בדרום קוריאה הודיעו הלילה (בין רביעי לחמישי) על מינויו של עריק מצפון קוריאה לתפקיד הבכיר של סגן שר בממשלה. טהא יונגו, דיפלומט צפון קוריאני בכיר שערק מהשגרירות בלונדון לדרום קוריאה בשנת 2016, מונה למזכ"ל המועצמה המייעצת לאיחוד חצי האי הקוריאני בדרכי שלום. המינוי המפתיע מגיע בתום שבוע סוער, שבה נחשפו סיפורים שונים על מאבק הכוחות בעולם המודיעין והריגול בין צפון ודרום קוריאה, וגם ארה"ב.
טהא יונגו הוא העריק הצפון קוריאני שזוכה לתפקיד הבכיר ביותר אי פעם בדרום קוריאה. בשנת 2020 הוא נבחר לפרלמנט בסיאול, אך הוא לא העריק היחיד מצפון קוריאה שנבחר לכהן כחבר פרלמנט.
בשנת 2016 הוא ערק משגרירות צפון קוריאה בלונדון, ונחשב לדמות הבכירה ביותר של האויבת מצפון שהתיישב בדרום קוריאה. הוא אמר בעבר שעשה זאת מכיוון שרצה למנוע מילדיו לחיות חיים "אומללים" בצפון קוריאה וכי הוא היה נתון לדיכאון בשל ההוצאות הרבות להורג על ידי המנהיג קים ג'ונג און ושאיפותיו הגרעיניות.
השבוע נחשף גם סיפורו של רי איל קיו, דיפלומט צפון קוריאני בכיר שעבד בשגרירות של צפון קוריאה בהוואנה שבקובה. בחודש נובמבר הוא נמלט עם בני משפחתו מקובה לדרום קוריאה, ומאז הוא חי שם. כלי התקשורת במדינה חשפו השבוע את סיפורו.
רי סיפר כי החליט לערוק מכיוון ש"התפכח" מהמערכת הפוליטית בצפון קוריאה, הערכה לא הוגנת של העבודה שלו במשרד החוץ בפיונגיאנג, והסירוב לאפשר לו לבקר במקסיקו כדי לטפל בבעיה רפואית שממנה סבל, מכיוון שלדעתו בתי החולים בקובה אינם טובים מספיק. בפברואר, כמה חודשים לאחר שרי ערק – קובה ודרום קוריאה הודיעו על כינון יחסים דיפלומטיים ביניהן.
רי נחשב לדיפלומט מוכשר ומבטיח במשרד החוץ של צפון קוריאה, עד שערק. בעבר הוא זכה לשבחים מקים ג'ונג און בעצמו, על חלקו במשא ומתן עם פנמה – שהביא לשחרור של ספינה שנתפסה והיו עליה טילים ורכיבים של מטוסי קרב.
כ-34 אלף אזרחי צפון קוריאה ערקו לאורך העשורים האחרונים לדרום קוריאה. עצם הבריחה של רי עשויה להיות כואבת במיוחד לצפון קוריאה ולקים ג'ונג און בעצמו, שכן הוא נחשב לגורם חשוב ומבטיח מאוד.
במקביל, השבוע הוגש בארה"ב כתב אישום נגד סו מי טרי, לשעבר אנליסטית ב-CIA – שהפכה לסוכנת זרה של דרום קוריאה. כתב האישום נגדה כולל 31 עמודים, ומתואר שם כיצד פעלה לסייע למרגלים של דרום קוריאה, בעלת ברית חשובה של ארה"ב, לחדור למסדרונות החשובים ביותר בוושינגטון.
כך למשל דווח כי היא סייעה במודע למרגלים דרום קוריאנים להגיע לתוככי הקונגרס האמריקני, והפגישה אותם עם עוזרים בכירים של מחוקקים. על פי כתב האישום, היא תיארה את פעולותיה כמו "להכניס את הזאב פנימה". היא החלה לכהן כסוכנת זרה בשנת 2013 – כחמש שנים לאחר שסיימה את תפקידה ב-CIA.
היא גויסה לראשונה על ידי קצין מודיעין שהוצב במשלחת הקוריאנית לאו"ם בניו יורק, ופעלה בשירותו לאורך כעשור. בתמורה, היא קיבלה תיקי יוקרה, בגדי מעצבים, ארוחות במסעדות מישלן וסכום של כ-37 אלף דולר עבור מכון המחקר שעבדה בו.