את המבצע לכיבוש מוסול מתכננים כבר חודשים ארוכים ויש שתלו תקוות כי הוא יהיה רגע ההכרעה במלחמה מול דאע"ש. הלחימה הזו שונה לחלוטין מזו המוכרת במערב: הנשק מיושן, אין היררכיה ברורה וערך החיים נמוך.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
"עד עכשיו הכוח היחיד שלחם בשטח והצליח לשבור את הטרוריסטים של דאע"ש היו לוחמי הפשמרגה", אמר אחד הלוחמים. "לכן שמם של הפשמרגה הפך מבורך והפך לסמל - לא רק בכורדיסטן, אלא בכל העולם. כולם גאים בפשמרגה כי הם נלחמים בשם האנושות".
הכורדים הם רק כוח אחד המלחמה הזאת, שיצרה קואליציה בלתי אפשרית: עירקים, אירנים, כורדים ואמריקנים. מדובר בכוחות שלא רק שאין ביניהם חיבור, אלא חלקם אף נלחמו זה בזה בעבר. מפקד הגזרה, סרווסט אנושי, שמודה כי היה מעדיף לצדו את כוחות צה"ל במקומו של צבא אירן.
לוחמי הפשמרגה - צבא שאין לו מדינה - מוכנים להקיז דם בשביל החלום שבסוף המלחמה הזו יקבלו את המדינה שהם כה מייחלים לה. הצבא הזה, שאמור למוטט את האויב בגדול ביותר של המערב, מורכב מכל מי שמוכן להלחם, מנערים ועד נשים, שהפכו לסמל הלחימה הכורדית.
השאלות שנותרו פתוחות
מוסול היא העיר השנייה בגודלה בעירק עם שני מיליון תושבים. דאע"ש השתלטו עליה בשנת 2014 כמעט ללא קרב. אבו בכר אל בגדדי הכריז על עצמו כמושל העיר וכפה על מוסול את משטר הטרור שלו - דבר שהוביל לבריחתם של כמיליון איש מהעיר. כיום הארגון כבר לא מאפשר לאיש לברוח - ומי שנתפס מנסה לברוח מוצא להורג באותו רגע. המבצע הזה עשוי להיות גם זה שיאפשר את שחרורם של מיליון בני אדם.
יחלפו עוד מספר שבועות עד שמוסול תיפול. גם אחרי שזה יקרה, אף אחד לא בטוח מה ימצאו הכוחות כשזה סוף סוף יקרה, אך נראה שדאע"ש, שהתארגנו למבצע הזה מראש עם רשת מנהרות תת קרקעיות וחומרי נפץ מוסתרים, לא יוותרו.
ועדיין כמה שאלות נותרות פתוחות: האם נפילת מוסול תסמן את תחילת המפלה של דאע"ש? האם מנהיגה, אל בגדדי, יחוסל? מי ישלוט בערי הסונית אחרי שתצא מידי דאע"ש? מה יעלה בגורל מיליון הפליטים? ומי יבטיח שהכוחות העוינים, שפועלים כעת יחד נגד האויב המשותף, לא יפנו את נשקם זה כלפי זה?