בזמן שעוד ועוד מנהיגים בין-לאומיים מתחילים להתבטא נגד ישראל, גרמניה והעומד בראשה, הקנצלר אולף שולץ, ממשיכים לעמוד לצידה. "אני לא חושב שהקריאה שחלק משמיעים, להפסקת אש מיד או הפסקת אש ארוכה, שזה בעצם אותו הדבר, היא נכונה. זה אומר שישראל תיתן לחמאס להתאושש לרכוש שוב רקטות חדשות כדי שהם יוכלו לירות שוב", אמר שולץ בריאיון.

בנימין נתניהו, אולף שולץ
שולץ ביקר בישראל: "לישראל הזכות להגן על עצמה"

 

שרת החוץ של גרמניה ביקרה כבר שלוש פעמים בארץ, וסגן הקנצלר נשא נאום של כ-10 דקות ברשתות החברתיות, שבו הביע תמיכה בפעולותיה של ישראל. בשבועות האחרונים נשיאת הפרלמנט הגרמני נפגשה עם נציגי משפחות הילדים החטופים.

"גרמניה וגם הבונדסטאג הגרמני החליטו בצורה מאוד ברורה ב-12 באוקטובר שנעמוד לצד ישראל, לא משנה כמה זמן יידרש. ואנחנו רוצים שכל החטופים ישוחררו - ומיד", הדגישה בארבל באס, נשיאת הבונדסטאג הגרמני.

נשיאת הבונדסטאג הגרמני בארבל באס
נשיאת הבונדסטאג הגרמני בארבל באס

בסוף חודש אוקטובר הצביע האו"ם ברוב של 120 מדינות בעד הפסקת אש הומניטרית בעזה, ולא גינה את פעולות חמאס. בהחלטה החשובה הזו, גרמניה לא הצביעה בעד הפסקת אש, אבל גם לא הצביעה נגד - היא נמנעה.

שגריר ישראל בגרמניה רון פרושאור הביע את אכזבתו מההחלטה להימנע: "אנחנו באמת צריכים יותר את גרמניה גם בנושא של ניטור כספים, כספים גרמניים שלא ילכו לחמאס או לארגוני טרור. אני חושב שאנחנו רואים את הגרמנים מתחילים לעשות את זה. גרמניה נכון להיום, היא אולי המדינה באירופה שבאמת עומדת לצידנו בצורה הכי ברורה".

שגריר ישראל בגרמניה רון פרושאור
שגריר ישראל בגרמניה רון פרושאור

במקביל לתמיכה של הדרג המדיני, גם מועדוני הכדורגל הגדולים ביותר בגרמניה, כמו באיירן מינכן ודורטמונד, הביעו תמיכה בישראל, כשאירחו אצלם משפחות חטופים. העיתון "בילד" הקרין את תמונות החטופים על הבניין המרכזי שלו, והתקשורת הגרמנית, בניגוד ל-BBC הבריטית, בסך הכול הוגנת.