשים לך דברים על השולחן, הם יגידו לך 'זה על חשבוננו, זה מאיתנו' אבל בסוף הם מחייבים אותך על זה".
במקרה אחר, אורי שבילתה בסיני עם בן זוגה ומשפחתו נתקלה בהערות גזעניות מבעל מסעדה: "אח של בן הזוג שלי הוא דתי ושומר כשרות ומה שהוא ביקש זה שלא ישימו לו דברים נוספים בתוך המנה, אך עדיין הם הוסיפו. הוא אמר לבעל המסעדה 'מה שמת?' והוא צעק לו 'יהודי מסריח, אתם היהודים לא מאמינים לשום דבר'".
נדמה שהשילוב בין החופשים הארוכים שיצאו השנה בחגים לצד המחירים הזולים יחסית הביאו עשרות אלפים לבחור באלטרנטיבה המצרית. ימים יגידו אם רמת השירות והאדיבות שרבים מתלוננים עליה תרחיק את הישראלים מהיעד הפופולרי.