דרמה פוליטית גדולה התחוללה הבוקר (שלישי) בתאילנד, לאחר שבית המשפט החוקתי בבנגקוק הורה להשעות את ראש הממשלה פאטונגטארן שינאווטרה מתפקידה. ההחלטה מגיעה בעקבות קריאה להדחתה של ראש הממשלה על ידי עשרות סנאטורים, בעקבות הדלפה של שיחה עם מנהיג בכיר בקמבודיה השכנה, שעוררה את זעם התאילנדים ומחאה פוליטית של ממש.
בית המשפט הורה פה אחד על החלטה לחקור את הדלפת השיחה השנויה במחלוקת של ראש הממשלה שינאווטרה, וברוב של שבעה לעומת שניים על השעייתה. על פי ההחלטה, תינתן לה רשות של 15 ימים לערער ולהגיש את כתב ההגנה שלה בהליך ההדחה.
סערה פוליטית
המהומה הפוליטית החלה לאחר שב-15 ביוני פורסמה בתאילנד הדלפה על שיחה פרטית של שינאווטרה עם הון סן, לשעבר מנהיג קמבודיה במשך שנים ארוכות, שרק בתקופה האחרונה הוריש את השלטון לבנו. למרות זאת, הוא נותר אולי האדם החזק ביותר בקמבודיה ובעיני רבים נחשב עדיין למנהיג בפועל, או לכל הפחות לבעל השפעה גדולה בהנהגת המדינה.

השיחה בין השניים הגיעה בעקבות חיכוך צבאי בגבול בין המדינות בין צבא תאילנד וצבא קמבודיה, שבמהלכו נרשמו חילופי אש ונהרג חייל קמבודי אחד. בצבא תאילנד, שמעשית שולטים בנעשה במדינה, איימו בהסלמת העימות ונקיטת יד קשה מול צבא קמבודיה.
הזעם הגדול נבע מתוכן השיחה שהודלפה בין שינאווטרה לסן, שבמהלכה הפגינה ראש הממשלה התאילנדית יחס אוהד במיוחד לעמיתה הקמבודי, ואף מתחה ביקורת על פיקוד הצבא התאילנדי, שזוכה לפופולריות לא מבוטלת. פרט נוסף בשיחה שעורר את זעמם של תאילנדים רבים הייתה העובדה שראש הממשלה קראה למנהיג הקמבודי "הדוד שלי".
הון סן עצמו הוא זה שאחראי להדלפת השיחה, ככל הנראה במטרה לעורר את הסערה הפוליטית בתאילנד.
קריסת הממשלה
כבר ב-18 ביוני הודיעה המפלגה השנייה בגודלה בקואליציה של שינאווטרה על פרישה בעקבות פרסום השיחה והחשש, לטענת אנשי המפלגה, מפגיעה בריבונות המדינה וכבוד הצבא. המהלך הזה השאיר את הממשלה עם רוב דחוק בלבד בפרלמנט, מה שהוביל להתגברות הקריאות להתפטרותה של שינאווטרה.

ביום שבת נערכה בבנגקוק אחת מההפגנות הגדולות ביותר בשנים האחרונות, עם עשרות אלפי מפגינים ששטפו את כיכר "מונומנט הניצחון". המחאה הזו זכתה לסיקור בין-לאומי נרחב, והוסיפה ללחץ הפוליטי במדינה.
שינאווטרה הביעה התנצלות פומבית, ואמרה שהשיחה נועדה להיות פרטית בלבד, שהיא לא חשבה שהיא מוקלטת וטענה שהכול נועד כדי למנוע שפיכות דמים בגבול. הבוקר היא הודיעה כי היא מקבלת את הכרעת בית המשפט. מלך תאילנד ראמה העשירי כבר אישר הבוקר סבב מינויים וזעזועים בממשלה בעקבות התנודות בקואליציה.
תאילנד שוב עומדת כעת בפני סערה פוליטית וחשש מזעזועים של ממש בהנהגת המדינה. בית המשפט שוב תפקד כמוציא לפועל חוקי של הנהגת הצבא, והוכיח כי הוא נכון לסלק מנהיגה שלא שומרת על כבוד הצבא במקומו. בינתיים סגנה מונה להיות ראש ממשלת המעבר, אך לא ברור מה צופן העתיד הפוליטי באחת המדינות החשובות בדרום-מזרח אסיה.