כרים ח'אן, התובע הראשי בבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג, הפציר בשופטי בית הדין להגיש החלטה בעניין צווי המעצר לרה"מ נתניהו, שר הביטחון גלנט ולמנהיג חמאס יחיא סינוואר. על פי הדיווח, שפורסם בסוכנות הידיעות AP אמש (שישי), ח'אן שטח בפני בית הדין את עמדותיו על החוקיות של המהלך במסמך משפטי בן 49 דפים.
המסמך שקרא לשופטים להגיע להחלטה "בזריזות" נשלח לאחר שהוגשו לבית הדין עשרות התייחסויות משפטיות מצד מדינות, ארגוני זכויות אדם וארגונים שמצייגים קורבנות - חלקן תומכות ולחלקן מתנגדות למהלך. על פי חלק מהטענות, לבית הדין הפלילי הבין-לאומי אין כלל סמכות לפסוק בעניין.
ישראל אינה חברה בבית הדין הפלילי בהאג, וגורמים בישראל הביעו תרעומת על ההשוואה המקוממת בין נתניהו וגלנט לסינוואר, מוחמד דף ואיסמאעיל הנייה, שגם נגדם הוגשה הבקשה. גורמים בישראל כינו את ההחלטה להגיש את הצווים "ביזיונית, חצופה וצבועה".
חלק ניכר מההתייחסויות המשפטיות שהוגשו לבית הדין עמדו על כך שהסכם אוסלו מונע מבית המשפט את היכולת לפסוק נגד ישראלים במסגרת הסכסוך הישראלי-פלסטיני. כחלק מההסכם, הפלסטינים הסכימו שאין להם סמכות משפטית-פלילית כלפי בעלי אזרחות ישראלית.
בישראל הופתעו: כך ינסו לבלום את צווי המעצר
ח'אן מצידו טוען נגד הטענה הזאת ומכנה אותה "חסרת בסיס" ו"לא תואמת את הפרשנות של אמנת רומא. עוד טען שהטענה "מפרשת לא נכון את סמכות השיפוט של דין בין-לאומי, כולל תחת חוקים שנוגעים לכיבוש ואיך הם מתקשרים לאמנה".