היסטוריה תירשם הערב (שלישי) בניו יורק, עם הגשת כתב האישום הפלילי נגד טראמפ – בפעם הראשונה בהיסטוריה האמריקנית נגד נשיא מכהן או לשעבר. חבר המושבעים בבית המשפט במנהטן החליט להאשים את טראמפ בתשלום דמי שתיקה לכוכבת הפורנו סטורמי דניאלס ערב בחירות 2016, בעקבות רומן שניהלו כעשור לפני כן. זו אינה הפרשייה המשפטית היחידה שרודפת את הנשיא לשעבר הידוע בסגנונו הייחודי, ואפילו מסתמנת כפרשייה הכי פחות חמורה שעשויה להטריד אותו בעתיד.
כתב האישום נגד טראמפ - סיקור N12:
- הדרמה מתחילה: טראמפ נחת בניו יורק
- יעשה היסטוריה: העולם ממתין בציפייה לאישומים נגד טראמפ
- דרמה בארה"ב: כתב אישום פלילי יוגש נגד טראמפ
- טראמפ יואשם בתשלום דמי שתיקה: בחזרה לרומן שהסעיר את אמריקה
- הפרשה המשפטית וקמפיין הבחירות: "טראמפ מעוניין להיעצר
תשלום דמי השתיקה לסטורמי דניאלס
התיק הזה מתרכז בתשלום שבוצע ימים ספורים לפני שטראמפ נבחר לנשיא ארה"ב בשנת 2016. עורך דינו לשעבר, מייקל כהן, סידר העברה בנקאית על סך של 130 אלף דולר לדניאלס – בתמורה לשתיקתה לגבי רומן שניהלה לכאורה עם טראמפ בשנת 2006.
התביעה מצאה חשדות לזיוף של רישומים עסקיים הקשורים להחזרי הכספים לעו"ד כהן. טראמפ מכחיש שקיים רומן או מפגש מיני איתה, ובשבועות האחרונים ראה בית המשפט זרם קבוע של עובדי ארגונו ומטהו של טראמפ, כולל עובדי הבית הלבן לשעבר, במסגרת המאמץ להגיע לכתב אישום. בין הין הופיעה מנהלת הקמפיין שלו קיליאן קונווי, הופ היקס, מנהלת התקשורת האסטרטגית, וגם עורך הדין לשעבר מייקל כהן, שבעצמו ריצה עונש מאסר באישומים פדרליים הקשורים לאותו תשלום של 130 אלף דולרים.
בספר הזיכרונות שכתב כהן, "לא נאמן", תיאר עורך הדין שידוע בתור ה"פיקסר" (מסדר הבעיות) של טראמפ, את המאמץ האינטנסיבי באוקטובר 2016, לפני הבחירות, למנוע מהשחקנית לדבר על הרומן לכאורה עם טראמפ. בסופו של דבר, כהן העביר את הכסף דרך חברה חדשה שהוקמה. גם כהן וגם דניאלס טענו שהיא וטראמפ חתמו על הסכם סודיות באמצעות הכינויים דיוויד דניסון ופגי פיטרסון.
כל פרשות דונלד טראמפ
- תשלום דמי השתיקה לכוכבת הפורנו סטורמי דניאלס - יוגש כתב אישום פלילי
- ניסיון הטיית הבחירות לנשיאות בשנת 2020 במדינת ג'ורג'יה - בבחינת הבודק המשפטי המיוחד
- מעורבותו של הנשיא לשעבר באירועי הפריצה לקפיטול ב-6 בינואר 2021 - בבחינת הבודק המשפטי המיוחד
- טיפולו הלקוי במסמכים המסווגים שנמצאו באחוזתו מאר א לאגו בפלורידה - בבחינת הבודק המשפטי המיוחד
הטיית בחירות 2020 במדינת ג'ורג'יה
מחוז פלוטון שבג'ורג'יה מנהל נגד טראמפ חקירה על התערבות בתוצאות הבחירות לנשיאות בנובמבר 2020, אז הפסיד לג'ו ביידן. התובע המחוזי החל את חקירת התנהלותו של טראמפ בפברואר 2021, כשבועיים לאחר עזיבתו את הבית הלבן.
העדות הבולטת ביותר בתיק החקירה הזה היא שיחת טלפון מתועדת, שנערכה ב-2 בינואר 2021, בין טראמפ לבכיר בממשל המקומי בג'ורג'יה, בראד רפסנפרגר. במהלך השיחה תועד טראמפ לוחץ עליו "למצוא 11,780 קולות" נוספים כדי להבטיח את ניצחונו. במהלך השנתיים האחרונות התרחבה החקירה, ועכשיו כונס חבר מושבעים לא רק במטרה לחקור את טראמפ, אלא גם את המאמצים של עשרות מבעלי בריתו לקחת חלק במאמץ לשינוי תוצאות הבחירות לנשיאות בג'ורג'יה.
פרשת המסמכים המסווגים
באוגוסט 2022 פשטו סוכני ה-FBI על אחוזת מאר א לאגו של טראמפ בפלורידה, ומצאו לא פחות מ-11 קובצי מסמכים מסווגים שהונחו שם בניגוד לחוק ולנהלים. בודק משפטי מיוחד שמונה לענייניו המשפטיים של טראמפ על התובע הכללי בארה"ב בוחן אם הנשיא לשעבר אכן ביצע עבירות פליליות בלקיחת המסמכים מהבית הלבן ואחזקתם באופן שאינו ראוי.
על פי דיווחים שונים, אותם מסמכים שנתפסו בנכסיו הפרטיים של טראמפ קשורים בביטחון הלאומי של ארה"ב, ואולי אף בסוגיות הקשורות לפעולות מודיעין, צבא וגרעין. חלק מהמסמכים סומנו כ"סודי ביותר", והתובעים הפדרליים אמרו באוגוסט כי הם "ככל הנראה הוסרו והוסתרו, כחלק מהמאמץ להפריע לחקירת ה-FBI".
עוד פורסם בעניין החקירה הזו כי ייתכן שיתברר כי טראמפ עבר על חוק הריגול בארה"ב, והשבוע דווח בוושינגטון פוסט כי מתגבשות ראיות נוספות בתיק הזה. טראמפ מתח ביקורת על הבודק המיוחד במונה לענייניו, ג'ק סמית', וכינה אותו "רדיקלי".
מעורבות טראמפ באירועי הפריצה לקפיטול
פרשה נוספת שעומדת לפתחו של ג'ק סמית', הבודק המשפטי המיוחד, היא פרשת מעורבותו של טראמפ באירועי הפריצה לקפיטול ב-6 בינואר 2021, לאחר הפסדו בבחירות ובזמן שהקונגרס פעל לאשר את בחירתו של ביידן. לאחרונה חייב בית המשפט את סגן הנשיא לשעבר של טראמפ, ומי שעשוי להתמודד מולו בבחירות, להתייצב בפני חבר המושבעים בנושא, למרות שזה סירב.
ועדת חקירה מיוחדת של הקונגרס קבעה כי יש להגיש נגד טראמפ כתב אישום פלילי בעניין, אולם החלטתה אינה מחייבת בהכרח את משרד המשפטים. טראמפ ורבים מאנשי המפלגה הרפובליקנית מתחו ביקורת על פעילות הוועדה, שהייתה מורכבת בעיקר מחברים דמוקרטים – בשל הסירוב של הרפובליקנים לקחת בה חלק.