אחרי התקיפה באיראן – טראמפ מאותת שפניו לשלום. אתמול (רביעי) הודיע נשיא ארה"ב כי בשבוע הבא יחודשו השיחות עם איראן, ואמר כי תיתכן אפשרות של הסכם בין המדינות, על רקע שיחות הגרעין שהתנהלו בין וושינגטון וטהראן בחודשים האחרונים. אחת השאלות המרכזיות שמלוות את המגעים המדיניים המתמשכים – היא מה יעלה בגורל משטר הסנקציות הקשה של ארה"ב מול איראן.
"הם הולכים להזדקק לכסף כדי להחזיר את המדינה שלהם למסלול", אמר אתמול טראמפ במהלך פסגת מנהיגי נאט"ו בהולנד. "אנחנו רוצים לראות את זה קורה". בימים האחרונים התקבלו מסרים סותרים מהבית הלבן, כולל בנוגע לאפשרות של הסרת חלק מהסנקציות וצמצום מדיניות הלחץ המקסימלי.
"סין יכולה כעת להמשיך לרכוש נפט מאיראן", כתב ביום שלישי טראמפ ברשת החברתית Truth, בהודעה שעוררה סימני שאלה רבים. סין היא צרכנית הנפט הגדולה ביותר של איראן, ומכירת הנפט לסין מספקת לטהראן את מקור ההכנסה הגדול ביותר שלה.
ההודעה הגיעה על רקע הפסקת האש בין ישראל לאיראן, ולאחר שטראמפ החל לשדר מסרים מפויסים לקראת עסקה חדשה עם טהראן. מאז שחזר לבית הלבן בינואר, טראמפ החזיר את משטר הלחץ המקסימלי, והטיל על איראן עוד סנקציות נוספות רבות. אחד מתחומי ההשפעה הגדולים ביותר היו סנקציות שהוטלו על גורמים בסין, לרבות בתי זיקוק עצמאיים, שלא לרכוש נפט מאיראן.

טראמפ אמר אתמול כי אין בדברים האחרונים כדי להעיד על ויתור מדיניות הלחץ המקסימלי. השליח המיוחד סטיב וויטקוף אמר הלילה לרשת CNBC כי הצהרותיו של טראמפ בנושא "הייתה איתות לסינים שאנחנו רוצים לעבוד אתכם, ולא רוצים לפגוע בכלכלה שלכם. אנחנו רוצים לעבוד יחד איתכם – בתקווה שזה יהפוך לאיתות עבור האיראנים".

וויטקוף אמר בראיון גם כי ארה"ב מצפה ומקווה להשיג "הסכם שלום מקיף עם איראן", וכי "יש תחושה חזקה שהיא מוכנה לזה". וויטקוף התייחס לאפשרות של הסכם גרעין עם איראן, ואמר כי "לא נתפשר על כל מה שקשור להעשרת אורניום ותחום הנשק".
עדיין לא התקבל שום אישור מאיראן או מהמתווכת עומאן בנוגע לשיחות שייערכו בשבוע הבא, לפי הודעתו של טראמפ. הנשיא האמריקני אמר אתמול "ייתכן שכלל לא נצטרך הסכם", והותיר בערפל את המטרות של ארה"ב כעת, לאחר הפגיעה במתקני הגרעין. עוד לפני כן הבהיר טראמפ: "אם איראן תנסה לשקם את מתקני הגרעין – נתקוף אותם שוב".