בסין רושמים הצלחה צבאית דרמטית וחשובה בעימות המתפתח עם המערב בעקבות סבב הלחימה הקצר שהתנהל עד לפני כשבועיים בין הודו לפקיסטן. היום (ראשון) דווח ברשת בלומברג כי סין העניקה לפקיסטן סיוע צבאי מובהק, הרבה יותר מרק תמיכה בנשק, באופן שסייע לה להתמודד בהצלחה עם המתקפות של הודו בתגובה על הפיגוע הקשה בקשמיר.
- בעקבות הפיגוע בקשמיר - הודו בצעדים דרמטיים נגד פקיסטן
- בהלה בהודו לאחר הפסקת האש: "מה לעזאזל?"
- העימות האווירי הגדול בהיסטוריה בין הודו לפקיסטן
במערכות הביטחון במערב עוקבים בדאגה רבה אחר המעורבות הסינית והתמיכה בפקיסטן, ובעיקר אחר העליונות הגדולה שהשיגו מטוסי הקרב המתקדמים של סין המופעלים בידי חיל האוויר הפקיסטני – אל מול מטוסי הקרב המערביים שברשות צבא הודו. במסגרת העימותים הפילו הפקיסטנים, באמצעות מטוסי קרב סיניים מתקדמים, מטוסי קרב של צבא הודו, מתוצרת מערבית, למשל צרפת. במערב רואים בכך איתות ראשון לעליונות אפשרית של האמל"ח המתקדם של סין.
סיוע סיני נרחב לפקיסטן
לפי מכון מחקר ביטחוני בהודו, המקושר למשרד ההגנה בניו דלהי, סין העניקה לפקיסטן תמיכה נרחבת שחרגה מאספקת נשק בלבד. לדברי אשוק קומאר, מנכ"ל המכון, שצוטט ברשת בלומברג, סין סייעה לפקיסטן לארגן מחדש את מערכות המכ"ם וההגנה האווירית שלה כדי לאתר ביעילות רבה יותר את פריסת הכוחות והנשק של הודו, ולזהות את התזוזות לקראת המתקפה.


"סין עזרה להם לפרוס מחדש את מכ"מי ההגנה האווירית כך שכל פעולה שאנחנו מבצעים מהאוויר תהיה ידועה להם", אמר קומאר. בנוסף, על פי הדיווח, סין סייעה לפקיסטן להתאים את כיסוי הלוויינים הצבאיים שלה מעל הודו בתקופה שמאז הפיגוע הקטלני בקשמיר ב-22 באפריל ועד סוף העימותים.
מטוסי קרב סיניים במבחן ראשון
העימות העניק הזדמנות ראשונה למבחן אמיתי בשדה הקרב למטוסי הקרב הסיניים J-10C ולטילי האוויר-אוויר PL-15E שסופקו מבייג'ינג לפקיסטן. שר החוץ הפקיסטני אישאק דאר הודיע לפרלמנט כי חמישה מטוסי קרב הודיים הופלו בידי מטוסי J-10C סיניים, וכי דיפלומטים סינים עודכנו במצב המתפתח. "בהיותם אומה ידידותית, הם הביעו שמחה רבה", אמר, לפי דיווחים בתקשורת הפקיסטנית.

בעוד הודו לא אישרה את דבר הפלתם של מטוסים, במסיבת עיתונאים ביום שני הציגו גורמים הודיים תמונות של מה שנראה כשרידי טילי אוויר-אוויר סיניים מסוג PL-15E.
עבור סין, שהשקיעה טריליוני דולרים בבניית צבא מתקדם טכנולוגית, זו הייתה הזדמנות נדירה לבחון את השקעותיה בתנאי אמת. מומחים ביטחוניים מעריכים כי אם מערכות הנשק של פקיסטן היו נכשלות – זה היה נראה כמבוכה גדולה בראש ובראשונה לסין.

באופן רשמי, סין נוקטת גישה זהירה. גורמים רשמיים והתקשורת הממלכתית מדגישים את הצלחת הטכנולוגיה הצבאית של בייג'ינג תוך קריאה לריסון בין שתי השכנות המצוידות בנשק גרעיני. אולם מחוץ לערוצים הרשמיים, הרשתות החברתיות בסין, הנתונות לפיקוח הדוק, התפרצו בהתלהבות לאומנית לנוכח הצלחת הנשק הסיני.

ההשלכות אסטרטגיות
הצלחת הנשק הסיני בשדה הקרב מעוררת דאגה בקרב ארה"ב ובעלות בריתה. מטוסי ה-J-10 נפוצים בפעילות הצבאית הסינית מעל טייוואן ובים סין הדרומי, אחת הזירות המתוחות ביותר בעולם. אחת המשימות שהוצמדו למטוסים הללו - יירוט מטוסי צבא ארה"ב. ההצלחה של מטוסים אלה נגד מטוסי רפאל צרפתיים מודרניים מספקת לבייג'ינג עידוד רב.
בבייג'ינג נזהרים לשדר רצינות ולא להביע שביעות רצון יתרה. גורמים בכירים בסין מודאגים שהצגה בוטה מדי של הצלחת הנשק הסיני עלולה לערער את היחסים השבריריים עם הודו - בדיוק כאשר בייג'ינג מנסה להציג את עצמה ככוח מייצב באסיה בניגוד לארה"ב, כך לפי וושינגטון פוסט.