אירוע עם ראש ממשלת ישראל לשעבר, נפתלי בנט, באוניברסיטת פרינסטון בניו ג'רזי ביום שני, הופסק מספר פעמים בעקבות קריאות מהקהל של מפגינים פרו-פלסטינים. כ-20 מפגינים יצאו באמצע האירוע, ואדם אחד, שככל הנראה לא קשור לאוניברסיטת פרינסטון, קטע את האירוע לכמה דקות ואחריו הופעלה גם אזעקת אש. בנוסף, נערכו עימותים קולניים בין מפגינים למשתתפים מחוץ לאולם.

האירוע, שהיה "לא לציטוט", התקיים ביוזמת ה-CJL (המרכז לחיים יהודיים), ואת הדיון הנחה הרב גיל סטיינלאוף, מנהל ה-CJL. כ-200 סטודנטים, מרצים וחברי קהילה נוספים נכחו באולם.

מחוץ למבנה, כ-200 מפגינים פרו-פלסטינים קראו את הסיסמאות המוכרות נגד ישראל במחאה על קיום האירוע עם ראש הממשלה לשעבר. הצעקות נשמעו היטב גם בתוך האולם, כך מדווח ה-daily princetonian.

20 דקות לתוך האירוע, כ-20 מפגינים קמו והחלו לצעוק לעבר ראש הממשלה לשעבר: "אתה לא יכול להתחבא, אנו מאשימים אותך ברצח עם". הם יצאו מהאולם והצטרפו למחאה שבחוץ והתקבלו במחיאות כפיים מהמפגינים בחצר.

אבל האירוע היותר בעייתי קרה כמה דקות לאחר מכן, סאייל כיאד, אשר ישב בשורות הראשונות, קם והחל לצעוק על בנט: "15,000 ילדים נהרגו - מה יש לך לומר על זה?" לפי הדיווחים, כיאד אינו קשור לפרינסטון אבל החליט לפרסם את הסרטון באינסטגרם שלו, שם גם קיבל לא מעט תגובות אוהדות.

כיאד המשיך לצעוק במשך כשתי דקות ואז יצא מהאולם, רוב הקהל מחא כפיים כשבנט השיב לו: "במקום להתבכיין 80 שנה ולבנות את העתיד שלכם, התמקדתם בהריגת יהודים. הגיע הזמן שהפלסטינים יפסיקו להתבכיין", אמר בנט, כך לפי הסרטון שפורסם ברשתות החברתיות.

אלכסנדרה אורבוך, סטודנטית שהייתה נוכחת, סיפרה על אכזבתה ל-Daily Princetonian מכך שנציגי חופש הביטוי במקום לא פעלו מהר מספיק. “הם אמרו לו שהוא מפר את הכללים, אבל לא נגעו בו, לא עשו כלום, ורק ליוו אותו החוצה אחרי שהפריע לזמן ממושך”. בנוסף היא פרסמה בחשבון ה-X שלה סרטונים מהאירוע.

בשעה 20:06 נשמעה אפילו אזעקת אש באולמות סמוכים. המשתתפים נשארו מבולבלים, אך לאחר מספר דקות של בלבול התברר שלא יפנו את הנוכחים מהמבנה. האוניברסיטה לא הצליחה לספק תגובה בנוגע לנסיבות אזעקת האש, אך משתתפים שיערו כי ייתכן ומישהו מהמפגינים הפעיל את האזעקה בכוונה.

לקראת סיום, הרב איתן ווב פתח אז בשירה של “כל העולם כולו גשר צר מאוד”, ורבים הצטרפו אליו, קמו ממקומם והקיפו את הבמה. כשהאזעקה כובתה ב-20:17, המשתתפים שרו את "התקווה". 

שטיינלאוף הגיב להפרעות בהצהרה כתובה, בה חידד את מחויבות מרכז החיים היהודיים לדיאלוג פתוח ולשיח אזרחי: "השיחה עם ראש הממשלה לשעבר בנט נמשכה, וההפרעה האחרונה נענתה לא באנרכיה, אלא בשירה ספונטנית, ריקודים ותחושת אחדות בחדר".

מאדי דנקר, סטודנטית משנה א' וחברת ארגון J Street U, הביעה אכזבה מדבריו של בנט ומה שהיא תיארה כ"ניכוס שגוי של היהודית". "הדברים שבנט אמר אינם מייצגים את אמונתם של כל הסטודנטים היהודים, ואינם מייצגים את מסר השלום של J Street U," כתבה. כחמישה חברים מהארגון לבשו חולצות עם מסר נגד הכיבוש והביאו שלטים. המפגינים הרבים הדגישו את ציטוטו של בנט מ-2013: “כבר הרגתי הרבה ערבים בחיי, ואין לי שום בעיה עם זה", ציטוט שהוצא מהקשרו ובנט כבר נאלץ להכחיש אותו. 

כשמשתתפי האירוע יצאו מהאולם, שוב נשמעו קריאות "בושה", כ-20 אנשים מהאירוע נעמדו לצד הגדר, ופרצו עימותים מילוליים בינם לבין מפגינים, עם חילופי האשמות משני הצדדים. האווירה הייתה מתוחה יותר מהרגיל, עם עימותים שנמשכו למעלה מ-30 דקות.

כמה מפגינים פרצו את הגדר ונכנסו לאזור החיץ, מה שגרם לאנשי ביטחון לבקש מהם לסגת. כשלא נשמעו לבקשה, שוטר אחד דחף אותם אחורה - ונמשך מיד על ידי שוטר נוסף לאחר שהקהל הגיב בזעם. המפגינים נשארו באזור עוד זמן מה, ואז חזרו מאחורי הגדר.

רבים מהמוחים היו סטודנטים ותושבי המקום, אך גם קבוצות חיצוניות לקחו חלק. כמה חברים מארגון נטורי קרתא האנטי-ציוני צעדו עם המפגינים ונשאו שלטים בגנות הלחימה בעזה. הרב דוד פלדמן, חבר הארגון, הסביר: "אם אנחנו באמת רוצים עתיד טוב יותר, חייבים לטפל בשורש הבעיה – הכיבוש. צריך להפסיק את הכיבוש לחלוטין - למען העם הפלסטיני שמגיע לו חופש, ולמען העם היהודי שמגיע לו ביטחון. כולנו ראויים לעתיד טוב יותר".