חיסולו של יחיא סינוואר, מנהיג חמאס ברצועת עזה, על ידי כוחות צה"ל עורר גל תגובות נרחב מצד מנהיגים ודיפלומטים ברחבי העולם. התגובות משקפות תמיכה רחבה בחיסול, לצד קריאות לניצול ההזדמנות לקידום הפסקת אש ושחרור החטופים. נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן הצהיר: "זהו יום טוב לישראל, לארצות הברית ולעולם". לאחר מכן, שוחח עם רה"מ נתניהו ובירך אותו על ההישג.
בהצהרה מקיפה, ביידן פירט: "ישראל עדכנה את צוות הביטחון הלאומי שלי כי במבצע שביצעו בעזה ככל הנראה הרג את מנהיג חמאס יחיא סינוואר. בדיקות DNA אישרו כעת שסינוואר מת". הנשיא האמריקני הדגיש את אחריותו של סינוואר לטבח ה-7 באוקטובר: "כמנהיג ארגון הטרור חמאס, סינוואר היה אחראי למותם של אלפי ישראלים, פלסטינים, אמריקנים ואזרחים מלמעלה מ-30 מדינות. הוא היה המוח מאחורי הטבח, האונס והחטיפות ב-7 באוקטובר".
ביידן המשיך ופירט את מעורבותה של ארה"ב במאמצים לאיתור סינוואר מאז פרוץ המלחמה: "זמן קצר לאחר הטבח ב-7 באוקטובר, הוריתי לאנשי המבצעים המיוחדים ולאנשי המודיעין שלנו לעבוד זה לצד זה עם עמיתיהם הישראלים כדי לאתר ולעקוב אחר סינוואר ומנהיגי חמאס אחרים המסתתרים בעזה. בעזרת המודיעין שלנו, צה"ל רדף ללא הרף אחר מנהיגי חמאס, הוציא אותם ממקומות המסתור שלהם ואילץ אותם לברוח". הנשיא האמריקני אף השווה את הרגע ההיסטורי לחיסול אוסאמה בן לאדן ב-2011.
ביידן הדגיש את זכותה של ישראל לחסל את מנהיגות חמאס, וציין: "לישראל הייתה כל הזכות לחסל את מנהיגות חמאס והמבנה הצבאי שלו. חמאס כבר אינו מסוגל לבצע עוד 7 באוקטובר". עם זאת, הוא קרא גם לניצול ההזדמנות לסיום המלחמה: "יש כעת הזדמנות ל'יום שאחרי' בעזה ללא חמאס בשלטון, ולהסדר מדיני שיספק עתיד טוב יותר לישראלים ולפלסטינים כאחד".
סגנית נשיא ארה"ב קמלה האריס הצטרפה לקריאה לניצול ההזדמנות: "לישראל הזכות להגן על עצמה, חמאס הושמד והנהגתו חוסלה. זה מביא לנו רגע והזדמנות להפסקת אש בעזה, שחרור החטופים, וסיום הסבל של העזתים. זה הזמן להתחיל ביום שאחרי. לא נוותר על מטרות אלה ואני תמיד אחתור לעתיד של שלום, כבוד וביטחון לכולם".
היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב, ג'ייק סאליבן, הדגיש את התרומה המשמעותית של המודיעין האמריקני: "המודיעין שארה"ב מספקת לישראל סייע לה לרדוף ולחסל את בכירי חמאס, כולל סינוואר. מותו מהווה הזדמנות מחודשת שאנו רוצים לנצל".
מזכיר המדינה האמריקני, אנתוני בלינקן, הצהיר כי "בימים הקרובים, ארה"ב תכפיל את המאמצים לסיום הסכסוך". הצהרה זו מסמנת את כוונתה של ארה"ב לנצל את המומנטום שנוצר בעקבות חיסול סינוואר כדי לקדם פתרון מדיני לקידום סיום המלחמה ועסקת חטופים.
שגריר ארה"ב בישראל, ג'ק לו, הגדיר את מותו של סינוואר כ"מידה של צדק", אך הזכיר: "זה לא מחזיר את הקורבנות החפים מפשע של 7 באוקטובר - אזרחי ישראל, ארצות הברית ולמעלה מ-30 מדינות אחרות, וגם לא את האזרחים בעזה שמאחוריהם הוא הסתתר". הוא קרא לשחרור החטופים הנותרים ולהתמקדות ב"עתיד טוב יותר בעזה ללא שלטון חמאס."
מתיו מילר, דובר מחלקת המדינה של ארה"ב, תיאר את סינוואר כ"טרוריסט נתעב שאחראי למותם של אלפים בישראל ובעולם". הוא הדגיש: "ההחלטה שלו לפתוח במלחמה ב-7 באוקטובר הביאה שנה של טרגדיה במזרח התיכון. המורשת שלו מגואלת בדם." מילר הוסיף: "בשנה האחרונה הוא סירב למאמצים לסיים את המלחמה, להשיב את החטופים ולקבל את הצעת הפסקת האש עליה הסכימה מועצת הביטחון." הוא קרא לשינוי מגמה, באומרו: "זה הזמן לשינוי מגמה. אנחנו נכפיל את מאמצינו להשיב את החטופים, לסיים את המלחמה, לשקם את עזה ואת חיי העזתים".
מחוץ לארה"ב, התגובות תמכו רובן בחיסול וראו בו צעד חיובי לקראת שלום אזורי. ראש ממשלת קנדה, ג'סטין טרודו, הגיב באומרו כי "הצדק נעשה" וקרא לחמאס "להתפרק מנשקו, לשחרר חטופים, ולהגיע להפסקת אש בעזה." הוא הדגיש כי לחמאס "לא יהיה חלק בממשל עתידי" בעזה.
Well done! https://t.co/TWegvhKblC
— Geert Wilders (@geertwilderspvv) October 17, 2024
שר החוץ של צרפת, ז'אן נואל בארו, הצטרף לקונצנזוס הבין-לאומי: "ארגון הטרור חמאס ספג מכה אנושה, סינוואר היווה מכשול לשלום". עם זאת, בארו הדגיש כי "רק פתרון מדיני יבטיח את ביטחון ישראל". גם מנהיג מפלגת הימין הגדולה בהולנד, חירט וילדרס, הביע תמיכה תמציתית במבצע החיסול כשכתב "כל הכבוד" בתגובה לציוץ של צה"ל על חיסול.