פגישה נוספת נקבעה היום (שלישי) בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, לאור התקדמות במשא ומתן לקראת עסקת חטופים והפסקת אש בעזה. הפגישה נקבעה בניגוד ללו"ז המתוכנן, לשעות הלילה (שעון ישראל), כאשר ההתקדמות במגעים בין ישראל לחמאס מוגדרת "משמעותית".
השליח האמריקני סטיב וויטקוף אמר הערב: "אנחנו בשיחות קרבה. היו לנו ארבע מחלוקות ועכשיו נותרה מחלוקת אחת. אני מקווה שנגיע להסכם עד לסוף השבוע". המחלוקת העיקרית שנותרה - היכן יישאר צה"ל במהלך הפסקת האש. מהעניין הזה נגזר גם היכן תישאר חלוקת המזון בידי הקרן האמריקנית. לקראת הפגישה, נתניהו הצהיר בארה"ב: "קיבלנו את הצעת וויטקוף. התקרבנו אליה ואני מקווה שנגיע לעסקה".
ראש הממשלה הוסיף כי "יש הזדמנויות לשלום. אנחנו עובדים על זה יחד. יש לנו עדיין לסיים את העבודה בעזה, לשחרר את כל החטופים. להשמיד את יכולות שלטוניות וצבאיות של חמאס כי לעזה חייב להיות עתיד טוב יותר". עוד ציין נתניהו: "נבטיח שעזה לא תהווה איום יותר על ישראל. אין חמאס. צריך להבין את זה. זה כרוך באסטרטגיה מסוימת שלא אפרט כאן. עזה לא תהווה איום, עדיין לא השלמנו את המלאכה".
ראש הממשלה התייחס לנפילתם של חמשת הלוחמים ברצועת עזה, והבהיר כי הוא "מוכן גם לסיום המלחמה, בתנאים שלא יאפשרו לחמאס לפעול יותר. שעזה לא תהווה איום יותר על ישראל". לדבריו, "יש תוכנית מאוד ברורה איך לעשות את זה. אנחנו נלחמים מול אויב מאד אכזר ומאד ציני".

לגבי ההתקדמות במגעים, אמר נתניהו כי "אני לא להתחייב על לוח זמנים. אני מלווה באופן אישי את השיחות, ואנחנו עובדים בתיאום מלא עם ארה"ב. אנחנו רוצים להגיע לכולם, חיים וחללים כאחד. אנחנו מתכוונים שחמאס לא ישלוט שם. נעשה מה שצריך כדי שהדבר הזה לא יקרה. נפעיל את כל הכוחות האפשריים כדי לממש את המטרה שלנו".
מוקדם יותר טענו מקורות בחמאס כי "המשא ומתן הנוכחי רציני יותר מכל הסבבים הקודמים, אך ההתקדמות בו איטית ולא הושגה הכרעה באף אחת מהנקודות השנויות במחלוקת". בחמאס ציינו בפני העיתון א-שרק אל-אווסט הסעודי כי הקשיים העיקריים נוגעים לשינויים שחמאס ביקש להכניס להצעה, בתשובה שנמסרה למתווכות טרם תחילת סבב המו"מ הנוכחי. לדברי אותם מקורות, "הכרעה בכל נקודה תדרוש זמן, מכיוון שהשינויים המבוקשים חשובים מאוד עבור הפלסטינים".

המקורות ציינו כי רק לחץ אמריקני משמעותי עשוי להוביל לשינוי בעמדות של ישראל בנוגע לנקודות המרכזיות שנותרו במחלוקת. עם זאת, מקור המעורה במו"מ מסר לעיתון אל-ערבי אל-ג'דיד הקטארי כי השליח האמריקני וויטקוף צפוי להגיע לדוחא ביום שישי או שבת הקרובים, כדי להכריז על השגת הסכם הפסקת אש למשך 60 יום.
בין הסוגיות התקועות, לדברי המקורות בחמאס, נמצאת הדרישה הפלסטינית להכנסת הסיוע ההומניטרי באמצעות המנגנון הישן ובמסגרת הפרוטוקול ההומניטרי שסוכם בינואר האחרון (במקום קרן הסיוע האמריקנית) - דרישה שעדיין לא נענתה. "יש בעיה נוספת שנוגעת לצורך לקבוע מפות ולוחות זמנים ברורים לנסיגה הדרגתית ומלאה של צה"ל מרצועת עזה, וכן קביעת מנגנון מוסכם לפתיחה במו"מ על השלב הסופי, שיתבסס על סיום מוחלט של המלחמה", מסרו.
המקורות מחמאס האשימו את המשלחת הישראלית ב"יצירת משברים חדשים”, תוך ציון סירובה של ישראל לפתוח את מעבר רפיח לכניסה ויציאה מרצועת עזה. לדבריהם, "הישראלים מתמקדים רק באפשרות לאפשר יציאה של מקרים רפואיים והומניטריים, תוך סירוב לחזרת אזרחים עזתים לרצועה". לדבריהם, ייתכן שהעסקה תיתקל במכשולים שקשורים לשמות ולא למספרים של החטופים שישוחררו. הם העריכו שייתכן וייושם המודל של העסקה הקודמת.

