מנהיגים רפובליקנים בבית הנבחרים ביטלו אמש (שני) הצבעה מתוכננת על הצעת חוק שנועדה להגן על ישראל מחרמות, בעקבות התנגדותם של חברי קונגרס רפובליקנים. ההצעה עוררה סערה וחילופי האשמות בתוך המפלגה הרפובליקנית, כאשר כמה מבעלי בריתו של הנשיא התנגדו לחוק בטענה שהוא פוגע בחופש הביטוי.

חברת הקונגרס הרפובליקנית מרג'ורי טיילור גרין, אחת הדמויות המזוהות ביותר עם תנועתו של טראמפ, הביעה את התנגדותה לחוק. כך גם חברת הקונגרס הרפובליקנית אנה פאולינה לונה, שאמרה כי "לאמריקנים זכות להטיל חרם", אך הדגישה שהיא מתנגדת לאנטישמיות. חבר בית נבחרים נוסף כינה את ההצעה "מגוחכת".

חבר הקונגרס לשעבר מאט גייטס, שהיה גם המועמד של הנשיא טראמפ למשרת התובע הכללי, השווה בין הצעת החוק למכת הבכורות: "כמה מוצרים ישראלים אני צריך כדי לא ללכת לכלא או שיקנסו אותי? אם אני משאיר מוצרים שיוצרו בישראל מחוץ לביתי, זה הגרסה המודרנית של מריחת דמו של קורבן הפסח?".

מאט גייטס, התובע הכללי (צילום: reuters)
השווה בין החוק לבין מכת בכורות, מאט גייטס|צילום: reuters

הצעת החוק הדו-ממפלגתית נועדה להרחיב את האיסור על חרמות שכבר חל בארה"ב, שאוסר על אזרחים אמריקנים לשתף פעולה עם חרמות שהוטלו על ידי מדינות זרות. לפי הצעת החוק שנמשכה, האיסור יורחב גם לחרמות שהוטלו על ידי גופי בין-לאומיים כמו האו"ם. על אף שישראל לא צוינה במפורש בהצעת החוק, היא ככל הנראה הייתה הנהנית העיקרית ממנו והסיבה שלשמה הוא הוצע.

חבר הקונגרס הדמוקרטי ג'וש גוטנהיימר, אחד ממציעי החוק, תקף את ההנהגה הרפובליקנית על ההחלטה למשוך את החוק. דוברו מסר אמר ל-JNS: "זה פוגעני ושערורייתי שהנהגת בית הנבחרים נכנעה לכוחות ימניים קיצוניים ומשכה את הצעת החוק ההגיונית והדו-מפלגתית הזו שאוסרת על חרמות אנטישמיים". גם חבר הקונגרס הרפובליקני מייק לולר, ממציעי החוק, תקף את המתנגדים ואמר שהם "עיוותו" את מטרת החקיקה.