הנהגת הרשות הפלסטינית הודיעה לארה״ב כי היא מתנגדת בתוקף לתזכיר שהציגו מנהיגי איחוד האמירויות באשר לתוכנית הפעולה בעזה בסיום המלחמה. ההתנגדות הפלסטינית נמסרה לעוזרת שר החוץ האמריקני בפגישה ברמאללה, והודגש באוזיניה כי אבו מאזן מתנגד שבאיחוד האמירויות ימלאו תפקיד כלשהו בשיקומה של עזה. התזכיר האמירתי מדבר על ״משלחת בין לאומית״ שתפקח על שיקומה של הרצועה, ברבות באמצעות כוחות ממדינות ערב - ובלא שיתוף מנגנוני הביטחון הפלסטיניים בשלב הראשון.
לפי התוכנית, התנאי לחבילת סיוע נדיבה לרצועה הוא רפורמה עמוקה ברשות הפלסטינית, מינוי ממשלה שתורכב מטכנוקרטיים בלבד ברשותו של אדם כמו דקטור סאלם פיאד. ממשלה זו תמנה ועדה לניהול ענייני עזה תחת ״ועדת היגוי״ שבה ישתתפו ארה״ב, איחוד האמירויות ומדינות נוספות.
לפי ההצעה האמירתית, הרשות הפלסטינית היא שתזמין את ״המשלחת הבין לאומית הזמנית״ ואת הכוחות הערביים שיכללו גם חברות ביטחוניות פרטיות.
המנהל ברצועה יימסר לידי פלסטינים ששרתו בעבר במנגנון הממשלתי, לרבות אנשי חמאס שיאושרו מראש. לפי ההצעה לא יידרש שום שינוי בהסכמים הקיימים בין ישראל לאש״ף. העדיפות תינתן לשיקום תשתיות ושירותים וכן לפתיחת דו שיח בין פתח לחמאס כדי להבטיח שפעילי חמאס לא יפעלו נגד ״המשלחת הבין לאומית״.
כאמור, התזכיר האמרתי שהוגדש בצורה לא רשמית נפסל על הסף בידי אבו מאזן אך האמריקנים מנסים לקדם אותו באמצעות הפעלת לחצים על הרשות הפלסטינית בעזרת סעודיה ומדינות נוספות.