במוקד הדיונים עומדים טילי יאחונט, הידועים גם בשם P-800. שבעה מקורות ציינו בדיווח כי רוסיה עדיין מתלבטת האם לספק את הטילים לחות'ים. מומחים מזהירים כי אם הטילים אכן יועברו, הדבר יאפשר לחות'ים לתקוף כלי שיט מסחריים בים האדום ביתר דיוק ויגביר משמעותית את האיום על ספינות מלחמה אמריקניות ואירופאיות הפועלות באזור.
מאז תחילת המלחמה החות'ים מבצעים מתקפות תכופות בים האדום, משגרים כטב"מים וטילים לעבר ספינות. הם מצהירים כי פעולותיהם נועדו להביע תמיכה בפלסטינים במלחמה בעזה. התוצאות עד כה: לפחות שתי ספינות הוטבעו ואחת נתפסה. הסחר הימי העולמי ספג מכה קשה, כאשר חברות ספנות נאלצו להסיט מטענים ועלויות הביטוח לספינות באזור זינקו.
שני גורמים שצוטטו בדיווח חשפו פרטים נוספים על השיחות: נציגי החות'ים והרוסים נפגשו בטהראן לפחות פעמיים השנה. הדיונים עסקו באספקת עשרות טילי יאחונט, שלהם יש טווח של כ-300 ק"מ, ופגישות נוספות צפויות בטהראן בשבוע הקרוב. מקור מודיעין מערבי אישר את הפרטים בדיווח ברויטרס והדגיש את תפקידה של איראן כמתווכת, תוך ניסיון להסתיר את מעורבותה הישירה.
מומחים מתריעים כי העברת טילי יאחונט מרוסיה לחות'ים תשנה את כללי המשחק באזור. פביאן הינץ, מומחה לטילים בליסטיים ששוחח עם רויטרס, הסביר כי טילי היאחונט עולה בהרבה על יכולות הטילים שבידי החות'ים כיום. לדבריו, הטילים החדשים יאפשרו לחות'ים לא רק לאיים על ספינות מלחמה של ארה"ב ובריטניה בים האדום, אלא גם להוות איום משמעותי על סעודיה.
ההיבטים הטכניים של העברת הטילים מורכבים. רוסיה תצטרך לסייע לחות'ים בהעברת הטילים ובהפעלתם, תוך הימנעות מגילוי וסיכול של ארה"ב. בנוסף, החות'ים יזדקקו לאימון מקיף על המערכת החדשה.
גורם בכיר אמריקני שדיבר עם רויטרס הזהיר מפני ההשלכות החמורות של העברת הטילים. "הסעודים מודאגים. אנחנו מודאגים, ושותפים אזוריים אחרים מודאגים", אמר הגורם. "החות'ים כבר גורמים נזק רב בים האדום, וזה יאפשר להם לעשות יותר" הוא הוסיף כי משלחת של פקידים אמריקנים דנה במשא ומתן בין רוסיה לחות'ים עם עמיתיהם הסעודים במהלך ביקור בערב הסעודית בקיץ זה, וכי וושינגטון העלתה את הנושא ישירות מול מוסקבה.