בארגון הטרור מעריכים כי המו"מ צפוי להימשך כמה ימים נוספים. לדבריהם, "לקראת סוף השבוע התמונה תתבהר - אם אנחנו מתקדמים לקראת הצלחה או לעוד כישלון". עוד הוסיפו המקורות כי "הסיכוי להצלחת המו"מ שווה לגמרי לסיכוי לכישלון, במיוחד לנוכח הניסיונות של ישראל לשחרר את חטופיה עוד לפני נסיגה מלאה או סיום סופי של הלחימה - בעוד חמאס מתעקש על ערבות ברורה להפסקה מוחלטת של המלחמה לפני שחרור של כל חטוף".
לפי המקורות, המתווכות מנסות לנסח נוסחה מוסכמת שתספק את כל הצדדים, תוך התמקדות בפתיחה בשלב ראשון של הפסקת אש הדרגתית, שעליו ייבנו שלבים נרחבים יותר שיובילו לסיום הלחימה.
דיווח: וויטקוף יכריז על הפסקת האש בסופ"ש הקרוב בדוחא
השליח האמריקני וויטקוף צפוי להגיע לדוחא ביום שישי או שבת הקרובים, כדי להכריז על השגת הסכם הפסקת אש למשך 60 ימים - כך מסר מקור המעורה במשא ומתן בדוחא לעיתון אל-ערבי אל-ג'דיד הקטארי. לדיווח אין אישור ממקור אחר.
לדברי המקור, מועד ההגעה של וויטקוף תלוי בסיום השיחות של המתווכות (קטאר ומצרים) עם ישראל ונציגי חמאס, במסגרת המו"מ סביב הנקודות השנויות במחלוקת והתיקונים שחמאס ביקש להכניס להצעה שהועברה אליו בשבוע שעבר. המקור הבהיר כי וויטקוף לא יגיע לקטאר לפני שיושגו הסכמות בכל הנקודות בין הצדדים שמשתתפים בשיחות.

עם זאת, אותו מקור העריך כי ניתן יהיה לסיים את הדיונים בנוגע לסוגיות התקועות עד ליום חמישי הקרוב, ואף הביע אופטימיות לקראת "אירוע גדול" (חיובי שקשור למו"מ) שצפוי להתרחש לאחר מחרתיים, לדבריו.
המקור שצוטט בעיתון הקטארי סיכם כך את מהלך השיחות לגבי הסכם הפסקת האש בעזה, פרטי יישומו והתיקונים שחמאס ביקש להכניס, בארבע נקודות עיקריות:
- סיוע הומניטרי - חמאס מתעקש לשחרר את הסיוע מכפיפותו לקרן הסיוע האמריקנית לעזה שנתמכת בידי ישראל. לדברי המקור, הושגה הסכמה להכניס את הסיוע לרצועה דרך האו"ם. הוא נמנע מלפרט מה יהיה עתיד הקרן האמריקנית והאם תמשיך לפעול ברצועה.
- פריסת כוחות צה"ל - הסוגיה המרכזית בדיונים כעת היא נסיגת צה"ל במהלך תקופת הפסקת האש (60 ימים) והמפות הקשורות לכך. המקור הדגיש כי סוגיה זו נידונה היום.
- שמות החטופים והאסירים שישוחררו - המחלוקת השלישית עוסקת בזהות עשרת החטופים הישראלים שחמאס אמור לשחרר במסגרת ההסכם, כאשר ישראל דורשת לקבל את שמותיהם, אך חמאס מסרב למסור את המידע לפני שיושג סיכום על מפת נסיגת כוחות צה"ל. חמאס אף מתנה את פרסום השמות בתמורה לקבלת שמות האסירים הפלסטינים שישראל תידרש לשחרר.
- התחייבות לסיום המלחמה - הנקודה הקשה ביותר, שממשיכה לעכב את השגת ההסכם, נוגעת לערבויות שחמאס דורש מארה"ב לכך שהמלחמה לא תתחדש עם תום 60 ימי הפסקת האש. לדברי המקור, בעניין זה "טראמפ יפעל ברצינות כדי שהמלחמה לא תתחדש לאחר סיום תקופת הפסקת האש", אך ללא הכרזה רשמית על כך.