לבקשת שגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן, מועצת הביטחון התכנסה הלילה (בין ראשון לשני) לדיון דחוף אחרי המתקפה האיראנית על ישראל אמש. מדובר במקרה נדיר, שכן המועצה אינה נוהגת להתכנס בימי ראשון - וכי גם המזכ"ל נאם בפתח הדברים. במהלך הדיון, הסביר ארדן את החשיבות בגינוי חד-משמעי של איראן ומעשיה, וקרא להכריז על משמרות המהפכה כארגון טרור.
"עכשיו זה הזמן לעבור לפעולה - לטובת העולם כולו"
בדבריו בפני המועצה, אמר ארדן: "מאז שהתחלתי את תפקידי, צלצלתי בפעמונים בכל הנוגע לאיראן בכל נאום שנשאתי פה. הבהרתי שמטרותיה לשליטה עולמית חייבות להיבלם לפני שזה יביא את העולם לנקודת אל חזור - מלחמה אזורית שיכולה להתדרדר למלחמה עולמית. לצערי, לא ננקטה כל פעולה. אתמול בלילה, העולם חזה בהסלמה חסרת תקדים שמוכיחה מה קורה כשלא נשמעים לאזהרות".
עוד הקרין השגריר בפני המועצה וידאו המתעד יירוט של טילים איראניים מעל הר הבית ומסגד אל-אקצא. "עבור איראן, חיסולה של מדינת ישראל והבערת האזור כולו חשובים יותר מהגנה על המקומות הקדושים לאסלאם", אמר. "משטר האייתולות, במזימתו לכפות הגמוניה שיעית גלובלית דרך גרורותיו, תקף אפילו את סעודיה ואיחוד האמירויות וכל מי שהווה בעיניהם מכשול".
השגריר ארדן הוסיף: "המסכות הוסרו, וזה גם הזמן להסיר את הכפפות. אנו מוקפים ע"י בנות חסותה של איראן - המלחמה בעזה התרחבה הרבה מעבר לישראל והחמאס. כל ארגוני הטרור שתוקפים את ישראל הם הזרועות של אותו תמנון שיעי – התמנון האיראני. ישראל שומרת לעצמה את הזכות הצודקת לנקוט בפעולת גמול". בסיכום בדבריו, אמר למועצת הביטחון: "הכירו במשמרות המהפכה של איראן כארגון טרור. עכשיו זה הזמן לעבור לפעולה - לא בשביל טובתה של ישראל, אלא לטובת העולם כולו. עצרו את איראן היום!".
כאמור, בפתח הדיון, מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש נשא דברים, בהם גינה את מתקפת איראן וקרא להרגעת הרוחות: "המזרח התיכון על הקצה - תושבי האזור עומדים בפני סכנה אמיתית לקונפליקט. כפי שאמרתי, אני מגנה באופן ברור את התקיפה האיראנית נגד ישראל וקורא ל'הפסקת העוינות' באופן מיידי. אני חוזר ומזכיר כי לפי אמנת האו"ם אין להשתמש בכוח נגד מדינה חברה. חיוני לפעול באיפוק ולא להביא לאסקלציה במזה"ת. ביטחון אזורי ובין-לאומי מתערערים מדי שעה - לא האזור ולא העולם צריכים עוד מלחמות".
סגן שגרירת ארה"ב באו"ם, רוברט ווד, אמר בדיון כי מועצת הביטחון מחויבת להתייחס למתקפה האיראנית והבהיר: "איראן תישא באחריות אם היא או שלוחיה ינקטו פעולה נגדנו או פעולה נוספת נגד ישראל. עלינו לגנות באופן חד-משמעי את הפעילות של איראן - אנחנו תומכים ביכולת של ישראל להגן על עצמה". בבריטניה הצטרפו לארה"ב והוסיפו: "טבעה של התקיפה מאיראן לעבר שטח ישראל מאיימת בחריפות על ביטחון ושלום אזרחים במזה"ת. דרך תקיפה זו, איראן הציגה שוב את כוונתה לזרוע כאוס באזור - ובריטניה תמשיך לעמוד לצד זכותה של ישראל לביטחון".
מנגד, שגריר איראן באו"ם נשא גם הוא דברים ותקף את מדינות המערב: "פעולתינו הייתה בהתאם לסעיף 51 לצ'רטר האו"ם להגנה עצמית. מעשים אלו היו הכרחיים ופרופורציונאלים - תקפנו רק מטרות צבאיות ופעלנו למזעור הסלמה ופגיעה באוכלוסיה האזרחית. ארה"ב, בריטניה וצרפת בחרו פעם נוספת להתעלם מהמצב ומשורש הבעיה שתרם למצב הנוכחי. במשך 6 חודשים שלושתן, בייחוד ארה"ב, הגנו על ישראל מאחריות לרצח העם בעזה. ישראל אחראית לזוועות נגד מדינות האזור ומהווה איום לשלום והביטחון הבין-לאומיים. איננו מעוניינים להיכנס לסכסוך עם ארה"ב, אולם אם היא תפתח במבצע צבאי נגד איראן - איראן תשמש בזכותה לתגובה פרופורציונאליות".
גם השגריר הרוסי תקף: "ברור כי תקיפה של מבנה דיפלומטי היא סיבה מוצדקת לפתיחה במלחמה לפי החוק הבין-לאומי. מה שקרה אמש לא קרה בוואקום - מה שאיראן עשתה הוא נוכח היעדר תגובה מצד מועבי"ט. לא מדובר בפעם הראשונה שסוריה מותקפת ע"י ישראל. היעדר התייחסות לשורש המשבר בכל הקשור לעזה בלתי מתקבלת על הדעת. העובדה שישראל לא מיישמת החלטות מועבי"ט היא תעודת עניות לכל מי שיושב בחדר זה. מצפים שמדינות האזור יפתרו את הקונפליקטים ביניהן בדרכים דיפלומטיות בלבד".