מתקפה אכזרית במלחמת האזרחים העקובה מדם בסודאן הביאה למותם של יותר מ-300 אזרחים במהלך סוף השבוע, כך מעריך האו"ם בנתונים ראשוניים מהתקיפה החמורה. על פי הדיווחים, כוחות "ההתערבות המהירה" (ה-RSF) הפציצו באופן נרחב את מחנה הפליטים זמזם שבצפון חבל דארפור, בדרך להשתלטות אסטרטגית עליו. במסגרת ההשתלטות על מחנה הפליטים נמלטו כ-400 אלף בני אדם, בהם נשים, ילדים וקשישים.
"המצב קטסטרופלי", סיפר מוסטפא, תושב מחנה הפליטים בן 34, בשיחה עם ה-BBC. "אלה שעבדו במטבח הקהילתי נהרגו, והרופאים שהיו חלק מהיוזמה לפתיחה מחודשת של בית החולים נהרגו גם הם. הדוד שלי ובן הדוד שלי נהרגו, אנשים רבים נפצעו, ואין תרופות וציוד רפואי או בית חולים להציל אותם – הם מתים מאובדן דם".
תושב אחר, וואסיר, סיפר: "לא נשאר דבר בזמזם, מספר רב של אזרחים ברחו, ואנחנו עדיין מנסים לעזוב, אבל לא הצלחנו – כל הדרכים חסומות, ויש לנו ילדים איתנו. המוות נמצא בכל מקום, בזמן שאני מדבר איתך עכשיו מתוך תעלה יש כאן הפגזות".

היום לפני שנתיים בדיוק פרצה מלחמת האזרחים הקשה בסודאן, שהביאה עד כה למותם ופציעתם של מאות אלפי בני אדם ולעקירתם של עשרות מיליונים נוספים. שני הצדדים הלוחמים הם צבא סודאן בפיקודו של מנהיג המדינה בפועל, הגנרל עבד אל-פתאח אל-בורהאן, וכוחות ה-RSF המורדים בפיקודו של מי שהיה סגנו של אל-בורהאן בניהול המדינה, הגנרל מוחמד חמדאן דגאלו (חמידתי).
לאורך השבועות האחרונים רשם צבא סודאן פריצת דרך דרמטית עם שורה של כיבושים, ובראש ובראשונה השתלטות מוחלטת על עיר הבירה ח'רטום, שנשלטה תקופה ארוכה על ידי כוחות ה-RSF. כוחותיו של הגנרל דגאלו נאלצו לסגת, ולמקד את מאמציהם באזור העיקרי והמרכזי שנותר בשליטתם: חבל דארפור בדרום-מערב סודאן, שבמשך שנים ארוכות סובל ממתקפות אלימות ומעשי טבח ורצח עם חמורים.
במקביל להפסדיהם ברחבי סודאן, כוחות ה-RSF (ממוצא ערבי) שולטים בכל חבל דארפור, שרבים מאזרחיו הם נוצרים. העיר אל-פאשר, שמחנה הפליטים זמזם בתחומה, היא הנקודה היחידה בחבל דארפור שעדיין אינה בשליטת ה-RSF. לאורך השבועות האחרונים צרים לוחמי ה-RSF על העיר ומחנה הפליטים, ומפציצים אותן מהאוויר באופן נרחב.

בסוף השבוע הצליחו כוחותיו של הגנרל חמידתי להשתלט על מחנה הפליטים, לאחר הסלמה בהפצצות. ההערכה של האו"ם כי מספר האזרחים ההרוגים עוד יוסיף ויעלה, וזאת במקביל למאות אלפים שנמלטו מהמקום.
לפחות תשעה מההרוגים בהפצצות הכבדות הם עובדי סיוע רפואי שהפעיל את המרכז הרפואי האחרון שנותר פעיל במחנה. בניו יורק טיימס פורסמו עדויות שסיפרו כי עובדי הצוות הרפואי נכנסו למקלט – ואז כוחות ה-RSF הגיעו ורצחו אותם ביריות.
קאשיף שאפיק, מנהל ארגון הבריאות שהפעיל את המרפאה, אמר כי "זו הייתה מתקפה מכוונת על כל תשתית הבריאות באזור כדי למנוע גישה לשירותים בסיסיים לעקורים". הוא סיפר שהצוות הרפואי קיבל אזהרה לעזוב יום לפני המתקפה, אך נשאר כדי לטפל בפצועים מההפגזות, וממילא הדרכים החוצה כבר היו חסומות ולא הייתה דרך לצאת.

מחנה זמזם אירח בעבר כחצי מיליון בני אדם, אולי בחודשי המלחמה האחרונים הגיע לצפיפות של יותר מ-700 אלף בני אדם. "זמזם כמחנה עקורים כבר אינו קיים, ה-RSF השתלט עליו לחלוטין – הם הורגים, אונסים, שורפים ומבצעים זוועות, התקשורת גרועה מאוד ולא הצלחתי לדבר עם משפחתי", סיפר א-טאהיר, שמשפחתו חיה במחנה. שיינה לואס מארגון Preventing & Ending Mass Atrocities אמרה לגרדיאן: "יש לנו דיווחים על אזרחים שניצודים ומוצאים להורג ברחובות זמזם".
חבל דארפור סובל במשך עשורים ממתקפות אלימות מצד אנשיו של הגנרל דגאלו, גם בטבח בדארפור לפני כשני עשורים. האזור בעל מיקום אסטרטגי, חולש על כמה ממכרות הזהב הגדולים של סודאן, וסמוך למעברי גבול אסטרטגיים. בשלהי כהונת ממשל ביידן קבע שר החוץ לשעבר אנתוני בלינקן כי כוחות ה-RSF מבצעים בסודאן רצח עם שיטתי ומאורגן.
גם כעת, לאחר שורת הניצחונות של צבא סודאן בגזרת הבירה ח'רטום, תוך הישענות ביטחונית גדולה על איראן, שמספקת לסודאן כטב"מים ואמצעי לחימה, סיום המלחמה עדיין אינו נראה באופק. המלחמה המקומית הפכה כבר מזמן לזירת עימות גלובלית, עם תמיכה אינטנסיבית של איחוד האמירויות בכוחות ה-RSF. גם רוסיה וטורקיה פעילות מאוד בתמיכה בצדדים הלוחמים.