ממשלת הודו הודיעה הלילה (בין שלישי לרביעי) כי פתחה במבצע צבאי ותקפה מטרות טרור בפקיסטן. בהודעה מטעם הממשלה נכתב: "פעלנו בצורה ממוקדת, שקולה וללא מגמה להסלמה". לפי סוכנות הידיעות רויטרס, נורו טילים לעבר 9 מטרות שונות.

בהודעה של צבא הודו נכתב כי הם החלו "במבצע סינדור", ופגעו בתשתיות טרור בפקיסטן, ובג'אמו וקשמיר שכבושות על ידי פקיסטן. בהודעה הובהר כי לא הותקפו מתקנים של צבא פקיסטן. דובר צבא פקיסטן איים: אנחנו נגיב על הירי.

המתח בין הודו ופקיסטן עלה שלב בתחילת השבוע. בצעד דרמטי, ממשלת הודו התחילה לצמצם את זרימת מי נהר האינדוס לפקיסטן, צעד שפקיסטן תיארה אותו כ"צעד מלחמתי". המהלך בוצע על רקע המתיחות בין המדינות, בעקבות הפיגוע הקטלני בקשמיר.

תושבי קשמיר שורפים את דגל פקיסטן לאחר הפיגוע הקשה (צילום: AP)
תושבי קשמיר שורפים את דגל פקיסטן לאחר הפיגוע הקשה|צילום: AP

ביום ראשון הגיע לפקיסטן עבאס עראקצ'י, שר החוץ של איראן, במסגרת מאמציו לנסות ולהביא להרגעת המתיחות בין המדינות. ביום חמישי צפוי עראקצ'י להגיע גם להודו, ובכך מנסה איראן למצב עצמה כשחקנית אזורית חשובה. הבוקר דווח על שיחת טלפון בין ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי ונשיא רוסיה פוטין, שבמהלכה הביע פוטין תנחומים על הפיגוע בקשמיר, והשניים סיכמו על ביקורו של פוטין בהודו.

גם כן ביום ראשון, הודו עצרה את הזרמים המים בסכר צ'נהאב בחבל קשמיר, אחד מיובליו של נהר האינדוס. לאחר הפיגוע בקשמיר לפני כשבועיים, שנרצחו בו 26 בני אדם, מתוכם 25 אזרחים הודים, איימה הודו שתקטע את הזרמת המים לפקיסטן – המעוגנת באמנה משותפת משנות ה-60, ופקיסטן הזהירה מהצעד הזה.

עוד הרבה לפני משבר המים, שתי המדינות שדרגו בשנים האחרונות באופן נרחב את יכולותיהן הצבאיות, במיוחד מאז העימות האחרון ב-2019. הדבר מקבל כעת משנה תוקף עם החשש להסלמה, אפילו בעימות מוגבל.

ראש הממשלה מודי נשבע להעניש את התומכים בפיגוע האחרון "מעבר לכל דמיון", בעוד פקיסטן הזהירה כי תגיב אם תותקף. בסוף השבוע טען שר ההסברה של פקיסטן כי בידי איסלאמבאד מודיעין כי הודו תפתח במתקפה צבאית "בתוך 36-24 שעות", ואיים בתגובה נחרצת. בימים האחרונים שר החוץ של ארה"ב מרקו רוביו ניהל שיחות מקיפות עם שני הצדדים במטרה למנוע הסלמה צבאית.