אחרי הטעות הקשה של היועץ לביטחון לאומי מייק וולץ, שהכניס את עורך מגזין "האטלנטיק" האמריקני לקבוצה שבה דנו בתקיפה בתימן, דווח הלילה (בין שלישי לרביעי) בוושינגטון פוסט כי אנשי הסגל של טראמפ, ובהם וולץ, ממשיכים להסתבך בפרשות מוזרות. 

בעיתון האמריקני הנחשב נכתב כי וולץ וצוות המשרד לביטחון לאומי שלו, ניהלו ביניהם שיחות על אמצעי נשק והגנה מתקדמים, בנוסף למיקומים של צבא ארה"ב - באמצעות ממשק הדואר האלקטרוני של גוגל - ג'ימייל, כפי שיש לאזרחים רבים ברחבי העולם, שלא דורשים בהכרח דואר אלקטרוני באבטחה גבוהה כפי שנדרש מבכיר בממשל האמריקני. אנשי הממשל נדרשים להשתמש ברשת דואר אלקטרוני מאובטחת, אך גם במקרה הזה נתגלתה פרצת אבטחת מידע עצומה.

לפי הדיווח, היה זה עוזרו הבכיר של וולץ שחשף בהתכתבות באימייל את המידע על מערכות הנשק והמיקומים הצבאיים הרגישים, בזמן שאלו שהתכתבו איתו השתמשו ברשת המאובטחת של הממשל האמריקני. וולץ, כך נטען בדיווח, השתמש בדואר האלקטרוני של גוגל כדי לקבל את לוחות הזמנים שלו ומסמכים הקשורים לעבודתו בשגרה. אומנם אין מדובר במסמכים מסווגים, אך מכיוון שוולץ הוא אישיות מאובטחת, הם עשויים להפוך אותו למטרה עבור גורמים שינסו לפגוע בו. 

מייקל (מייק) וולץ, היועץ הבא לביטחון לאומי של טראמ (צילום: רויטרס)
מייק וולץ. ממשיך להסתבך כאחד מבכירי הממשל של טראמפ|צילום: רויטרס

מומחי אבטחת מידע הסבירו שמדובר בסיכון מידע ונכסים לאומיים של ארה"ב, ופתח לריגול על ידי ארגוני ביון זרים. דובר המועצה האמריקנית לביטחון לאומי, בריאן יוז פרסם הכחשה חד-משמעית בנושא: "לא ראיתי שום ראיות לכך שוולץ השתמש באימייל האישי שלו כפי שתואר. במקרים בהם 'אנשי קשר ישנים' שלחו לו חומרים הקשורים לעבודה, הוא דאג להעתיק את כתובת האימייל הממשלתית שלו כדי לוודא עמידה בדרישות החוק הפדרלי לארכיון מסמכים רשמיים". גורמים נוספים בממשל טראמפ שמרו על קו ההכחשה, והוסיפו שלכלל עובדי המשרד לביטחון לאומי "ידוע לפי הנחיות מפורשות לא להשתמש ברשת לא מאובטחת להעברת מידע רגיש".

ההסתבכות הקודמת של וולץ עדיין לא מאחוריו

הפארסה האחרונה של ממשל טראמפ, כללה כאמור את הכנסתו של העיתונאי ג'פרי גולדברג, לקבוצה חסויה וביטחונית, שבה היו חברים בין היתר  סגן הנשיא ואנס ושר ההגנה הגסת', שחשף בפני גולדברג, כמובן לא ביודעין שיח מסווג על המדיניות הביטחונית האמריקנית וחשפו את התוכניות המפורטות לתקיפות האמריקניות בתימן - שעות ספורות לפני ביצוען. 

במשך כ-10 ימים היה גולדברג זבוב על הקיר בצ'אט בזמן שהגורמים הבכירים ביותר בממשל האמריקני דנו בסוגיות ביטחוניות מסווגות, ואף התעמתו עם עמדתו של הנשיא טראמפ. בעקבות אותה טעות גורלית, דיווחים רבים עלו על כך שטראמפ שקל לפטר את וולץ, אך הנשיא האמריקני החליט להשאירו בתפקיד למרות הביקורות הרבות שספג היועץ לביטחון לאומי על הטעות, שגרמה מבוכה רבה לבית הלבן.

פיט הגסת' (צילום: Chip Somodevilla, GettyImages)
שר ההגנה האמריקני, פיט הגסת'. חשף בשוגג בקבוצה פרטי התקפה על החות'ים - שעות לפני הביצוע|צילום: Chip Somodevilla, GettyImages

לאחר האירוע חסר התקדים, גורם בכיר בממשל האמריקני צוטט בפוליטיקו: "מחצית מעובדי הממשל שדנו בנושא אמרו שהוא (וולץ) לעולם לא ישרוד או שהוא לא צריך לשרוד". עוד דווח כי שני בכירים אחרים בבית הלבן הציפו את הרעיון של פיטורי וולץ כדי "לא לשים את הנשיא טראמפ בעמדה רעה". הגורם הבכיר הוסיף: "זה היה פזיז לא לבדוק מי היה בשרשור ההודעות ופזיז לנהל את השיחה הזו בסיגנל. אתה לא יכול להיות פזיז כיועץ לביטחון לאומי".