ערב השנה החדשה היה מאתגר לכוחות הביטחון הגרמניים, שנאלצו להתמודד עם אלפי צעירים מהגרים שהשליכו נפצים ותקפו שוטרים. הפגנות אנטי-ישראליות נאסרו בליל הסילבסטר כדי למנוע עימותים - ובכל זאת הצליחה קבוצת אלמונים להשחית את האנדרטה לזכר ילדי הקינדר-טרנספורט (משלוחי הצלה), שמחוץ לתחנת הרכבת פרידריכשטראסה, בברלין.
האלמונים ריססו גרפיטי של מסגד על אחד הפסלים וצבעו בספריי לבן את העיניים של פסל אחר. אנדרטת "רכבות אל החיים – רכבות אל המוות" – מעשה ידיו של פרנק מייסלר ז"ל (1925–2018), פסל יהודי וישראלי שניצל בעצמו בזכות הקינדר-טרנספורט – מנציחה את סיפוריהם של הילדים היהודים שהצליחו להימלט מגרמניה הנאצית בין השנים 1939-1938. הם נסעו לבדם, ללא ליווי הורים, ברכבות שכונו "משלוח ילדים לבריטניה". כך חולצו כמעט 10,000 ילדים יהודים מידי הצורר הנאצי.
"נורא שדבר כזה קרה אבל לצערי זה לא מפתיע", אמר וולטר בינגהם, יהודי בן 100 ששרד את השואה בזכות הקינדר-טרנספורט. "זה קרה רק מפני שמדובר באנדרטה יהודית ולצערי אני די בטוח שהמשחיתים לא מודעים בכלל למשמעות ההיסטורית של הפסל. אני מאד מקווה שהמשטרה תתפוס את מי שעשה את זה".
ערב הסילבסטר היה ניתן להבחין בנוכחות המוגברת של שוטרי ברלין ברחובות. יותר מ-5,000 שוטרים סיירו בעיקר באזורים שנחשבים לבעייתיים, כמו שכונת המהגרים נויקולן. באלכסנדרפלאץ צעירים השליכו נפצים מסוכנים לעבר ההמון ובאזורים אחרים בעיר תקפו צעירים אוטובוס, הבעירו מכוניות והשליכו נפצים לעבר ניידות משטרה.
מאות צעירים נעצרו באותו ערב, אך ריסוס האנדרטה נעשה, כך נראה, מתחת לאפה של המשטרה. אין זו הפעם הראשונה שיש מי שמשחיתים את האנדרטה. בשנת 2021 שפכו אלמונים על הפסל נוזל שומני.
רויטל יכין קרקובסקי, משנה למנכ"ל מצעד החיים העולמי: "האנדרטה לא הושחתה במקרה, הפגיעה בה נועדה להחליש את הרוח היהודית באמצעות פגיעה בסמלים הכי חשובים לנו. לכל האנטישמיים נאמר 'אתם לא תצליחו'. יש קשר ברור בין הכחשת שואה, והכחשת מעשי הטרור ב-7 באוקטובר - ומצעד החיים פועל כי הזוועות הללו לא ישכחו".