פתרון ל"יום שאחרי" ברצועה? איחוד האמירויות הפכה למדינה הראשונה שהביעה נכונות לשלוח כוחות קרקעיים לרצועת עזה כחלק ממשימת ייצוב בין-לאומית לאחר המלחמה. זאת על פי דיווח שפורסם היום (שישי) בפייננשל טיימס.
לפי הדיווח בעיתון הבריטי, לאנה נוסייבה, שליחה מיוחדת של משרד החוץ האמירותי, מסרה כי מדינתה תשקול להשתתף במשימה לצד שותפים ערביים ובין-לאומיים, בתנאי שארצות הברית תוביל את המהלך ותתמוך בצעדים לקראת הקמת מדינה פלסטינית. נוסייבה הדגישה כי השתתפות איחוד האמירויות תתאפשר רק בהזמנת הרשות הפלסטינית, לאחר שזו תעבור רפורמה או תונהג על ידי ראש ממשלה בעל סמכויות מורחבות.
על פי הדיווח, איחוד האמירויות, שנרמלה את יחסיה עם ישראל ב-2020, מקיימת שיחות על "היום שאחרי" עם כל הגורמים הרלוונטיים באזור. ארצות הברית מעודדת מדינות ערב להשתתף בכוח רב-לאומי בעזה כחלק מתכנון לאחר המלחמה, אך לא צפויה לשלוח כוחות אמריקניים שינכחו פיזית ברצועה. דיפלומטים ציינו בדיווח כי גם מצרים ומרוקו שוקלות להשתתף בתכנית.
עם זאת, הרעיון נתקל בספקנות רבה. רה"מ נתניהו, דחה באופן עקבי כל מהלך לקראת הקמת מדינה פלסטינית ומתנגד לכל תפקיד של הרשות הפלסטינית בעזה, בעומדו על כך שישראל תשמור על שליטה ביטחונית כוללת באזור. נוסייבה טענה כי החלופה למשימת הייצוב היא "לעשות יותר מאותו הדבר, מה שיוביל רק לאלימות, רדיקליזם וסבל נוספים עבור פלסטינים וישראלים כאחד".
איחוד האמירויות נחשבת לבעלת אחד הצבאות הערביים המאומנים ביותר, והשתתפה בשש קואליציות בהובלת ארה"ב מאז שנות ה-90. כיום היא אחת המדינות הבודדות עם נוכחות על הקרקע בעזה, שם היא מפעילה בית חולים שדה ומספקת סיוע הומניטרי.