איראן חשפה הבוקר (חמישי) לראשונה נושאת כטב"מים מתקדמת שנועדה לשמש תפקיד מכריע בקרבות עתידיים ובלחימה של משמרות המהפכה. הספינה, הראשונה מסוגה בכוחות המזוינים של איראן, היא ספינה מסחרית שעברה הסבה צבאית והפכה לכלי מלחמה בעל משמעות אסטרטגית.
הטלוויזיה באיראן פרסמה תיעוד נרחב מטקס השקתה של הספינה החדשה, בשם "שהיד באקרי". זו נושאת הכטב"מים הראשונה שנכנסת לשירות מבצעי פעיל באיראן, וצפויה לשרת את הצי של משמרות המהפכה. בתקופה האחרונה הכריזה איראן על הוספת אלף כטב"מים התקפיים מתקדמים חדשים לשירות.


הספינה המסחרית המקורית שהוסבה, בשם "שהיד בהשתי", הייתה בעברה ספינת מכולות, והיא באורך 180 מטרים. על סיפון הספינה הותקן מסלול המראה ונחיתה גדול, עם רמפת המראה שמסייעת לכטב"מים והמל"טים לתפוס גובה ולעלות למעלה.
בתיעודים שפורסמו בטלוויזיה האיראנית נראים כטב"מים מסוגים שונים ממריאים על סיפון נושאת הכטב"מים החדשה, כמו המל"ט קאהר-313 והמל"ט מוהג'ר-6. "צירוף הספינה הזאת לצי שלנו הוא צעד חשוב בהגברת יכולות ההגנה וההרתעה של איראן במים רחוקים ובשמירה על האינטרסים הביטחוניים של המדינה", אמר עלי-רזא טנגסירי, מפקד הצי של משמרות המהפכה. בתיעודים נראים המל"טים מועלים מבטן האונייה לסיפון - ומשם ממריאים.


טקס השקת הספינה נערך היום בנוכחות מפקד משמרות המהפכה חוסין סלאמי. לאורך השבועות האחרונים מבצעת איראן שורה ארוכה של תרגילים צבאיים ומפגני כוח נרחבים, כחלק ממה שמסתמן כחשש בטהראן מאפשרות שישראל תתקוף את מתקני הגרעין או יעדים צבאיים אחרים במדינה. השבוע הציגו באיראן תרגילים של מערך ההגנה האווירית, עם סוללות S-300 ובוואר-373 "דור שני" שנועדו להפריך את הדיווחים לפיהם ישראל השמידה את מערך ההגנה האווירית של איראן בתקיפה שביצעה ב-26 באוקטובר.


באמצע חודש ינואר השיקה איראן ספינה חדשה שייעודה הוא איסוף מודיעין אותות. סוכנות הידיעות האיראנית תסנים דיווחה כי הספינה "זגרוס" מצוידת בציוד צבאי נרחב וחיישנים אלקטרוניים מיוחדים "שנועדו לאסוף מודיעין וליירט פעולות סייבר".
מוחמד באקרי, מפקד הכוחות המזוינים של איראן, אמר היום על רקע אירועי השקת הספינה המתקדמת, כי איראן תקים נמלים צבאיים ובסיסים ימיים ניידים במטרה להעמיק את השליטה של הצי האיראני בים. "זה יימשך, עם פריסה של הבסיסים האלה במטרה להגן על האינטרסים הימיים, נתיבי השיט וכוחות הצי שלנו", אמר באקרי, "תחילה במפרץ עומאן ובאוקיינוס ההודי, ובהמשך בכל מקום בים".