תנועת בית"ר עשתה בתקופה האחרונה קאמבק של ממש בארה"ב – והפכה לאחד הגורמים שמסייעים לממשל טראמפ במאבקו נגד גורמים פרו-פלסטינים ואנטי-ישראלים. לצד מחמוד חליל, מוביל ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטת קולומביה שכבר מועמד לגירוש, הארגון הישראלי-אמריקני מתגאה שסייע לרשויות ההגירה בממשל טראמפ (ICE) במהלכים נגד גורמים פרו-פלסטינים נוספים.
"סיפקנו לממשל טראמפ מאות שמות של מחזיקי אשרות זרים ממדינות המזרח התיכון", אמר לוושינגטון דניאל לוי, דובר תנועת בית"ר בארה"ב. "לג'יהאדיסטים האלה שמתנגדים לאמריקה ולישראל אין מקום במדינה הנהדרת שלנו".
מחמוד חליל הוא המקרה המפורסם והידוע ביותר של מעורבות התנועה בפעילות הממשל האמריקני. תנועת בית"ר פרסמה בחשבון ה-X שלה כבר ב-30 בינואר על מעורבותו באירועים האנטי-ישראליים. כך, שישה שבועות לפני מעצרו – הוכנס חליל ל"רשימת הגירוש". בחשבון ה-X של התנועה נכתב אז: "השעה 22:00 בלילה וה-ICE מודע לכתובת ביתו ולמקום הימצאו", תחת סרטון של CNN שבו התראיין בהפגנה. "סיפקנו את כל המידע עליו למספר אנשי קשר".
Mohammad khalil says Zionists don’t deserve to live while he’s on a visa @Columbia. It’s 10 pm and @ICEgov is aware of his home address and whereabouts. We have provided all his information to multiple contacts. He’s on our deport list! pic.twitter.com/bfHxhdujGF
— Betar Worldwide (@Betar_USA) January 30, 2025
ב-11 במרץ, שלושה ימים לאחר מעצרו של חליל, שיתפה תנועת בית"ר עם הוושינגטון פוסט רשימה של יעדים פוטנציאליים נוספים, ובראשה גם מאמודו טאל, סטודנט מאוניברסיטת קורנל, שנעצר גם הוא מאז. גם טאל נאבק כעת בניסיונות לגרש אותו בארה"ב. טאל, בעל אזרחות כפולה של בריטניה וגמביה, הוא אחד הסטודנטים המובילים בהפגנות הפרו-פלסטיניות בקמפוסים בארה"ב.
הבוקר הודיע טאל שהוא עוזב את ארה"ב מחשש שייעצר. ביום חמישי עצרו אנשי ה-ICE גם את הסטודנטית רומייסה אוזטורק, דוקטורנטית טורקייה מאוניברסיטת טאפטס. "היא גם הייתה ברשימות שלנו", אמרו אנשי בית"ר לוושינגטון פוסט.
תנועת בית"ר נודעה בחודשים האחרונים לשמצה בעקבות הטקטיקה שלה "לסמן" מועמדים לגירוש. בחודש נובמבר הגיע אדם אלמוני למאמודו טאל, בהפגנה שבה השתתף, ומסר לו מכשיר זימונית אלקטרונית – בדומה למכשירי הזימונית שהתפוצצו במבצע הביפרים נגד חיזבאללה בלבנון בחודש ספטמבר.
מאז, מסירת מכשירי זימוניות לפעילים פרו-פלסטינים וקריאה ברשתות לתומכי בית"ר לעשות פעולות דומות – הפכו ל"חתימה" של תנועת בית"ר בקמפוסים. היעדים השונים לגירוש רואים בזה איום ברצח, ובתנועה רואה בזה כבדיחה מוצלחת ונועזת במיוחד.

רוס גליק, שהצטרף בשנה שעברה לבית"ר כמנכ"ל, טען כי נפגש עם גורמי ממשל ומחוקקים שבירכו על תרומתו, כולל הסנאטורים הרפובליקנים טד קרוז, ג'יימס לאנקפורד והסנאטור הדמוקרטי ג'ון פטרמן. למרות זאת, פטרמן הכחיש בשיחה עם וושינגטון פוסט כל מעורבות עם גליק או תנועת בית"ר. המשרד לביטחון המולדת בארה"ב הכחיש כי הוא עובד עם הארגון או מקבל ממנו "טיפים".
הליגה נגד השמצה הוסיפה בחודש פברואר את בית"ר למילון הקיצוניות והשנאה שלו, וציינה כי הארגון "מאמץ בגלוי איסלאמופוביה ומטריד מוסלמים באופן מקוון ואישי". ארגון בית"ר הוא הארגון היהודי היחיד שנמצא ברשימת הקיצוניות והשנאה של הליגה נגד השמצה.