שינוי גדול במדיניות במזרח התיכון: רוסיה סיפקה לחות'ים בתימן מודיעין מדויק ויקר ערך שסייע להם לתקוף ספינות מסחריות בים סוף ובמפרץ עומאן, כך דווח אמש (חמישי) בוול סטריט ג'ורנל. בכך רוסיה מצטרפת באופן ישיר ואקטיבי ללחימה לצד חזית הטרור ו"ההתנגדות" של איראן במזרח התיכון.
על פי הדיווח, רוסיה סיפקה לחות'ים מודיעין המבוסס על לוויינים רוסיים למתקפות טילים וכטב"מים נגד ספינות בים הסמוך לתימן. המידע הועבר מרוסיה לתימן דרך אנשי משמרות המהפכה הפועלים על אדמת תימן בתפקידים של יועצים צבאיים.
הדיווח מדגיש את רצונו של פוטין והאינטרס שלו להגביר את גובה הלהבות במזרח התיכון - במטרה להמשיך ולהסיט את הקשב והמשאבים של ארה"ב מהמלחמה באוקראינה. ברוסיה מביעים שביעות רצון מהתמשכות המלחמה באזור והקושי של ארה"ב להתמקד באתגרים המרכזיים - סין ורוסיה.
זו אינה הפעם הראשונה שבה מדווח על אפשרות להרחבת שיתוף הפעולה הצבאי בין פוטין לחות'ים. לאחרונה דווח כי איראן מתווכת בין מוסקווה וצנעא בעסקה אפשרית להעברת טילים מתקדמים נגד ספינות מסוג יאחונט. עוד דווח גם כי ויקטור בוט, סוחר הנשק ששוחרר השנה מהכלא האמריקני וזכה לכינוי "סוחר המוות", מתווך בעסקאות אפשריות למכירת נשק מרוסיה לחות'ים.
בקרמלין איימו כי יחלו לחמש מדינות שנמצאות בעימות עם המערב בנשק מתקדם בתגובה על אישור מדינות המערב לתקוף בנשק מערבי בשטח רוסיה, סמוך לגבול בין המדינות. פוטין, בעבר מנהיג המקורב לראש הממשלה נתניהו שתחזק קשרים טובים עם ישראל, הולך ומעמיק את מערכת היחסים הביטחונית שלו עם איראן מאז ספטמבר 2022, אז החלה טהראן לספק למוסקווה כטב"מים תוקפים עבור המלחמה באוקראינה, וביתר שאת מאז 7 באוקטובר. בתקופה האחרונה הגיע שיתוף הפעולה הביטחוני בין המדינות לרמה חסרת תקדים.
פוטין אירח השבוע את פסגת BRICS בקזאן, בנוכחות עשרות מנהיגי מדינות בכירים. הצהרת הפסגה עסקה רבות במזרח התיכון, האשימה את ישראל במלחמה ובהסלמה בעזה ובלבנון, אך לא אמרה מילה אחת על 7 באוקטובר או על החטופים.