אחרי שארה"ב חשפה פרטים חדשים, באופן מוגבל, על פרויקט מטוס הקרב מדור 6 שלה, הופיעו כעת צילומים חדשים של מטוס החמקן מדור 6 של סין, J-36. זהו התיעוד הברור ביותר של מטוס הקרב הזה שנראה טס באור יום ומעל מרחב ציבורי, מה שמלמד על חשיפה מכוונת לנוכח זה שבסין שום דבר אינו מקרי.

המטוס, בעל צורת משולש חלק וחסר זנב, נראה כשהוא בגישת נחיתה על המסלול של מפעל חברת צ'אנג'ו, יצרנית המטוס, במחוז סצ'ואן. התיעוד מלמד על עוד טיסת ניסוי במטוס העתידי של חיל האוויר של סין ומה שנראה כמו התקדמות בפרויקט הסודי.

הסרטון שמראה את ה-J-36 בנחיתה, הינו האחרון אחרי פרסום של מספר תמונות של המטוס, שנטען כי הטיסה הראשונה שלו הייתה לכאורה ב-26 בדצמבר. בתיעוד שפורסם נראה שה-J-36, צולם על ידי אזרח מתוך מכונית כשהוא בנחיתה, גלגלי המטוס מחוץ לכנים וגם מדפי המטוס המשמשים בשלב הזה לכיוון והורדת מהירות בולטים בתיעוד.

כפי שניתן לראות בתיעוד הכי ברור עד כה של המטוס, ה-J-36 מתאפיין בעיצוב דלתא ייחודי ונטול זנב אחורי, שיחד עם מערכת ניהוג Fly-by-Wire, מעניק לו חתימת מכ"ם נמוכה במיוחד לצד יציבות גבוהה, ויכולות תמרון טובות. תכונות חשובות למטוס שנועד לבצע משימות עליונות אווירית ותקיפות מבלי להתגלות. מבנה המטוס מפחית את הגרר ומערכת היגוי ושליטה ממוחשבת כמו גם ממדי המטוס ומוטת הכנף, מלמדת על מטוס חסכוני בדלק ובעל טווח פעולה גדול.

עוד נקודה מעניינת, היא שככל הנראה מדובר במטוס תלת מנועי, בעל יכולת להגיע למהירות כפי שמעריכים מספר מומחים לתחום, של 2.5 מאך. סידור ומספר מנועים ייחודי בתחום מטוסי הקרב. הסינים כמו שזה נראה תכננו מטוס שישלב בין חמקנות, מהירות גבוהה ויציבות. אבל חשוב לזכור שכל הבחינה של המטוס חיצונית והסינים לא נוהגים לפרסם על תקלות או "מחלות ילדות" של אמצעי הלחימה החדשים שלהם. לפחות בשלב הזה אין דרך לבחון עד כמה הנתונים כפי שהם נראים באופן חיצוני, אכן נכונים.

החשיפה הזו קורית זמן קצר אחרי שפורסם כי בואינג נבחרה לייצר את הדור הבא של מטוסי הקרב, ה-47-F, וגנרל דייוויד אולווין, מפקד חיל האוויר האמריקאי, חשף פרטים חדשים על תוכנית הפיתוח של המטוס העתידי והקרב שהתנהל מספר שנים מאחורי הקלעים ובחשאיות מוחלטת. מטוס שמטרתו להשיג עליונות אווירית מוחלטת "בשדה הקרב העתידי". בנוסף פרסמו בארה"ב אז ש"מחקר של 10 שנים הגיע לשיא בתוכנית F-47, המגדירה את העידן הבא של הדומיננטיות האווירית האמריקאית".

אין ספק שסין משקיעה משאבים רבים בפיתוח דור חדש של מטוסי קרב וחמקנים. ועל פי מומחים ודו"חות מודיעין הם גם רושמים הצלחות גדולות. אבל יש לזכור גם שהמתחרה העיקרית שלה, ארה"ב, נמצאת בתחום החמקנות כבר מאז שנות ה-80 כשהם צברו ניסיון מבצעי אדיר בהפעלת כלי הטיס המתקדמים מהסוג הזה ומדור 5. מנגד לסינים אין למעשה ניסיון מבצעי והחשאיות שלהם גם מונעת לפחות נכון להיום מכירה של המטוסים לחילות אוויר זרים ופעילים יותר.