גורם רשמי בבית הלבן מסר היום (שבת) כי ראש הממשלה נתניהו צפוי לבקר בוושינגטון ביום שני הקרוב. גורם ישראלי אישר כי נתניהו ייפגש עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, אך ציין כי הפרטים לא נסגרו סופית. עקב הפגישה המתכוננת, שר הביטחון כ"ץ דחה את נסיעתו המתוכננת לוושינגטון. מגורם מעורה נמסר כי "רה"מ ושר הביטחון לא יכולים לשהות בחו"ל בו זמנית בזמן מלחמה, ולכן שר הביטחון דחה את נסיעתו, שתיערך בעוד מספר שבועות".

אם הפגישה תתקיים כמתוכנן, יהיה נתניהו המנהיג הזר הראשון שייפגש עם הנשיא דונלד טראמפ במסגרת הניסיונות לבטל את המכסים החדשים שהטיל הממשל האמריקני. בתוך כך, רשת CNN דיווחה הלילה כי טראמפ נמצא במגעים עם נציגים מווייטנאם, הודו וישראל בניסיון לגבש הסכמי סחר פרטניים שיבטלו את המכסים שהוטלו על המדינה, שאמורים להיכנס לתוקף בשבוע הבא.

מזכיר המדינה האמריקני מרקו רוביו שוחח הלילה עם ראש הממשלה נתניהו. בהודעת משרד החוץ האמריקני נכתב כי "רוביו הדגיש את התמיכה של ארה"ב בישראל והשניים שוחחו על רצועת עזה ועל המכסים". 

טראמפ הטיל מכסים על שורת מדינות, בהן גם ישראל. על ישראל הוטלו מכסים בשיעור של 17% על ייצוא הסחורות שלה לארה"ב. המכסים הללו מגיעים למרות ניסיונה של ישראל לפייס את טראמפ באמצעות ביטול כל המכסים שמוטלים על סחורות מארה"ב.

טבלת המכסים של טראמפ (צילום: AP)
טראמפ בהצהרה על הטלת המכסים|צילום: AP

בעוד חלק מהמומחים מתריעים מפני פגיעה אפשרית בייצוא ובמקומות עבודה, אחרים מציינים כי ישראל נמצאת במצב יחסי טוב יותר ממדינות רבות אחרות. על ישראל הוטל מכס בשיעור של 17% - 10% בסיסי ו-7% ייעודי. זהו שיעור ביניים בהשוואה למדינות אחרות - גבוה יותר מהמינימום של 10% שמוטל על מדינות כמו בריטניה וסינגפור, אך נמוך משמעותית מהמכסים שהוטלו על האיחוד האירופי (20%) או סין (54%).

ראש הממשלה נתניהו נמצא כעת בביקור מדיני בהונגריה. לפני יומיים הודיעה ממשלת הונגריה באופן רשמי על כוונתה לפתוח בהליך פרישה מבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג (ICC), שעות בלבד לאחר נחיתת נתניהו בבודפשט. ההודעה מגיעה כחמישה חודשים לאחר שבית הדין הוציא צו מעצר בין-לאומי נגד נתניהו בחשד לביצוע פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות ברצועת עזה.