דיווח בגוף ראשון מהזוועה בסוריה: עיתונאי מהאופוזיציה במדינה, המתגורר בעיר אידליב שנפגעה במתקפת הגז הכימית של צבא אסד, מספר בריאיון מיוחד לחדשות 2 על הזוועות שהתרחשו בעיר לאחר שלפחות מאה בני אדם נהרגו - בהם גם ילדים ששאפו את החומר הקטלני. "ילדים רבים שאפו את הגז ומתו", מספר העיתונאי איברהים אל-אידליבי. "ראיתי ילדים עם עיניים נפוחות שלא מצליחים לנשום, הם היו מבועתים".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מרבית הנפגעים במתקפה הם נשים וילדים. לטענת אל-אידליבי, באזור שנפגע לא שהו לוחמים מכוחות המורדים. "אי אפשר לומר שהיו ביניהם לוחמים של הצבא הסורי החופשי או של ג'בהת א-נוסרא", אמר העיתונאי בשיחה מסוריה.
"הבוקר הופיעו בשמיים מטוסי קרב של המשטר ורוסיה, ושיגרו עשרה טילים ללב העיר חאן שיחון", תיאר אל-אידליבי. "זה היה גז כימי, סארין, שנעשה בו שימוש לראשונה במחוז אידליב".
"הרופאים במרכזים הרפואיים השתמשו במים כדי לעזור לילדים ולנשים ששאפו את גז הסארין", סיפר העיתונאי. זמן קצר לאחר המתקפה הראשונה הופצץ גם בית החולים בו טופלו הנפגעים. המשטר הסורי עצמו מתכחש לדיווחים וטוען כי המורדים הם שאחסנו את הנשק עם החומר שגרם לפגיעה הקטלנית.
"אסד מחזיק בכלור, סארין וגזים כימיים נוספים, והוא משתמש בהם כדי להרוג אנשים בתוך סוריה", האשים אל-אידליבי. "קראנו למעצמות העולם לשים לזה סוף ולקחת את הגז הכימי ולשלוח אותו לים או מחוץ לסוריה, כי אסד עלול להשתמש בגז הזה שוב בעתיד במקומות רבים בסוריה".
אל-אידליבי סיפר כי משפחתו שרדה את המתקפה. "אולי בעתיד זה לא יהיה כך", הוא טען. "המשטר ממשיך להפציץ מהאוויר באמצעות מטוסי קרב כדי להרוג את האזרחים בצפון סוריה ובאזורים נוספים שבשליטת האופוזיציה". עם זאת, אל-אידליבי הבהיר כי הוא לא מפחד, וימשיך לעסוק בעבודתו, גם אם ישוחח עם התקשורת בישראל.
בסרטונים שהופצו ברשתות נראות תמונות מזעזעות של גופות שרועות ברחובות ושל צוותי רפואה מטפלים בנפגעים. צבא אסד מכחיש שימוש בנשק כימי.
בארגון זכויות אדם שדיווח על המתקפה ציטטו גורמי רפואה שטיפלו בהמוני הנפגעים באזור אידליב וטוענים כי הם סבלו מהתעלפויות וחנק, וחלקם העלה קצף מהפה וסבל מעוויתות - סימנים המעידים של שימוש בגז. טרם התברר האם המתקפה בוצעה בידי כוחות משטר אסד או בידי כוחות רוסיים.
ארגוני האופוזיציה בסוריה הפיצו תמונות מזעזעות ברשתות החברתיות של הנפגעים הרבים במתקפה, ובהן ניתן להבחין בתסמינים עליהם דיווח ארגון זכויות האדם, ובגופות ילדים שנהרגו. אנשי רפואה טענו שמצבם של הנפגעים מעיד על "פגיעה מגז שגורם לשיתוק מערכת העצבים".