סגנית הנשיא האריס בחרה במושל מינסוטה טים וולז כמועמד שלה לסגן הנשיאה המיועד, כך דווח היום (שלישי) בכלי התקשורת בארה"ב. וולז בן ה-60 הוא פוליטיקאי ותיק, שמכהן כמושל מינסוטה מאז 2018 וידוע בישירות שלו ובקידום עמדות שהולמות את הזרם המרכזי במפלגה הדמוקרטית. האריס וולז צפויים להופיע יחדיו ולשאת דברים בעצרת בחירות בפנסילבניה הערב.
ברשת CNN דווח שהאריס התרשמה מהאישיות המשוחררת והחיובית של וולז, ושהוא היה המועמד המועדף על ידי צוות הקמפיין שלה. וולז גבר על המועמד השני אותו שקלה האריס, מושל פנסילבניה היהודי ג'וש שפירו.
וולז נבחר פעמיים למושל מינסוטה, מדינה בעלת רוב למפלגה הדמוקרטית, ב-2018 וב-2022. את צעדיו הראשונים בפוליטיקה עשה ב-2006, כשהתמודד ונבחר לבית הנבחרים, ולפני כן הוא עבד כמורה בתיכון וכמאמן פוטבול במשך עשרות שנים. במקביל, הוא שירת 24 שנים בכוחות הלאומיים של המשמר הלאומי האמריקני.
וולז תומך בזכות להפלות, שירותי בריאות ורווחה נרחבים וצמצום הזכות לנשיאת נשק. "אסור לנו אף פעם להתבייש בערכים הפרוגרסיביים שלנו", הוא אמר באירוע גיוס כספים בשבועות האחרונים.
הוא מבקר חריף של מועמד המפלגה הרפובלינקית דונלד טראמפ, והוא הוביל את את קו הקמפיין האחרון של הדמוקרטים, לפיו טראמפ ותומכיו הם "מוזרים". "כמה פעמים אתה זוכה לשנות את מסלול העולם ולעשות משהו שישפיע על הדורות הבאים? וכמה פעמים אתה יכול לגרום למנוול הזה לקום בבוקר שאחרי ולדעת שאישה שחורה בעטה בו בתחת?", אמר וולז בריאיון לפני כשבוע.
לאחר 7 באוקטובר הורה המושל להוריד את הדגלים במדינת מינסוטה לחצי התורן וגינה את המתקפה ואת אלו שסירבו לבקר את חמאס. "אם אין לך בהירות מוסרית ב-7 באוקטובר, אתה צריך לבחון מחדש את העמדות שלך", הוא אמר, והוסיף: "מה שהתרחש ב-7 באוקטובר היה חוסר אנושיות מוחלט, טרור וברבריות. זה לא דיון גיאו-פוליטי, זה רצח". בעבר הוא אמר שישראל היא "בעלת הברית הקרובה והטובה ביותר שלנו במזרח התיכון, שמוקפת בשכנים קשוחים".
במהלך כהונתו כמושל הוא נאבק באנטישמיות, ואמר ש"אני מחויב להילחם בפשעי שנאה ולהכיר בכך שאנטישמיות מייצגת שנאה עתיקה ליהודים". באפריל הוא גינה את ההפגנות הפרו-פלסטיניות בקמפוסים ואמר שהוא "מאמין" לסטודנטים יהודים שאומרים שהם מרגישים מאוימים. הוא קרא לחזק את החינוך על השואה בבתי הספר בארה"ב.
בחודשים שלאחר 7 באוקטובר, וולז הביע סובלנות מסוימת כלפי הביקורת על ישראל. בהתייחסות לביקורת שספג משל ביידן על תמיכתו בישראל במלחמה בעזה, אמר וולז ש"אנחנו חייבם להקשיב למבקרים שלנו ולקחת אותם ברצינות. המסר שלהם ברור, הם חושבים שזו סיטואציה בלתי נסבלת ושאנחנו צריכים לעשות יותר, ואני חושב שהנשיא קשוב לזה". בתחילת מרץ, וולז קרא להפסקת אש קבועה בין חמאס לישראל.
וולז נפגש עם נתניהו ב-2009 במהלך ביקור במזרח התיכון, ואמר שהבנייה ביהודה ושומרון פוגעת באפשרות לשלום. הוא תמך בחבילות הסיוע שהועברו לישראל לאורך השנים, והביע תמיכה גם בהסכם הגרעין עם איראן ב-2015, אליו התנגד ראש הממשלה נתניהו ובו תמכה המפלגה הדמוקרטית.