כשהבכיר נשאל אם ישראל התחייבה שלא לפגוע באתרי הגרעין האיראניים, הוא אמר: "אנחנו מקווים ומצפים לראות קצת חוכמה וגם כוח, אבל כפי שאתם יודעים, אין הבטחות".
לפי הדיווח, מועד התגובה של ישראל נותר לא ברור, כאשר הבכיר האמריקני אמר כי "קשה מאוד לדעת" אם ישראל תנצל את יום השנה למתקפות חמאס ב-7 באוקטובר כדי להגיב. "אני חושב שבמובנים מסוימים הם ירצו להימנע מהשבעה לאוקטובר, אז להערכתי אם יש משהו זה כנראה יהיה לפני או אחרי", אמר, תוך שהוא מצביע על הרגישות של אותו יום.
הנשיא ביידן הבהיר מוקדם יותר השבוע כי ארה"ב לא תתמוך בפעולה ישראלית נגד תוכנית הגרעין האיראנית. עם זאת, גם לגורמים רשמיים בארה"ב אין עדיין בהירות לגבי עיתוי ואופי התגובה הישראלית.
הבכיר האמריקני הדגיש את מאמציה המתמשכים של ארה"ב למנוע הסלמה למלחמה אזורית רחבה. לדבריו, ארה"ב פועלת כבר כמעט שנה כדי למנוע מהסכסוך להפוך למלחמה גדולה יותר, ועד כה עשתה זאת בהצלחה. עם זאת, הוא הזהיר כי המצב כעת נמצא "על הקצה", רמז לפוטנציאל ההסלמה הקיים במצב הנוכחי.
זעם בארה"ב על התנהלות ישראל, שר ההגנה האמריקני אוסטין היה נרעש
גורמים בפנטגון אמרו לניו יורק טיימס כי ההתמודדות והעבודה מול ישראל הפכה להרבה יותר קשה בעקבות ההחלטה שלא לעדכן את ארה"ב לפני מבצעים צבאיים נגד "איומים קיומיים". כך למשל, בוושינגטון למדו מישראל כי הפלישה הקרקעית ללבנון תהיה מוגבלת בלבד, אולם עד כה היא נראית נרחבת בהרבה.
גם העובדה שגלנט עדכן את שר ההגנה אוסטין על חיסול נסראללה רק כאשר הפעולה כבר יצאה אל הפועל - והשר אוסטין היה "נרעש" מכיוון שישראל לא אפשרה לארה"ב הזדמנות להיערך ולהגביר את מערכי ההגנה על חייליה באזור מחשש לתגובה איראנית.
המסר של ביידן לקראת התגובה הישראלית - והעקיצה לנתניהו: "הוא חייב לזכור את זה"
בתדריך שקיים אתמול בבית הלבן התייחס נשיא ארה"ב ג'ו ביידן לאפשרות תקיפת מתקני הנפט האיראניים וטען כי "הישראלים לא החליטו מה הם יעשו, הנושא הזה נמצא עדיין בשיחות". בהמשך שלח מסר חד משמעי ואמר: "אם אני הייתי בנעליים שלהם, הייתי חושב על חלופות אחרות".
"הצוותים שלנו בקשר 12 שעות ביום, אנחנו כל הזמן בקשר", אמר הנשיא בתשובה על השאלה: האם יש לך השפעה על המעשים של ישראל, נוכח העובדה שאתה לא מדבר עם נתניהו. בהמשך נשאל אם הוא סבור שישראל תקשיב לארה"ב וענה: "מה שאני יודע זה שהתוכנית שהבאתי קיבלה את תמיכת האו"ם".
עוד הדגיש כי "לישראל יש את הזכות המלאה להגיב על המעשים הנוראיים נגדה. לא רק מצד האיראנים, אלא גם מצד חיזבאללה והחות'ים. אבל הם צריכים להיות יותר זהירים בנוגע לחיי אזרחים". ביידן התייחס גם למאמצים למניעת מלחמה אזורית כוללת והדגיש: "אנחנו (ארה"ב) עושים הרבה דברים, זה אומר לגרום לעולם להיות מעורב כדי להרגיע את האזור. אבל כשיש פרוקסי שאינם רציונאליים, כמו חיזבאללה וחות'ים, קשה לקבוע".