מצרים בחרה נשיא - גם באופן רשמי: ועדת הבחירות המצרית פרסמה את תוצאות הבחירות, בהן זכה שר ההגנה לשעבר, הגנרל עבד אל פתח א-סיסי, ברוב עצום של 96.91% מקולות המצביעים. יריבו, חבר הפרלמנט חמדין סבאחי, זכה לשיעור תמיכה זעום של 3% והפסיד אפילו במחוז הולדתו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הניצחון החד-צדדי הושג בזכות קולותיהם של 47% מהמצבעים, שהם כ-54 מיליון מצרים - מספר שהוגדר נמוך גם על ידי א-סיסי עצמו. לאחר ההכרזה הרשמית, הודה א-סיסי לתומכים ואמר להם כי "הגיע הזמן לעבוד - העבודה שתצעיד אותנו אל מחר בהיר יותר ועתיד טוב יותר".
"העתיד הוא דף חלק, וביכולתנו למלא אותו איך שנרצה", הוסיף בנאום הפומבי הראשון מאז הזכייה. "שיתוף פעולה ובנייה יובילו לשגשוג". המטרות המרכזיות אותן הציב א-סיסי לשלטונו הן: "החזרת היציבות, השבת החירות והחלת "צדק חברתי".
אלפים יצאו לכיכרות ברחבי המדינה לחגוג את התוצאות, שהיו ידועות מראש במידה רבה, ואף הדליקו זיקוקים לאות ניצחון. א-סיסי יושבע ביום ראשון לנשיא שיחליף את מורסי, שהודח בקיץ האחרון.
המנהיג הראשון שבירך את א-סיסי הוא חברו הקרוב, המלך הסעודי עבדאללה. המלך אף הכריז כי יכנס ועידה מיוחדת לציון הניצחון, בה יגוייס כסף למצרים הענייה. "זהו יום היסטורי, ועלינו להוציא את מצרים מהבור".
שורת משפטי ראווה לאנשי האחים המוסלמים
כשנה לאחר המהפכה השנייה במדינה, שהביאה להפלתו של הנשיא מורסי ושל תנועת האחים המוסלמים, יצאו מיליוני מצרים בתחילת השבוע לבחור את הנשיא הבא של ארץ הנילוס. הבחירות התנהלו תחת אבטחה כבדה של מאות אלפי חיילים ושוטרים, מחשש למהומות ולניסיונות לשבש את ההליך הדמוקרטי.
הבחירות במצרים נערכו על רקע סדרת המשפטים הנערכת במדינה לאנשי האחים המוסלמים, שמאז שהודחו מהשלטון - כבר הוצאו אל מחוץ לחוק. בחודש שעבר, בית המשפט המצרי הטיל עונש מוות על מוחמד בדיע, ששימש כמנהיג התנועה מאז 2010.
יחד עמו, הוטל גזר דין מוות על עוד 682 פעילים ותומכים של האחים המוסלמים. עם זאת, ההחלטה על ביצוע גזר הדין של כולם תלויה באישורו של המופתי של מצרים.
בחודש שעבר, הטיל אותו בית משפט עונש מוות על 528 נאשמים מקרב האחים המוסלמים, אלא שגם אז הוא העביר את הסוגייה למופתי, שבסמכותו, כאמור, לקבוע אם לבצע את גזר הדין. לאחר ערעור שהוגש, החליט בית המשפט ש-37 מתוכם יוצאו להורג ו-491 יישלחו למאסר עולם.