בפסיקה היסטורית - בית המשפט העליון בבריטניה פסק היום (רביעי) כי נשים טרנסג'נדריות אינן נשים מבחינת החוק. בהודעת בית המשפט, שקיבל את ההחלטה פה אחד, נקבע כי נשים טרנסג'נדריות אינן נכללות בהגדרה המשפטית של נשים על פי חוק השוויון במדינה.

סגן נשיא בית המשפט, הלורד הודג', אמר בתמצית ההחלטה: "ההחלטה פה אחד של בית משפט זה היא שהמונחים 'אישה' ו'מין' בחוק השוויון משנת 2010 מתייחסים לנשים ביולוגיות ולמין ביולוגי". עם זאת, הוא הוסיף: "אנו מייעצים שלא לקרוא פסק דין זה כניצחון של קבוצה אחת או יותר בחברה שלנו על חשבון אחרת, זה לא כך". הוא אמר שהפסיקה "אינה גורמת לפגיעה באנשים טרנסג'נדרים", מכיוון שהם נהנים מהגנות במסגרת חוקים נגד אפליה ולמען שוויון.

פסק הדין התקדימי מגיע בעקבות מאבק משפטי רב-שנים בשאלה אם ניתן להתייחס לנשים טרנסג'נדריות כנשים על פי החוק משנת 2010, שמטרתו למנוע אפליה על בסיס מגדר, נטייה מינית, גזע ומאפיינים מוגנים אחרים. על פי דיווח בניו יורק טיימס, ההחלטה הייתה צפויה, מכיוון שעשויות להיות לה השלכות מרחיקות לכת על אופן יישום החוק במרחבים המיועדים לבני אותו המין, תביעות שוויון שכר ומדיניות חופשת לידה, כמו גם על חלק מהזכויות העומדות לרשות אנשים טרנסג'נדרים בבריטניה.

פסיקת בית המשפט העליון בבריטניה הגיע בעקבות עתירה של קבוצת המאבק "למען נשות סקוטלנד" (FWS), שטענה כי זכויות לנשים צריכות לחול רק על בסיס המין הביולוגי של אדם. בעתירה ביקשה הקבוצה לערער על ההנחיות שפרסמה ממשלת סקוטלנד בנוגע לחוק משנת 2018 שנועד להגדיל את שיעור הנשים במגזר הציבורי, שנקבע בהן כי נשים טרנסג'נדריות הן נשים מבחינה חוקית.

קמי בדנוק, מנהיגת המפלגה השמרנית בבריטניה, הגיבה על הפסיקה, ואמרה: "העידן שבו (ראש הממשלה) קיר סטארמר אומר לנו שלנשים יכול להיות איבר מין גברי - מגיע לסיומו".