אחרי הגינויים בעולם הערבי והמוסלמי לתקיפה שביצעה ישראל באיראן, במערב דווקא מגבים את ישראל וקוראים לאיראן שלא להגיב. ראש ממשלת בריטניה אמר כי "איראן לא צריכה להגיב", וגורם רשמי בארה"ב צוטט אומר: "אנו קוראים לאיראן להפסיק את התקפותיה על ישראל".
"ברור לי שלישראל יש את הזכות להגן על עצמה מפני התוקפנות האיראנית", אמר ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר. "ברור לי באותה המידה שאנחנו צריכים להימנע מהסלמה אזורית נוספת, ואני קורא לכל הצדדים לגלות איפוק. איראן לא צריכה להגיב".
מנגד, גם משרד החוץ של צרפת פרסם הצהרה ובה קרא להימנע מהסלמה: "צרפת קוראת לכל הצדדים להימנע מכל הסלמה ופעולה שעלולה להחמיר את ההקשר המתוח ביותר באזור".
גורם רשמי בממשל האמריקני אמר: "ישראל הודיעה שהתגובה על מתקפת הטילים שביצעה איראן ב-1 באוקטובר הושלמה. כפי שהצהירו בישראל, התגובה הייתה הגנה עצמית, היא נמנעה מפגיעה באזורים מאוכלסים והתמקדה אך ורק במטרות צבאיות, בניגוד למתקפה של איראן נגד ישראל שכוונה לעיר המאוכלסת ביותר בישראל".
"ארצות הברית לא הייתה שותפה במבצע הזה", הוסיף הגורם האמריקני. "המטרה שלנו היא להאיץ את הדיפלומטיה ולהפחית את המתיחות באזור המזרח התיכון. אנו קוראים לאיראן להפסיק את התקפותיה על ישראל כדי שמעגל הלחימה הזה יסתיים ללא הסלמה נוספת".
גורם בכיר בסביבת ביידן הוסיף: "אם איראן תבחר להגיב, אנחנו מוכנים לחלוטין להגן על ישראל ולתמוך בישראל ויהיו השלכות אם איראן תקבל את ההחלטה האומללה הזו. מבחינתנו, התגובה הישירה הזו צריכה להיות הסוף".
אחרי התקיפה שביצעה ישראל, דווח באיראן כי 4 חיילים שלה נהרגו במתקפה שכוונה לבסיסים צבאיים. תיעודים ממקומות שונים באיראן חשפו נזקים, וטיל גדול אף אותר בעיראק, סמוך לבירה בגדאד. באיראן מנגד ציננו את הדיווחים על היקף התקיפה ואופייה, ותושבים אמרו לסוכניות ידיעות שהם לא התרשמו ממנה.
עם זאת, לניו יורק טיימס הגיעו עדויות אחרות. סוהיל, תושב איספהאן, סיפר על התחושה לא רגילה: "אנשים חווים קשת רחבה של רגשות. חלק מודאגים, חלק אדישים, ויש כאלה שאפילו שמחים כי הם מאמינים שהתקיפות של ישראל 'יורידו קצת את האף' של המשטר".