במקביל להיערכות בישראל לקראת המתקפה האיראנית, גם בלבנון מאזינים בקשב רב לאיומים שמגיעים מאיראן וחוששים מהסלמה שתוביל למלחמה כוללת. רבים מנסים להימלט מהמדינה, אחרים נוהרים לסופרים ומצטיידים במזון, מושכים כסף מהבנקים וגם יש מי שעוזבים את ביירות. גם בתי החולים בלבנון בכוננות וארגון הבריאות העולמי העביר להם כמות גדולה של ציוד רפואי וערכות שמיועדות לטיפול בפצועי מלחמה.
בימים האחרונים נמל התעופה הבין-לאומי רפיק אל-חרירי שבביירות התמלא בנוסעים שמבקשים לעזוב את לבנון, עד יעבור זעם. התמונות של ההמונים עם מזוודות בנמל התעופה מגיעות בצל האזהרות החוזרות ונשנות שמשגרות מדינות העולם מחשש מהסלמה.
החשש ניכר גם בקרב אזרחי לבנון ותושבים מביירות ומרובע הדאחיה החליטו בימים האחרונים לעזוב את בתיהם ליישובים מרוחקים יותר. הם חוששים מחזרה של המראות ממלחמת לבנון השנייה. "הכבישים והגשרים עלולים להיות מותקפים כמו במלחמה ב-2006, אנחנו לא צריכים מתיחות", אמר אחד התושבים.
בצל המתיחות, יש בעלי בתים שהעלו את מחירי השכירות, תוך שהם מנצלים את המצוקה של אלו מתגוררים בדאחיה או בדרום המדינה ומחפשים מפלט, במקום שנחשב בטוח יותר. מירנה א-שקר שעובדת בחברת נדל"ן בלבנון סיפרה כי "בתוך יומיים בלבד, הביקוש לדירות מחוץ לדרייב גדל בטירוף". כך למשל, מחירי השכירות לדירות מרוהטות עלו מ-600 דולר לדירת ארבעה חדרים ל-1,800 דולר לפחות. ואם זה לא מספיק, המתווכים ובעלי הדירות דורשים כעת ערבות - תשלום מראש של שישה חודשי שכירות לפחות.
מוחמד יאסין סיפר כי "רוב המשפחות שחוששות ממלחמה נרחבת החלו לחפש בתים להשכרה מחוץ לאזורי מגוריהם". גם הנאדי ציינה כי היא "מחפשת דירה להשכרה במקום שמרוחק מהדאחיה, לפחות עד שהמצב יירגע". לדבריה, עבור דירת חדר ברובע אל-חאזמיה שבמזרח ביירות - גובים כעת 500 דולר עם מקדמה של שישה חודשים.
על רקע ההמתנה לתגובה על חיסול איסמאעיל הנייה בטהראן ופואד שוכר בדאחיה בביירות, מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה צפוי לנאום אחר הצוהריים. בינתיים, בשער של עיתון אל-אח'באר הלבנוני שמזוהה עם ארגון הטרור העבירו מסר לישראל ואיימו: "במוקדם או במאוחר… העונש יגיע אז אל תלך שולל".
במאמר שכתב אבראהים אל-אמין, עורך העיתון שנחשב לשופר של חיזבאללה, הוא הדגיש כי "יש להבחין בין תגובת איראן, תגובת חיזבאללה ותגובת החות'ים. גם חמאס ושאר הפלגים הפלסטיניים מודאגים מהתגובה. התגובה האיראנית, קשורה לענישה על פשע ספציפי וההערכה היא שאזרחים בישראל אינם מטרה בפני עצמה. היעדים קשורים למעגל קבלת ההחלטות ולממד אסטרטגי".
באשר לתגובת חיזבאללה הצפויה, הוא כתב כי "אמנם מרווח הפעולה שלו גדול בגלל אופי החיסול בדאחיה, שם האויב לא התחשב בנוכחות אזרחים. חיזבאללה עשוי לבחור מטרות כמו תל אביב ולפגוע באזרחים, לצד היעד המרכזי. אלא שהאפקטיביות טמונה בפגיעה בגוף שקיבל את ההחלטה והשתתף בביצועה". בעקבות הפגיעה של ישראל בנמל חודידה, אל-אמין טען כי החות'ים עלולים לנסות "לפגוע במתקנים חיוניים של ישראל - אזרחיים או צבאיים".
פינוי אזרחים זרים - דרך האוויר והים
בינתיים, נחשפו חלק מתוכניות המדינות לפנות את אזרחיהן מביירות. כלי תקשורת בגרמניה ובבריטניה חשפו אמש תוכניות של הממשלות בלונדון ובברלין לפינוי האזרחים, תוך הערכת המודיעין כי אפסו הסיכויים למנוע מלחמה נרחבת.
ברשת inews הבריטית דווח שדייוויד למי, שר החוץ של בריטניה, אישר תוכניות חירום לפינוי אזרחים מלבנון. במסגרת ההיערכות נערכו סימולציות שדימו תרחישי פינוי של אלפי אזרחים בריטים מלבנון במקרה של מלחמה בין ישראל לחיזבאללה. במשרד החוץ הבריטי כבר הודיעו השבוע כי הורו לבני המשפחות של הסגל הדיפלומטי בלבנון לעזוב את המדינה.
המגזין הגרמני דר שפיגל דיווח כי גם צבא גרמניה נערך לתרחיש של פינוי אזרחים במקרה סביר של מלחמה, דרך האוויר ואולי גם דרך הים. על פי הדיווח, כ-2,100 אזרחים גרמנים הנמצאים בלבנון אישרו את הפרטים שלהם מול השגרירות בביירות ומוכנים לקבל עדכונים במקרה הצורך. ההערכה בברלין היא כי יש בלבנון עוד כ-2,000 גרמנים שטרם יצרו קשר, וייתכן שיזדקקו לפינוי בשעת משבר.
התוכנית המסתמנת של הבונדסוור, צבא גרמניה, היא לשלוח בזמן אמת קבוצה של מטוסי A400M מגרמניה ללבנון. הטיסה מוערכת בכמה שעות, ומיד עם הנחיתה בביירות הם צפויים לאסוף אזרחים גרמנים מהבירה הלבנונית ולהוריד אותם בקפריסין. לאחר העצירה בקפריסין הם מתוכננים לחזור מיד לביירות כדי לאסוף גרמנים נוספים - ולהמשיך כך ככל שיידרשו.
על פי הדיווח, בגרמניה מבינים גם כי ייתכן שפינוי אווירי לא יתאפשר במקרה של הידרדרות ומלחמה נרחבת, גם בתחומי ביירות, ומכינים גם אפשרות לפינוי מהים. למטרת הפינוי הימי ממתינה אוניית המלחמה "המבורג". לפי שעה מוצבת "המבורג" בים התיכון מדרום ליוון, למרות שהיא אמורה להיות בדרכה לעבר ים סוף לסיוע למאמץ הרב-מדינתי להתמודד עם התקפות החות'ים נגד נתיבי השיט.